Hvad er billigere at vedligeholde, BMW eller Mercedes?

Hvad er billigere at vedligeholde, BMW eller Mercedes?

Hvis du er på markedet for en ny bil, bør du overveje mere end blot bilens pris på forhånd. Vedligeholdelses- og reparationsomkostninger kan gøre en bil, der ser billigere ud, faktisk dyrere i det lange løb. Så lad os sige, at du skal vælge mellem en BMW eller Mercedes. Hvilken af dem koster mindre at vedligeholde?

Generelt anses Mercedes for at være mere pålidelig end BMW. BMW’er koster ca. 5.000 dollars mere i vedligeholdelsesomkostninger over en periode på 10 år sammenlignet med Mercedes. Når man tilføjer Audi som en vigtig konkurrent i ligningen, viser resultaterne, at Audi ligger et sted midt imellem de to.

Vedligeholdelsesomkostninger for tyske luksusproducenter

Fremtrædende tyske bilproducenter som BMW, Mercedes og Audi er lavet med luksus for øje. Resultatet heraf er, at slutproduktet føles luksuriøst og eksklusivt. Pålidelighed og vedligeholdelsesomkostninger er ikke de primære mål i forhold til sporty, luksus eller innovation.
Disse mærker er meget komplekse, når det gælder konstruktionen. De tilbyder mange forskellige funktioner, der er samlet i ret stramme karrosserier og ikke er så nemme at komme til sammenlignet med et mere prisvenligt mærke.
Hvad angår Mercedes og BMW, er BMW’s samlingsmetoder mere komplekse, hvilket også øger omkostningerne til vedligeholdelse sammenlignet med Mercedes.
Mere overkommelige mærker har en tendens til at gå en anden vej. Honda eller Toyota bruger f.eks. de fleste af deres penge på at gøre bilerne pålidelige først og forsøger derefter at gøre deres bedste for at tilbyde en sporty eller ”luksuriøs” oplevelse.

Motorer og reservedele

Mercedes fremstiller et stort udvalg af forskellige biler. Mercedes’ nuværende tilbud omfatter bl.a. varevogne og erhvervskøretøjer, som er bygget til at holde i lang tid. Det samme gælder for motorerne, og ofte bruger Mercedes forskellige kraftværker i hele verden. Dette resulterer i en stigning i pålidelige og forholdsvis billige motorer.
BMW derimod tilbyder motorer, der er lavet specielt til biler til forbrugere. Det betyder, at BMW-motorerne er mere afstemt til luksus og sportskørsel og har mindre prioritet på pålidelighed og kompatibilitet på tværs af platforme.
Det samme kan siges om reservedele. Mercedes griber hele reservedelfilosofien lidt anderledes an. Mercedes lover at tilbyde enhver reservedel til enhver Mercedes-model, der nogensinde er fremstillet. Desuden har Mercedes en streng regel for reduktion af reservedele til ældre modeller efterhånden som tiden går, hvilket igen gør det lettere at få adgang til de pågældende dele.
Desuden sælger Mercedes flere biler sammenlignet med BMW, hvilket i sagens natur betyder, at producenter af reservedele til eftermarkedet ser Mercedes som et mere rentabelt marked sammenlignet med BMW. BMW-dele er mere sjældne og sværere at finde, hvilket igen øger prisen.

  Hvad er bedst, Mercedes eller BMW?

Afskrivninger og målgruppe

Det er en velkendt kendsgerning, at tyske premium-mærker afskriver som en gal. Afskrivning er en vigtig komponent, når man diskuterer køb af en ny bil, men folk overvejer sjældent afskrivningens indvirkning på vedligeholdelse af biler.
Hvad angår afskrivninger, afskrives BMW meget hurtigere end Mercedes. Og virkningerne heraf er højere vedligeholdelses- og serviceudgifter.
Når man ser på målgruppen for disse to mærker, er det værd at nævne, at Mercedes appellerer til en ældre målgruppe sammenlignet med BMW. Markedsovervejelser som disse kan også påvirke vedligeholdelses- og driftsomkostningerne for en bestemt bil.
Ældre bilister forbindes med mere værdige køremanerer. De passer meget bedre på deres biler end yngre bilister og er ikke så glade for at skubbe bilerne så meget. Alt dette resulterer i sagens natur i, at biler, der køres af ældre mennesker, er mere pålidelige og bedre passet på, hvilket sænker vedligeholdelsesomkostningerne.

