BMW 328i VS Mercedes C300 – hvilken er bedst?

Rivaliseringen mellem BMW og Mercedes-Benz har eksisteret i årtier. Nogle af de biler, der er blevet sat op mod hinanden, er BMW 3-serie og Mercedes-Benz C-klasse. Men hvilken bil er bedst mellem Mercedes-Benz C300 og BMW 328i?

BMW 328i og Mercedes-Benz C300 er begge kompakte luksuslimousiner med nogle førsteklasses funktioner og højteknologisk teknik. Mercedes-Benz C300 er dog den bedre bil for dem, der er på udkig efter komfort, ydeevne og udseende. På den anden side er BMW 328i den billigere bil med bedre håndtering og en fremragende køreoplevelse.

Det er dog ikke let at vælge mellem disse to luksus-sedaner, da de har lignende funktioner. Begge disse biler kører på en 2,0-liters motor og har plads til op til 5 passagerer. Derudover har de rigelig kabine- og bagagerumsplads. Så de er perfekte sedaner til en familie.

BMW 328i VS Mercedes-Benz C300

Udseende

Som de fleste luksusbiler ser BMW 328i og Mercedes-Benz C300 elegante og luksuriøse ud. Ikke desto mindre ser Mercedes-Benz C300 mere tiltalende og moderne ud end BMW 328i. Så hvis udseendet er det, du er på udkig efter, har Mercedes-Benz en fordel frem for BMW’en.

Desuden er Mercedes-Benz C300 lidt længere end BMW 328i. Den har en akselafstand på 111,8 tommer, en længde på 184,5 tommer, en bredde på 71,3 tommer og en højde på 56,8 tommer. På den anden side har BMW 328i en akselafstand på 110,6 tommer, en længde på 182,5 tommer, en bredde på 71,3 tommer og en højde på 56,5 tommer.

På trods af at Mercedes C300 er lidt længere, har BMW 328i en mere rummelig kabine og et mere rummeligt bagagerum. Den har en benplads på 42 tommer foran, mens C300 har 41,7 tommer benplads foran. Bagagerumskapaciteten for C300 er 12,6 kubikfod, mens den for 328i er 13 kubikfod.

  Hvorfor bliver BMW'er værdiforringet så hurtigt?

Som forventet kommer Mercedes C300 med et mere sofistikeret og avanceret interiør end BMW 328i. Derudover er dens træbeklædninger og læder meget bedre end BMW’ens. Selv om begge biler har ambient belysning, har belysningen i BMW 328i færre tilpasningsmuligheder.

Ydeevne

En af de ting, der får BMW 328i og Mercedes-Benz C300 til at skille sig ud fra andre biler i deres klasse, er deres fremragende ydeevne. Ikke desto mindre præsterer Mercedes-Benz C300 lidt bedre end BMW 328i.

Mercedes-Benz C300 er udstyret med en 2,0-liters inline-4-cylindret motor, der yder op til 241 hestekræfter og 273 lb-ft drejningsmoment. På den anden side har BMW 328i også en 2,0-liters inline-4-cylindret motor, der leverer maksimalt 240 hestekræfter og 255 lb-ft drejningsmoment.

Ikke desto mindre har begge biler præstationsmuligheder for personer, der ønsker mere acceleration og fart. Selv om Mercedes-Benz C300 er hurtigere og mere kraftfuld, accelererer BMW 328I hurtigere end C300. Den kan accelerere fra 0 til 60 på 5,4 sekunder, mens dens kammerater tager 6,4 sekunder.

Pålidelighed

Forbløffende nok har begge disse biler en pålidelighedsvurdering på 2,5 ud af 5,0. Det betyder derfor, at de har en gennemsnitlig pålidelighed, hvilket er en god ting, da de fleste BMW’er og Mercedes falder lidt under den gennemsnitlige pålidelighed.

Så den vigtigste afgørende faktor at se på er, hvilken bil der er billigere at vedligeholde. Ja, begge disse biler er dyre at vedligeholde end almindelige biler, men BMW 328i er noget dyrere at vedligeholde. Desuden udvikler BMW 328i flere problemer undervejs i forhold til BMW 328i. Det er vigtigt at bemærke, at dette også kan variere alt efter modelår.

  Hvilken bil er bedst, Mercedes eller Audi?

Sikkerhed

BMW og Mercedes er udstyret med nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner på markedet. Disse biler blomstrede også i kollisionstests, hvilket betyder, at de er sikre i tilfælde af en kollision. Nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner, som disse biler er udstyret med, er traction control, lane departure warning, elektronisk stabilitetskontrol og bremseassistent.

FAQ

Kører BMW bedre end Mercedes-Benz?

Ja, hvis du ønsker den ultimative køreoplevelse, er BMW den bedste bil for dig. Ikke alene yder den en smule bedre end Mercedes, men den har også fremragende sving- og køreegenskaber. Det er derfor, at BMW er en populær bil blandt den unge generation.

Hvilken bil er hurtigere – Mercedes eller BMW?

Når det kommer til hastighed, har både Mercedes og BMW virkelig hurtige biler. BMW M8 Gran Coupe fra BMW er dog en smule hurtigere end Mercedes-AMG GT63. Den accelererer fra 0 til 60 på 3,1 sekunder, mens det tager 3,3 sekunder for GT63’eren. Derudover har M8 Gran Coupe en tophastighed på 190 mph, mens GT63 har en tophastighed på 196 mph.

Så selv om BMW M8 Gran Coupe accelererer hurtigere end Mercedes-AMG GT63, har sidstnævnte altså en bedre hastighed. Derfor vil GT63 være den hurtigere bil, når der køres over en længere strækning.

Hvilken bil er dyrere at vedligeholde mellem Mercedes og BMW?

Både Mercedes og BMW er meget dyre at vedligeholde. Men da BMW rapporterer om flere problemer end Mercedes-Benz, skal du bruge flere penge på at vedligeholde en BMW end en Mercedes-Benz. Desuden er det lidt vanskeligere at finde BMW-reservedele end at finde Mercedes-reservedele.

  Maserati VS Mercedes Pålidelighed

Hvilken bil holder længst?

Hvis holdbarhed er det, du leder efter, er Mercedes den bedste løsning. Mercedes-biler er kendt for at nå over 300.000 miles, mens kun en håndfuld BMW’er er kendt for at holde så længe. Ikke desto mindre bestemmes en bils samlede holdbarhed af førerens kørselsvaner, og hvor godt de vedligeholder bilen.

Er BMW dyrere end Mercedes?

Nej, Mercedes er dyrere end BMW. Ikke desto mindre er det fint, da Mercedes kommer med mere avancerede funktioner og teknologi end BMW. Så hvis du ønsker at spare nogle få kroner, vil BMW være det bedste valg for dig.

Resumé

BMW 328i og Mercedes-Benz C300 er to fremragende kompakte luksussedaner. I denne sammenligning er det dog tydeligt, at Mercedes-Benz C300 har en fordel over BMW 328i i mange kategorier. Så det er den bedre bil. Men hvis du ønsker at spare nogle penge og stadig nyde en dejlig og kvalitetsmæssig kørsel, er BMW 328i stadig et perfekt valg.

Mercedes-Benz C300 skiller sig ud på grund af sin kraftfulde motor, sit flotte design, sin højt avancerede teknologi og sit luksuriøse interiør. Ikke desto mindre er disse funktioner ikke gratis, da denne bil er dyrere end BMW 328i.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z