Top 10 Mercedes sportsvogne

Top 10 Mercedes sportsvogne

Mercedes-Benz har været et af de mærker, der står for tysk kvalitet og teknik. Ikke alene laver de en af de mest luksuriøse executive sedans, men de er også berømte for deres højhastighedssportsvogne, som vil få alle øjne på dig.
Hvad gør en god sportsvogn til en god sportsvogn? Her er de 10 bedste Mercedes-Benz sportsvogne, der nogensinde er produceret. Nogle er på listen på grund af deres motorkapacitet, andre på grund af deres pris, pålidelighed og overkommelighed.
I sidste ende er det afgørende, hvad du går mest op i. At vælge det køretøj, der passer til dig og dine behov, er den bedste beslutning, du kan træffe.

10. Mercedes Benz SLR McLaren

Dette smukke bæst er en grand tourer, der kommer op med 617 hestekræfter og en 5,4-liters benzinmotor drivlinje i en 5-trins automatgearkasse. Karrosseristilen ligner faktisk mere en Batmobil end en rigtig bil. Den kom først i produktion i begyndelsen af 2003 og satte begyndelsen til en serie, der senere blev den berømte SLS AMG.

9. Mercedes Benz CLK GTR

CLK GTR er ikke kun en sportsvogn produceret af Mercedes-AMG, men den er også en racerbil. Den vejer kun 1.000 kg og kan prale af en 5,0-liters GT 112-motor med 600 hestekræfter. Dens motor producerer et drejningsmoment på 539 lb-ft. Med en topfart på 208 mph eller 335 km/t har denne bil vundet adskillige racerturneringer mod producenter som Porsche og Ferrari.
Selv om det er en racerbil, kan du også køre den på vejen med nogle få modifikationer. Der findes også Mercedes-Benz CLK GTR Straßen-versionen, som kommer med en 7,3-liters monstrøs motor med over 600 hestekræfter.

  Hvilke Mercedes-modeller har en motorhjelm med ornamenter?

8. Mercedes AMG GT 63 S

Mercedes AMG GT 63S er den øverste variant af fødekæden af GT 4-dørs X290, men den kommer med en boostet motor med 630 hestekræfter, der producerer et utroligt drejningsmoment på 664 lb-ft. Den går fra 0 – 62 miles i timen (0-100 km/t) på kun 3,2 sekunder, hvilket gør den til den hurtigste Mercedes på vejen. Ikke nok med det, den kan også køre op til en topfart på 315 km/t (196 mph).
Den er lidt tungere end en traditionel sportsvogn med en egenvægt på 2.050 kg (4.500 lbs). Den har dog et meget lavt tyngdepunkt, hvilket mere end opvejer sin høje vægt med stabilitet.

7. Mercedes AMG GT R PRO

Hvis du vil have det som om, du kører et fly på vejen, er Mercedes AMG GT R PRO bilen til det. Det er en af de biler, der kommer tættest på motorsport, som du kan køre på vejen. Med fokus på aerodynamik ser coupéen forbløffende ud, samtidig med at den leverer fantastiske præstationer på vejen.

6. Mercedes Benz SLS AMG

Denne bil er efterfølgeren til Mercedes Benz SLR McLaren og kommer med en forbedret motor på 6,2 L M159 DOHC V8 med 6,2 L og en 7-trins dobbeltkoblingsautomatik. SLS AMG har 563 hestekræfter under motorhjelmen, men er meget lettere end sin forgænger.

5. Mercedes AMG C 63 Coupé

Med en kæmpestor 6,2 L M156 AMG V8-motor på 6,2 L blev C 63 AMG først produceret i 2011 og har en drivlinje med 480 hestekræfter og en topfart på 166 mph med en 4,4 sekunders tid fra 0 til 62 miles i timen.
Selv om den er en smule langsommere end de tidligere biler på denne liste, er dette køretøj en langt bedre allroundbil, der er egnet til at køre på vejen under de fleste forhold, samtidig med at den stadig leverer en monstrøs ydeevne.

  Kræver Mercedes meget vedligeholdelse?

4. Mercedes SL 65 AMG

Med 621 hestekræfter under motorhjelmen og et drejningsmoment på 738 lb-ft er SL 65 AMG udstyret med en V12 Biturbo-motor, der gør det muligt for den at nå fra 0 til 62 miles i timen (0 – 100 km/t) på kun 3,9 sekunder, hvilket gør den til en af de 10 hurtigste Mercedes’er på vejene. Med en tophastighed på 167 mph kunne denne bil gøre endnu mere, hvis den ikke var det.

3. Mercedes Benz SLK

Nogle vil måske undre sig over, hvorfor den mere prisvenlige SLK er så højt på listen. Grunden til det er primært den pålidelighed, den kommer med, sammenlignet med andre modeller. De fleste af bilerne på denne liste har haft mindre end 2.000 salg om året i USA. SLK har dog nået et femcifret salgstal i nogle år, herunder over 20.000 salg alene i 2001.
Tredje generation af SLK, fra 2011- 2020, er udstyret med en V6- eller V8-benzinmotor med fire linjer i træk. Den mest prisbillige valg på vores liste kommer med en 415-hestes motor og er ret kompakt at køre, både i byen og på længere ture.

2. Mercedes Benz AMG GT Black Series

Med et drejningsmoment på 800 Nm og en tid på 3,2 sekunder fra 0 – 100 km/t (0 – 100 km/t) kan Mercedes AMG GT Black Series nå 325 km/t med sine 720 hestekræfter under motorhjelmen. Dette er den nyeste sportsvogn, som Mercedes AMG har afsløret fra 2021.
Hvis du undrer dig over, hvorfor denne bil står så højt på listen, er det ikke kun for udseendet og fornemmelsen af den. Den 4. november 2020 satte AMG GT Black Series AMG en rekordtid på 6:43,615 på den berygtede Nürburgring Nordschleife-bane under køreren Maro Engel, og den blev den hurtigste umodificerede bil nogensinde til at nå en sådan tid.

  Hvad er billigere at vedligeholde, BMW eller Mercedes?

1. Mercedes Benz AMG GT-S

Mercedes Benz AMG GT-S kommer som en mere udstyret og raffineret version af AMG GT. Den kommer med den samme M178-motor som GT Black Series, men er ikke tunet helt op til 720 hestekræfter, hvilket kan være ganske farligt uden for banen.
AMG GT-S kommer med 515 hestekræfter og et drejningsmoment på 495 lb-ft med forskellige Race Modes og Race Start-muligheder at vælge imellem. De mange forskellige muligheder for det adaptive Dynamic Select-drivsystem giver føreren den komfort og følelse, han/hun søger i en sportsvogn.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z