FAQ-afsnit

Er tyske luksusbilmærker dyrere at vedligeholde end britiske luksusbilmærker?

Der er ikke mange andre mærker, der er ”luksuriøse” på samme måde som tyske og britiske mærker er det. Det er dyrt at købe og vedligeholde disse bilmærker, men det er svært at sammenligne vedligeholdelsespriserne, når man sammenligner landene som helhed.
F.eks. kan en Jaguar, som er et britisk udtryk for luksus, ikke prale af de bedste resultater med hensyn til pålidelighed. Virkningerne heraf er gennemsnitlige årlige reparationsomkostninger på omkring 1.100 USD, sammenlignet med Mercedes med et mere acceptabelt gennemsnit på 900 USD.
Hvad angår SUV’er, er det mest fremtrædende britiske tilbud helt klart den mægtige Range Rover. Det er en bil med en lang tradition, der strækker sig helt tilbage til 1969, men den er stadig ikke så pålidelig. En Range Rover kræver regelmæssige servicetjek, og de anbefalede intervaller er hver 5.000-7.000 miles.
På den anden side er en BMW X5’s anbefalede serviceinterval omkring hver 10.000 miles. Når du overvejer at købe brugt, tilbyder de fleste tyske mærker mere pålidelige og mindre dyre biler, når det gælder vedligeholdelse.

  Hvorfor skal jeg ikke købe en Mercedes?

Hvordan kan jeg sænke vedligeholdelsesomkostningerne på min BMW eller Mercedes?

Mens alle disse oplysninger kan tjene som en grov idé om, hvor forskellige vedligeholdelsesomkostningerne mellem disse to mærker er, er det værd at nævne, hvordan man kan sænke disse omkostninger så effektivt som muligt.
Først og fremmest bør du vedtage en mere forsigtig kørselsmåde. Ved at gøre dette kan du forlænge levetiden for dine bremseklodser, din kobling og dine dæk. Hvis du standser mere brat, belaster du bremserne mere end ved en blidere opbremsning.
Du bør også undgå at holde foden på koblingspedalen, mens du holder stille, da det kan forkorte koblingens levetid. Hvad angår BMW-kørere, skal du modstå fristelsen til at brænde gummi.
Det er også nyttigt at indsamle så mange oplysninger om bilen som muligt. Det kan faktisk lære dig, hvordan du selv kan foretage de mindre eftersyn som f.eks. olieskift. Og ting som disse kan spare dig en masse tid og penge.
Du bør også bruge de bedste reservedele, der findes. Reservedele som disse er lavet til at modstå slitage i optimal grad og er designet til det pågældende køretøj.

Er BMW og Mercedes værd at købe, da de er biler med høj vedligeholdelse?

Alle biler kræver vedligeholdelse på en ret regelmæssig basis. Der er forskelle mellem en Toyota og en BMW, når det gælder vedligeholdelsesomkostninger, og det er betydelige forskelle. Men samtidig er forskellen på oplevelsen af rent faktisk at bruge og eje biler fra disse to mærker endnu større.
BMW, Mercedes og Audi er de tre mest populære tyske luksusbilproducenter, og sandsynligvis også verdens mest populære. Disse tre mærker solgte hver for sig mere end 6 millioner biler i 2019. Og det er der en grund til.
Der er ikke mange andre mærker, der kan tilbyde det, som disse gør, før man træder ind på de ret uopnåelige mærker Porsche, Bentley og Rolls Royce. Hvis luksus og komfort er dine prioriteter, hælder du sandsynligvis til Mercedes-mærket. Hvis du lægger vægt på sporty egenskaber og præstationsorienteret kørsel, vil en BMW passe bedre til dig. Hvis du ønsker en god allroundbil, så er det Audi.
Uanset hvad dine ønsker og brugsscenarier er, har et af disse mærker en bil, der passer til alle dine behov. Ja, de kommer med ”mere af det hele”, og det er inklusive de glædelige øjeblikke og de ikke så mange glædelige regninger, der er forbundet med ejerskab af tyske luksusbiler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z