Hvad er bedst, BMW sDrive eller xDrive?

Hvad er bedst, BMW sDrive eller xDrive?

Forskellen mellem en BMW xDrive og sDrive er, at xDrive fordeler kraften på alle bilens fire hjul på én gang eller separat, hvorimod sDrive betyder, at BMW’en er en baghjulsmodel. xDrive-versionen giver meget bedre trækkraft under glatte kørselsforhold som regn, kulde og sne.
Mange mennesker kører BMW’er på grund af deres baghjulstræk, der giver dig mulighed for at tage kontrol over køretøjet og køre mere aggressivt. Hvis du ikke er en af disse personer eller har besluttet dig for at købe en BMW SUV, vil du måske være interesseret i at vide mere om s og xDrives.

Forskellen mellem firehjulstræk, firehjulstræk og sDrive

Det skal generelt bemærkes, at firehjulstræk og firehjulstræk og firehjulstræk ikke er de samme ting. Firehjulstræk driver alle fire hjul på samme tid, mens xDrive (all-wheel-drive) fordeler kraften der, hvor der er behov for den.
Firehjulstræk (xDrive) giver bedre håndtering, trækkraft og sikkerhed på vejen sammenlignet med en BMW med sDrive. xDrive udnytter alle fire hjul og afbalancerer tilførslen af kraft i henhold til forholdene på vejen. Den kompenserer, når et hjul halter efter, og tilfører mere kraft, hvis det er nødvendigt, eller mindre, afhængigt af situationen.
På den anden side betyder sDrive, at køretøjet drives af et standard tohjulstrækssystem. Det kan være et baghjulstræk, som du ville forvente af de fleste BMW’er, eller et forhjulstræk som i BMW 1-serie og X1 subcompacts SUV’erne.

Kraftfordeling

Normalt lægger BMW i xDrive-køretøjer 60 % af kraften på baghjulet og fordeler de resterende 40 % på forhjulene. xDrive-systemet anvender intelligent teknologi og arbejder vidunderligt sammen med Dynamic Stability Control for at overvåge vejforholdene på samme tid.

  Er brugte BMW'er pålidelige?

xDrive giver bedre kontrol

Når de førnævnte sensorer registrerer et ujævnt, glat eller potentielt farligt underlag eller et potentielt tab af vejgreb, tilskynder systemerne kraften til det hjul, der har mest vejgreb, hvilket forhindrer køretøjet i at glide. I vanskelige situationer har mange førere rapporteret, at BMW xDrive er fremragende til at hjælpe dem med at genvinde kontrollen og køreegenskaberne.
Ud over den forbedrede sikkerhed er xDrive ikke et almindeligt firehjulstrækssystem. BMW tog tingene på næste niveau, da de implementerede et intelligent system til at styre hjulenes krafttilførsel.
BMW’s ingeniører har undersøgt grundigt og ved med sikkerhed, at køretøjer har tendens til at under- eller overstyre under hårde skarpe sving. Derfor kompenserer hjulene, hvilket resulterer i, at xDrive er langt mere effektivt med hensyn til styring.
xDrive opnår en overlegen køredynamik og giver den fordel, at det er nemt at tage skarpe sving uden at miste kontrollen over køretøjet på noget tidspunkt, uanset klimaet. Et godt eksempel på denne optimering er, hvordan xDrive SUV’er giver mulighed for mere jævne sving ved at fejlplacere kraften fra de inderste hjul under svinget, hvilket gør det muligt for køretøjet at ligge på de yderste hjul og være langt mere afbalanceret.

Samme model – forskellige drivlinjer

Vi har sammenlignet den samme BMW X1-model med to forskellige drivlinjer. Den første er X1 sDrive, som koster 35.000 kroner, har 228 hestekræfter og bringer 258 lbs-pund-pund momentet ind. Den vejer 3.542 lbs. sDrive-modellen kan nå fra 0 til 62 miles i timen på 6,6 sekunder.
Til sammenligning har BMW X1 xDrive-drivlinjen de samme 228 hestekræfter under motorhjelmen og det samme 258 lbs-ft-drejemoment, men den vejer mere – 3.697 lbs. Uanset den tungere vægt når den fra 0 til 62 miles i timen 0,3 sekunder hurtigere med en tid på 6,34 sekunder!
Det er det firehjulstræk, der gør denne store forskel. Men den har selvfølgelig stadig nogle ulemper. Den største af dem er en lidt højere kilometer pr. gallon. Når man holder sig disse forskelle i forhold til acceleration og hastighed for øje, har de to biler ingen andre forskelle med hensyn til design, transmission, håndtering eller affjedring. Ændringen i kilometer pr. gallon og hastighed skyldes udelukkende forbedringen af firehjulstrækket.

  BMW vs. Infiniti pålidelighed - hvilken er bedst?

BMW-modeller med xDrive og med sDrive

De modeller, der fås med standard sDrive, er BMW 7-serien, X1, X2, X3, X6 og Z4.
Muligheden for xDrive, eller firehjulstræk, starter med BMW 2, 3, 4, 5, 6 og 7-serien og fortsætter med X1, X2, X3, X6 og X7.
X4, X5, X7 og X8 er alle udstyret med xDrive som standard, mens alle andre modeller, der er nævnt, har mulighed for at få pakken med som en betalt opgradering. Naturligvis er xDrive-modellerne og X4, X5, X7 og X8 dyrere end de billigere kompakte og subkompakte SUV’er, der falder ind under X1- og X2-kategorierne.

XDrive FAQ

Fungerer xDrive altid på en X BMW?

xDrive er et permanent AWD-system (all-wheel-drive). Afhængigt af kørselsforholdene kan det stoppe med at drive det ene hjul og vende kraften til andre hjul, der har bedre vejgreb i den aktuelle situation. Det fordeler normalt kraften i 60 % mod bagakslen og 40 % mod bilens foraksel.

Hvad skal du gøre for at kunne drive med en xDrive BMW?

Hvis du ønsker at drifte med en xDrive-model, skal du installere nogle OEM-gadgets for at slå xDrive fra og vende den om til at være en baghjulstrukket bil. Installationen af en sådan hardware koster normalt et sted mellem 200 og 1.000 dollars, afhængigt af serviceudbyderen og den geografiske placering.
Du skal naturligvis køre forsigtigt og påtage dig det fulde ansvar for dine handlinger i tilfælde af en ulykke. Der findes også en android- og iPhone-app kaldet xDelete, som gør det muligt at stoppe skiftet fra xDrive til baghjulstræk øjeblikkeligt. Den kan bruges til det samme formål.

  Den bedste kølevæske til BMW'er

Er quattro bedre end xDrive?

Denne debat har stået på i årevis uden nogen endelig konklusion. Mange eksperter har udtalt, at det bedste firehjulstræk hverken er Audi’s Quattro eller BMW’s xDrive. Det er Subaru Symmetrical All-wheel Drive, som har gjort Subaru synonym med AWD gennem årene.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z