Er det billigere at køre i en Tesla end i en benzinbil?

Er det billigere at køre i en Tesla end i en benzinbil?

Hvis du leder efter en bil, der kan hjælpe dig med at spare på brændstofudgifterne og de samlede reparations- og vedligeholdelsesomkostninger, så er Tesla måske den rette bil for dig. Men er det virkelig billigere at køre en Tesla end at køre i en benzinbil?
Selvfølgelig, ja! En Tesla er billigere end en benzinbil at køre og vedligeholde. De oprindelige omkostninger ved at købe en Tesla kan være høje sammenlignet med andre elbiler, men du vil ende med at spare meget. Teslaer er også dyrere end benzinbiler, men du kan ende med at spare i det lange løb.
Er det billigere at oplade en Tesla eller at tanke en benzinbil?
Det er langt billigere at oplade en Tesla end at tanke en benzinbil. Omkostningerne er endnu billigere, når du oplader din Tesla hjemmefra i stedet for på en superopladningsstation. Selvfølgelig varierer prisen fra den ene Tesla-model til den anden. Så det er vigtigt at sammenligne forskellige Tesla-modeller og kende prisen for opladning.
Ifølge University of Michigan er de gennemsnitlige omkostninger ved at drive en ICE-bil (forbrændingsmotor) ca. 1.120 USD om året. Derimod er de gennemsnitlige omkostninger ved at drive en EV ca. 500 dollars om året. I deres undersøgelse fandt de ud af, at det er endnu billigere at drive en EV i stater som Hawaii, der har høje gennemsnitlige elpriser.
Hvis du vil have endnu lavere omkostninger, når det gælder opladning af din EV, kan du bruge solpaneler i stedet for elnettet. Det er ret dyrt at installere et solcelleanlæg, men du vil ende med at spare på lang sigt.
Hvor meget koster det at oplade forskellige Tesla-modeller?
Omkostningerne til opladning af din Tesla afhænger af den model, du har, og hvordan du bruger din bil. Her er prisen for opladning af forskellige Tesla-modeller:
Tesla Model S
I øjeblikket findes Tesla Model S i tre forskellige modeller, som omfatter Long Range, Plaid og Plaid+. Alle disse Tesla-modeller har et batteri på 100 kWh.
Hvis du har Long Range-modellen, som kommer med en ekstraordinær rækkevidde på 412 miles, koster det dig omkring 15,29 dollars for en fuld opladning. Dette er baseret på elpriser på 0,13 USD pr. kWh og en opladningseffektivitet på 85 %.
Du får altså en opladningsomkostning på 0,037 USD pr. mil eller 3,70 USD pr. 100 miles. Det er langt billigere sammenlignet med benzin, der i øjeblikket koster omkring 2,40 dollars pr. gallon. Bemærk, at en ny Tesla Model S Long Range-variant starter ved 81.290 dollars.
Tesla Model 3
Tesla Model tre har tre forskellige varianter. Disse er Standard Range Model 3, Long Range Model 3 og Performance Model 3. Standard Range-varianten kommer med et 50 kWh-batteri og en rækkevidde på 263 miles, mens Long Range- og Performance-varianterne har et 82 kWh-batteri.
Derudover adskiller disse to varianter sig i rækkevidde, da Long Range-varianten kan dække 353 miles, mens Performance-varianten leverer 315 miles.
Hvis du vælger Tesla Model 3 Standard Range, skal du forvente at betale omkring 7,65 USD for at oplade batteriet fuldt ud. Men hvis du vælger enten Long Range- eller Performance-varianten, skal du betale omkring 12,54 dollars for en fuld opladning.
For Standard Range-varianten vil prisen pr. kilometer være ca. 0,03 dollar eller 2,91 dollar pr. 100 miles. Mens omkostningerne for Long Range-varianten vil være ca. 0,036 USD pr. mil og 0,04 USD for Tesla Model 3 Performance-varianten. Tesla Model 3 har en startpris på omkring 35.000 dollars.
Tesla Model Y
På trods af at Tesla Y er ny på markedet, vil du også spare nogle penge med den. Ligesom Model 3 har Tesla Model Y også tre varianter. De omfatter Standard Range, Long Range og Performance-varianter. Alle disse varianter har et batteri på 75 kWh.
Omkostningerne ved fuld opladning af Tesla Model Y Standard Range er omkring 11,47 dollars. Det svarer til ca. 0,047 USD pr. mil eller 4,70 USD pr. 100 miles. Det er stadig langt billigere end at bruge benzin. Bemærk, at Tesla Model Y er en af de billigste biler i sin klasse. Takket være dens startpris på omkring 42.000 dollars.
De oprindelige omkostninger ved en Tesla vs. et benzindrevet køretøj
Sandheden er, at det er ret dyrt at købe en Tesla sammenlignet med en benzindrevet bil i samme rækkevidde. Ud over grundprisen har Tesla også tillægsydelser, der kan kaste prisen ud over rampen. For eksempel skal du betale 85.000 dollars for en Tesla Model S 85D for 85.000 dollars.
Men hvis du vil have tilføjelser, der får din bil til at se glamourøs og sporty ud, skal du købe ting som smarte luftaffjedringer, autopilot, executive-bagsæder, en subzero vejrpakke og et opgraderet lydsystem. De fleste af disse ekstraudstyr har en startpris på 2.500 USD.
Når det kommer til deres startpris, er de fleste normale benzinbiler meget mere overkommelige end en Tesla.

  Hvad gør Tesla Autopilot?

FAQ
Er Tesla’er billigere at vedligeholde end benzinbiler?
Ja, det er de. Teslaer er billigere at vedligeholde, da de har færre bevægelige dele end gasbiler. Derfor vil du ikke bruge en masse tid hos mekanikeren på at reparere oliefiltre, katalysatorkonvertere eller lignende dele.
Den eneste udfordring, som Tesla-ejere kan støde på, er at handle med kvalitetsdele. Ikke desto mindre er disse dele nemme at reparere, og de fleste af dem er dækket af garantien. Så du behøver ikke at bruge meget på at reparere eller vedligeholde din Tesla EV.
Er Tesla bedre end benzin?
Tesla er bedre end benzin på mange måder. For det første behøver du ikke at bekymre dig om at stå i kø på tankstationen for at tanke din bil op. Du kan nemt oplade din bil om natten i din egen garage eller indkørsel, hvor du har det bekvemt. Desuden har Tesla-biler ikke ofte dyre reparationer og vedligeholdelse, som det er almindeligt med benzinbiler.
Hvor lang tid tager det at oplade en Tesla?
Det afhænger af modellen af din Tesla og den type oplader, du bruger. Tesla-superopladere er de bedste og kan oplade på mindre end 40 minutter. Hvis du bruger normale opladere derhjemme, kan du dog ende med at vente mellem seks og tolv timer på, at din bil er fuldt opladet.

Oversigt
Alt i alt er en Tesla billigere at køre i end en benzindrevet bil. Tesla og andre elbiler viser sig at være fremtidens biler. Det skyldes, at de er velegnede til daglig kørsel og har lavere drifts- og vedligeholdelsesomkostninger sammenlignet med biler med forbrændingsmotorer.
Tesla har måske en høj startpris, men det er ret billigt at eje denne bil i løbet af årene sammenlignet med luksuriøse benzindrevne biler som Mercedes, BMW eller Audi. Du behøver ikke at betale konstante besøg på en tankstation eller et værksted. Det er også ret billigt at vedligeholde dem.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z