Er brugte BMW’er pålidelige?

Er brugte BMW'er pålidelige?

I modsætning til hvad mange tror, er nogle brugte eller brugte BMW’er mere pålidelige, end man skulle tro. Det drejer sig naturligvis om visse modeller, som er blevet perfekt vedligeholdt af deres tidligere ejere. Generelt set skal du undgå at købe brugte BMW’er, da de kan ende med at koste dig mere end en helt ny bil på grund af dyre reparationer og almindelige nedbrud.

Hvorfor er brugte BMW’er ikke pålidelige?

Der er et vist ry omkring brugte BMW’er, som frastøder de fleste købere. BMW er et mærke, der tilbyder køreglæde før alt andet, og det tiltrækker utvivlsomt en bestemt type chauffør bag rattet.

Aggressive bilister og uerfarne tidligere ejere

De fleste BMW-ejere kører aggressivt og presser deres biler til det yderste. Dette afspejler sig ofte i bilernes generelle velbefindende. Aggressiv styring, acceleration, bremsning og transmission kan ikke kun skade motoren, men også bilens affjedring og håndtering.
De fleste uerfarne bilentusiaster kaster sig ud i at købe en BMW med det samme. Grunden til det er den meget nemmere håndtering af BMW’er sammenlignet med andre luksussportsvogne. Ikke alene koster BMW’er mindre end f.eks. en Porsche, men de giver den samme følelse bag rattet og kræver ikke, at du skal være en erfaren chauffør for at have det sjovt.
Dette tiltrækker nye bilister. Nye førere som tidligere ejer af din bil betyder, at din brugte BMW højst sandsynligt har fået tæt på nul service og vedligeholdelse.

BMW’er kræver benzin og service af høj kvalitet

Hvis du ønsker at købe en brugt BMW, er du højst sandsynligt ikke villig til at betale det fulde beløb for en ny BMW. Gamle BMW’er kræver ligesom nye BMW’er korrekt service og brug af brændstof af høj kvalitet. Uanset om du kører en 1990’er- eller en 2020-model, er reparationer dyre. BMW-arbejde koster i gennemsnit 120 dollars i timen og kan nå helt op på 200 dollars.
De fleste BMW-modeller har nogle plastikdele under motorhjelmen, som har tendens til at knække med årene og livet på vejen. Disse dele er for det meste designet til at holde, mens bilen er under garanti.
På trods af den fantastiske mulighed for at købe en højtydende sportsvogn for under 8.000 til 10.000 dollars, kan du faktisk ende med at betale mere end det i løbet af halvandet år på grund af forsikringspræmier, benzin, vedligeholdelse og reparationer.

  Er BMW pålidelig efter 100.000 km?

BMW’er holder omkring 80.000 til 120.000 miles, afhængigt af service

Hvis du ønsker at købe en brugt BMW, skal du sørge for at købe en med mindre end 80.000 miles på den. Hvis bilejeren ikke bor tæt på havet eller i et meget koldere klima, kan de fleste BMW’er endda holde helt op til 200.000 miles, afhængigt af hvor ofte de er blevet serviceret.
Når du tager alt dette i betragtning, skal du overveje, om bilen er kørt på motorvejen eller i trafikken. Biler, der blev kørt mere i byforhold, får problemer meget hurtigere end biler, der blev brugt uden for byen, på grund af stop og start hele tiden i lave omdrejninger.

Kun få BMW-modeller er værd at købe brugt

På trods af alle de grunde, der taler imod at købe en gammel BMW, er der stadig et meget stærkt argument for, hvorfor man bør købe en. BMW’er giver køreglæde som ingen anden bil til prisen.
Der er nogle BMW-modeller, der er enestående og ikke går så let i stykker som de fleste, selv når de har kørt mere end 150.000 km på vejen. Så hvis du ønsker at købe en brugt BMW, så prøv at finde en af disse modeller.
BMW 3-serie fra 2006 til 2011
En af de bedst sælgende BMW 3-serier, 2006 – 2011-modellen fik 4 og 5 stjerner i kollisionstests og havde en samlet gennemsnitlig pålidelighedsvurdering. Dette er exceptionelt sammenlignet med de fleste modeller.
De ældre modeller i serien har en lavere pålidelighedsklassificering sammenlignet med de nyere modeller og oplever ofte elektriske, mindre motor- og kølesystemproblemer. Bortset fra det virker alt andet godt, og det er modeller, du kan gå efter, når du køber brugt.
2008 – 2011 BMW 1-serie E82 og E88
E82 og E88 er baghjulede biler med fire sæder, der var en god bestseller i USA, da de udkom. De fås med både automatisk og manuel gearkasse og er meget pålidelige.
På ulempen har de dog en ikke så optimal kilometertal på 17 mpg i byen og 25 mpg på motorvejen. Desuden er de gennemsnitlige omkostninger ved fem års ejerskab, ud over købsprisen, omkring 15.000 dollars, hvilket er over gennemsnittet for en BMW. Men hvis du planlægger at have det sjovt i mindre end et år og sælge den igen, er dette et godt køb.
2004 – 2010 BMW 5-serie
Modellerne i 2004 – 2010 5-serien er alle pålidelige og en god blanding af ydeevne og luksus. E60 BMW 5-serien fra 2004 er en af de mest solgte BMW’er i USA, kun overgået af 3-serien fra samme år. En meget pålidelig bil generelt, selv for dens 2. og 3. ejer.

  Er det en dårlig idé at købe en brugt BMW?

Ofte stillede spørgsmål om køb af en brugt BMW

Hvorfor er ældre brugte BMW’er så billige?

Markedet er overmættet med gamle BMW’er, og lovene om udbud og efterspørgsel træder i kraft. Jo flere BMW’er der er til salg, jo mere falder prisen. Derudover bliver BMW’er hurtigt nedskrevet, så de fleste ved, at det ikke er en god idé at købe en brugt BMW.

Forbi hvilke kilometertal bør du ikke købe en gammel BMW?

100.000 miles betragtes som et benchmark for en meget brugt BMW. Hvis du har planer om at køre bilen hver dag, skal du undgå at købe BMW’er, der er kørt mere end det. Mange modeller som E36 og E46 kan gå langt over 300.000 miles med korrekt service, men de fleste andre modeller gør ikke.

Hvilke er de mest pålidelige BMW-modeller?

BMW 325i og 328i (1996-2004) var to af de mest pålidelige biler produceret af BMW generelt. Motorerne er ret kraftige og er blevet betegnet som skudsikre af mange anmeldere og tidligere ejere. Karosserierne på disse køretøjer ruster sjældent og forbliver solide i mere end 20 års brug. Hvis de vedligeholdes korrekt, kan de holde mere end 250.000 miles i gennemsnit.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z