Er Tesla bedre end BMW?

Er Tesla bedre end BMW?

Hvis du er på udkig efter en luksusbil, er Tesla og BMW et par gode mærker at overveje. De er ret forskellige. Tesla er mere avanceret med højteknologiske funktioner, mens BMW er mere komfortabel med bedre køreegenskaber. Så hvilket mærke er bedre?
Både Tesla og BMW er high-end bilmærker, hvilket betyder, at de er ret dyre. Derfor vil den bil, du vælger, afhænge af dine behov, din smag og din placering. BMW er ideel til bilejere, der ønsker bedre ydeevne og håndtering, mens Tesla er perfekt til bilister, der ønsker en miljøvenlig, højteknologisk bil.

Hvordan kan Tesla sammenlignes med BMW?

BMW har eksisteret i årtier, mens Tesla stadig er en ny virksomhed. BMW blev grundlagt i 1916 i München i Tyskland, mens Tesla blev grundlagt i 2003 i Californien i USA. Derfor har BMW en rigere historie og er mere pålidelig end Tesla.
Men hvis du vil have fremtidens bil, er Tesla det mærke, du skal overveje. Ikke desto mindre er BMW også ved at indhente Tesla, når det kommer til elbiler. BMW var den første tyske virksomhed, der producerede elbiler.
For at gøre sammenligningen nemmere vil vi sammenligne nogle af de mest populære basismodeller fra hvert mærke: BMW 3-serien og Tesla Model 3. Her er, hvordan de konkurrerer mod hinanden.

BMW 3-serie vs. Tesla Model 3

Design

Begge disse biler er smukt designet med næsten de samme dimensioner. BMW 3-serien kan prale af en lavere kølergrill, mindre forlygter, korte overhæng foran og bagtil og en flot kølerhjelm. Tværtimod har Tesla Model 3 stiliserede LED-forlygter, en lavere bæltestreg, en udstående næse og et større glasareal.
Generelt er begge disse modeller ikke de mest tiltalende for øjet, når det gælder luksusmærker, men de er okay. De højere BMW’er og Tesla-biler ser smukkere ud end disse to indgangsmodeller. De ser dog stadig dejlige og smukkere ud end de fleste standardbiler på markedet.
Når det kommer til interiøret, mangler BMW en smule i forhold til Tesla. Selv om BMW-sæderne er mere komfortable end Tesla’s, mangler det overordnede interiør et strejf af klasse. Tværtimod er Teslas interiør mere eksklusivt og avanceret med sit store infotainmentsystem.

  Hvad er Tesla Summon-tilstand?

Ydelser

Tesla Model 3 og BMW 3-serie er ikke så kraftfulde som deres high-end søskende. Begge yder dog godt nok til at give en jævn og sjov køretur. Med hensyn til køreegenskaber har BMW en lille fordel over Tesla, men med hensyn til acceleration og balance er Tesla den bedre bil.
BMW 3-serien leveres med en turboladet 2,0-liters firecylindret motor med turbolader, der ikke er særlig kraftfuld, men den er god nok. Derudover yder den 255 hestekræfter og 295 pundfødder moment. Den kan accelerere fra 0 til 60 mph på 5,6 sekunder.
Tesla Model 3 er eldrevet. Den har en fremragende rækkevidde på 263 miles, hvilket er for dens basismodel – Standard Range Plus. Den leverer også et drejningsmoment på 307 pundfod, hvilket er bedre end BMW 3-serie. Desuden leverer den 258 hestekræfter og kan accelerere fra 0 til 60 på kun 5,3 sekunder.

Sikkerhed

På trods af at begge disse biler har high-end sikkerhedsfunktioner, har Tesla stadig en fordel over BMW. Tesla kan prale af Autopilot, som tilbyder funktioner som adaptiv fartpilot, vognbanecentrering og stop-and-go teknologi. På den anden side består BMW af førerassistancefunktioner, såsom advarsel om kollisioner fremad, vognbaneadvarsel og automatisk bremsning.

