Hvilket læder bruger BMW? Er det ægte?

Hvilket læder bruger BMW? Er det ægte?

BMW bruger Nappa-læder som standard til de fleste luksuriøse BMW-modeller, Sensatec til de billige BMW’er og Merino som ekstraudstyr til de dyre modeller. Det betyder, at den lagermodel, du køber, højst sandsynligt vil få autentisk læder, og at du skal betale ekstra for at få såkaldt ægte læder i din helt nye bil.

Er ægte læder det værd som ekstraudstyr på din BMW?

Svaret på dette spørgsmål er subjektivt. Det, der kan være det værd for én person, er måske ikke det værd for en anden person og omvendt.

Nogle personer foretrækker det finere læder, fordi de føler, at det holder længere end syntetiske materialer og føles mere luksuriøst, når det kommer i kontakt med deres hud; andre ønsker at investere mere i en større motor i stedet for at købe funktioner, der ikke forbedrer køreegenskaberne.

BMW har altid produceret kvalitetsbiler med hensyn til ydeevne, udseende og komfort. Men er det læder, der bruges i det prangende interiør, ægte?

Typer af BMW-læder

Sensatec
Sensatec er standardlæderet i de fleste BMW-køretøjer i den lave ende af BMW’s sortiment. Sensatec BMW-læder er et ægte læder af høj kvalitet, der er blødt at røre ved. Selv om det ikke er ægte læder, føles det behageligt nok for de fleste mennesker. Det er billigt, holdbart og har et luksuriøst udseende. Desuden er det vegansk.

Dakota- og Vernasca-læder
Dakota- og Vernasca-læder er originale BMW ægte lædertyper. De holder godt til slid med tiden og giver en generel luksuriøs fornemmelse i bilernes interiør. Begge er færdigbehandlet med farvestoffer og efterbehandlinger af kunstig art.

  BMW vs. Infiniti pålidelighed - hvilken er bedst?

Nappalæder
Nappalæder er en meget luksuriøs, blød og dyr type BMW-læder. Det føles usædvanligt glat at røre ved, har langvarig holdbarhed og ser elegant ud i køretøjer.

Dette materiale af høj kvalitet anvendes til pynt eller accentuering. Det kan dog øge prisen på et interiør betydeligt, fordi det er mere værdifuldt end andre typer. Nappalæder er normalt et ekstraudstyr på BMW 5, 6 og 7-serier.

Merino-læder
Merino-læder er en anden type BMW-læder. Det er dyrere og har en finere fornemmelse end Nappa, men det holder ikke lige så længe og ældes ikke helt så godt, fordi det er helt naturligt og kræver meget vedligeholdelse og pleje. Topkvalitetsniveauet for de fleste BMW’er er deres Merino- eller Nappalædersæder, som er lavet af ægte skind, men de kan nogle gange koste mere end 1000 dollars pr. sæde!
Merino bruges ofte i køretøjer med stofindtræk, fordi det kan give stoflignende teksturer, der er bløde at røre ved. Men husk på, at det ikke er det mest holdbare valg, selv om det er det dyreste.

Er der nogen ulempe ved sæder i ægte læder?

Kan opretholde lugte, hvis de forsømmes
Tja, hvis du ikke holder dem rene, kan læderet begynde at lugte, hvis du ikke holder dem rene. Men det gælder for alle materialer, fordi snavs og bakterier vil ophobe sig, uanset hvilken slags sæde det er.

Ægte læder varmes lettere op
Ved højere temperaturer får du desuden lov til at mærke forskellen.
Derfor bliver sæder i ægte læder varmere end sæder i kunstlæder, og det kan være meget ubehageligt i varmt vejr.

  Hvad er bedst, BMW sDrive eller xDrive?

Merino-læder er ikke holdbart.
Selv om ægte læder er ret dyrt, kan ægte læder være mere holdbart og modstandsdygtigt over for foldninger, når det gælder sæder.

Hvad du skal overveje i stedet, Andre tilføjelser og muligheder, relateret til siddemøbler

Sædevarme og ventilerende sæder
Men ved du hvad? At købe kølefunktioner til din bil er en bedre idé, hvis det er solskin udenfor! De fleste luksus-BMW’er i luksusklassen kommer med sædevarme til koldt vejr og kølefunktioner til varmt vejr. Hvis den model, du har valgt, ikke har dem som standard, kan du overveje at købe ekstraudstyret for din komfort.

Den ventilerende BMW-sædeindstilling gør det muligt for luften at strømme gennem sædet, hvilket sikrer, at dit sæde holdes køligt selv under de varmeste ture.

Memory-indstillinger, hvis flere personer kører bilen.
Du kan købe opvarmet eller ventileret executive læder, kunstlæder med hukommelsesindstillinger kun på førersiden eller begge dele! Executive BMW-sæder fås i forskellige stilarter: sporty, klassisk og elegant. Dette er en god mulighed, hvis du er på udkig efter et mere high-end look, men stadig ønsker komfort.

Bottom line

De fleste mennesker er tilfredse med Sensatec-kvalitets kunstlæder, fordi det er den billigste løsning og stadig giver et godt luksuriøst udseende og er ret holdbart. Du kan selvfølgelig altid købe tilføjelsen ægte merino-læder.

Den lille forskel betyder dog ikke, at den højere pris for at få Merino ikke er det værd. Generelt foretrækker kunderne at få en opgradering, da de allerede betaler et ton for en luksusbil, hvorfor så ikke øge dens værdi ved at få ægte læder?

  Er BMW en superbil?

FAQ

Hvad er executive BMW-sæder?

Executive-læder har side memory-indstillinger for førersædet og fås i tre stilarter. Classic ligner en retro-stil med brede armlæn, sporty har sæder i spandform med mere polstring, og elegant har et blødere udseende. Selvfølgelig er intet af dette obligatorisk, og du kan vælge den standardindstilling med standard BMW-sæderne.

Passer kvaliteten af læderet i BMW’er til det prangende interiør?

Nogle af BMW-sæderne kan fås med en luksusudgave af kunstlæder. Det ligner og føles som ægte, dyrt koskind, men er mindre end halvdelen af prisen! Det betyder, at du kan bruge flere penge på andre opgraderinger eller funktioner til din bil uden at have dårlig samvittighed over, hvilke dyr der er blevet dræbt, for at dine BMW-sæder kan blive indrettet ordentligt.

Er standard BMW-sæderne komfortable nok, eller har du brug for en opgradering?

Standard BMW-sæderne er meget komfortable, da BMW satser på at give føreren den bedst mulige køreoplevelse, og sædepositionen er et af de vigtigste elementer, som BMW fokuserer på. De fleste BMW-modeller har en lav førerposition med et stort synsfelt og et godt greb om rattet og gearstangen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z