Hvad gør Tesla Autopilot?

Tesla er blandt de mest teknologisk avancerede biler på markedet. Takket være det avancerede førerassistentsystem Autopilot, der gør den enestående. Men hvad gør Tesla Autopilot specifikt?

Autopilot er et system, der gør det muligt for din Tesla at køre, accelerere og bremse automatisk inden for sin vognbane. Denne funktion er dog ikke helt autonom i øjeblikket, da den har brug for aktiv førerovervågning. Ikke desto mindre er systemet meget praktisk, da det hjælper dig med de mest udfordrende dele af kørslen.

Selv om Tesla ikke er fuldt ud autonom i øjeblikket, leveres alle nye Tesla’er med den fulde selvkørende hardware, der er nødvendig i fremtiden. Dette system er skabt til at udføre korte og lange ture uden aktivitet fra føreren i bilen.

Hvad er Tesla Autopilot?

Tesla Autopilot er det autonome førerassistentsystem, som Tesla leveres med. Det er den funktion, der gør det muligt for din Tesla at se sine omgivelser, f.eks. biler, veje, objekter og mennesker omkring den. Når denne funktion har undersøgt det omkringliggende område, kan den køre selv op til en begrænset rækkevidde.

Så på trods af at Tesla Autopilot-systemet er meget nyttigt, er det begrænset, hvad det kan gøre, da det kræver hjælp fra en fuldt opmærksom chauffør for at fungere korrekt. Uden en førers kontrol kan tingene gå meget hurtigt og ukontrollerbart galt. Tesla har dog planer om at gøre sine biler fuldt autonome i den nærmeste fremtid.

Hvordan fungerer Tesla Autopilot?

Før vi diskuterer, hvad Tesla Autopilot kan gøre, er det vigtigt at forstå, at der findes en grundlæggende Tesla Autopilot og en forbedret Tesla Autopilot. Basic Tesla Autopilot er udstyret på alle nye Tesla’er som standard på alle nye Tesla’er, mens forbedret Tesla Autopilot leveres i visse regioner, f.eks. i Storbritannien.

  Skal man vaske en Tesla i hånden?

De grundlæggende Tesla Autopilot-værker kommer med grundlæggende funktioner, der gør det muligt for bilen at accelerere, bremse og med minimal styring. Bilen accelererer op til en forudindstillet hastighed, bremser for fodgængere og andre biler og styrer for at holde bilen i sin vognbane.

Derudover er den grundlæggende Tesla Autopilot designet til at hjælpe dig med den mest udfordrende del af kørslen. F.eks. når du kører på motorveje eller lignende ruter. Nogle af de ekstra funktioner, som grundlæggende autopilot leveres med, er overvågning af blinde vinkler, nødbremsning, adaptiv fartpilot og kollisionsadvarsler.

Selv om det grundlæggende autopilotsystem tilbyder alle ovennævnte funktioner, giver det ikke autonom kørsel. Ikke desto mindre vil det kontrollere acceleration og bremsning, men føreren vil være ansvarlig for at styre bilen.

Det forbedrede Autopilot-system giver dig derimod det bedste af både de grundlæggende og fuldt selvkørende funktioner, som vi vil diskutere yderligere nedenfor. Forbedret autopilot giver funktioner som automatisk parkering, tilkaldelse, automatisk vognbaneskift og funktionen “Naviger på autopilot”, men uden mulighed for stopskilt eller trafiklys.

Til amerikanske bilister, der ønsker mere end det grundlæggende Autopilot-system, tilbyder Tesla systemet Full-self driving (FSD). Tesla-ejere skal købe denne pakke til 10.000 dollars for at få glæde af dens funktioner. Desuden er dette system udstyret med flere funktioner end den grundlæggende autopilotfunktion.

Tesla FSD kan prale af funktioner som automatisk vognbaneskift, der kan håndtere sammenløb, overhalinger og udkørsler. Desuden kan den også styre “Navigere på autopilot”, men også genkende trafiklys og stopskilte, hvilket den forbedrede autopilot ikke kan. Andre funktioner omfatter et automatisk parkeringssystem og en “tilkald”-funktion.

  Hvor ofte skal Tesla'er serviceres?

Hvilke funktioner gør Autopilot mulig?

Tesla kommer med en masse funktioner, der gør autopilot mulig. Disse omfatter otte surroundkameraer, der giver 360 graders synlighed omkring bilen med en rækkevidde på op til 250 meter. Derudover har den 12 opdaterede ultralydssensorer, der arbejder sammen med kameraerne, hvilket gør det muligt at opdage begge objekter omkring bilen.

FAQ

Hvad er nogle af de ting, som Tesla Autopilot ikke kan gøre?

Nu hvor du ved, hvad Tesla Autopilot gør, er det også afgørende at vide, hvad Tesla Autopilot ikke kan gøre. Dette system har svært ved at bemærke, at biler i andre vognbaner ikke er direkte foran det. Så hvis en bil i en anden vognbane stopper eller bremser op, vil Autopilot bremse op i den tro, at den er i sin vognbane.

En anden situation, hvor Autopilot ikke er præcis, er at registrere kurver på vejen. Hvis en bil drejer rundt i en kurve, og din Tesla er lige bagved, tror den måske, at bilen drejer over vejen, og den vil også straks bremse op med det samme. Det er ligegyldigt, om vejen er markeret eller ej, den vil stoppe.

Hvad er forskellen mellem Tesla Autopilot og den forbedrede pilot?

Tesla autopilot er det grundlæggende selvkørselssystem, der følger med alle nye Tesla’er. På den anden side er Teslas forbedrede autopilot kun tilgængelig i udvalgte regioner, f.eks. i Storbritannien. Derudover kommer den forbedrede autopilot med ekstra funktioner som f.eks. navigere på autopilot.

Kan du sove i en Tesla, mens du kører?

Selv om Tesla har et selvkørende system, er det ikke tilrådeligt at sove i bilen, da den har brug for menneskelig kontrol for at fungere korrekt. Hvis noget går galt, kan du komme i problemer. Du kan dog lade bilen køre dig på motorvejen, og hvis du tager en lur uden at vide det, kan autopiloten redde dig i en begrænset rækkevidde.

  Er Tesla bedre end BMW?

Er Tesla fuld selvkørsel det værd?

Hvis du kører lange strækninger eller på motorvejene, så er Teslas selvkørselsfunktion det værd. Det skyldes, at den vil gøre det meste af arbejdet for dig, mens du slapper af og kører sikkert. Men hvis du kører din Tesla i byen, er autopiloten måske ikke særlig nyttig for dig, da du ikke behøver at anvende den det meste af tiden.

Hvad er standardsikkerhedsfunktionerne på alle Tesla’er?

Alle nye Tesla-biler er udstyret med standard sikkerhedsfunktioner for at holde dig sikker og tryg. Nogle af standardfunktionerne omfatter advarsel om sidekollision, automatisk nødbremsning, advarsel om kollision foran og automatisk fjernlys.

Konklusion

Sammenfattende er Teslas autopilot et system, der gør det muligt for bilen at styre, accelerere og bremse automatisk inden for sin vognbane. Dette system kræver dog en opmærksom fører til at styre bilen, da det endnu ikke er fuldt autonomt. Ikke desto mindre forenkler systemet chaufførens arbejde ved at udføre nogle opgaver med minimal menneskelig indgriben.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z