Prisfastsættelse

Hvis du ikke er klar til at bruge penge, skal du kigge væk. Begge disse biler vil koste dig en del at købe og opgradere. Samlet set er BMW lidt dyrere, da den vil koste dig omkring 40.750 dollars, mens Tesla Model 3 Standard Range Plus-modellen Model 3 Standard Range Plus vil koste dig 38.990 dollars.

  Bedste Tesla til høje personer

Bedømmelse

Ud fra ovenstående sammenligning kan du se, at begge disse biler kan prale af næsten de samme funktioner. BMW 3-serien og Tesla Model 3 har begge high-end sikkerhedsfunktioner, en lignende mængde kraft og koster næsten det samme. Den ene bil er dog benzindrevet (BMW 3-serie) og den anden er helt elektrisk drevet (Tesla Model 3).
Afhængigt af hvilken Tesla-model du vælger, kan du opleve, at den er dyrere eller billigere end BMW 3-serien. Hvis du ønsker at skåne miljøet, er Tesla Model 3 den bedste løsning, men hvis du ønsker en bil med bedre køreegenskaber, er BMW det bedre valg.

Sammenligning af BMW og Telsa på tværs af kategorier

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – Tesla eller BMW?

Samlet set er begge disse luksusbiler dyre at vedligeholde. BMW er dog dyrere at vedligeholde, da den har mange flere bevægelige dele end Tesla. Som følge heraf har du mange ting at bekymre dig om, såsom oliefiltre, karburator og mange andre motordele. Teslaen har mange færre dele, så der er færre ting, der kan gå galt.

Hvilken bil er mere pålidelig – BMW eller Tesla?

BMW og Tesla er nogle af de mindst pålidelige biler på markedet. Når du sammenligner de to, er Tesla den mindre pålidelige bil. Det skyldes, at den kommer med mange kvalitetsproblemer, som køberne normalt klager over. Det er også nogle gange svært at finde et sted, der har han dele og evner til at reparere en Tesla.

Hvilken bil er mere luksuriøs – Tesla eller BMW?

Med hensyn til teknologiske fremskridt har Tesla en fordel over BMW. Takket være dens store infotainmentskærm, hvorfra bilen betjenes. Men hvad angår komfort, er BMW langt bedre end Tesla. Det skyldes, at Tesla-sæderne ikke er lige så komfortable som BMW-sæderne.

  Hvilket læder bruger BMW? Er det ægte?

Hvilken bil er bedre – BMW i8 eller Tesla Model S?

BMW i8 er en plug-in hybridmodel, mens Tesla Model S er en helt elektrisk bil. Begge disse biler yder fremragende, men BMW i8 har en lille fordel i forhold til Tesla Model S. Desuden har BMW i8 en fantastisk kombineret hestekraft på 369, mens Tesla har 362.

Kan BMW overgå Tesla?

Tesla gjorde helt elektriske køretøjer populære. Som følge heraf har mange bilmærker fulgt med på vognen og er begyndt at producere elbiler. Et af disse mærker er BMW. For nylig har BMW produceret en ny helt elektrisk model, kendt som i4. Denne model har en rækkevidde på 373 miles, hvilket er tættere på det, som Tesla tilbyder.
Tesla Model S Long Range Plus kommer med 402 miles på en fuld opladning. Dette er den elbilsmodel med den højeste rækkevidde. Når man sammenligner med BMW i4, er der ikke langt til den. Mens Tesla har føringen nu, kommer BMW tættere på og kan måske endda snart overgå Tesla.

Bottom line

BMW og Tesla er to fremragende luksusbilmærker. De er begge smukt bygget og har højteknologiske og luksuriøse funktioner. BMW er bygget til at give føreren komfort og bedre køreegenskaber, mens Tesla er smukkere at se på med meget avanceret teknologi. Det handler i virkeligheden om et spørgsmål om din smag og dine prioriteter.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z