Er det en dårlig idé at købe en brugt BMW?

Er det en dårlig idé at købe en brugt BMW?

Om det er en god idé at købe en brugt bil afhænger af den tidligere ejers kørestil og af, hvordan bilen blev vedligeholdt og serviceret. Uanset model og mærke er det ikke en god idé at købe en bil, hvis den er dårligt vedligeholdt. Generelt er det en dårlig idé at købe en brugt BMW på grund af de høje reparationsomkostninger og de almindelige bilfejl.

Hvorfor er det en dårlig idé at købe en brugt BMW?

Selv om BMW producerer luksusbiler og har været på markedet i et stykke tid, vil erfarne mekanikere og bilentusiaster argumentere for at holde sig væk fra en brugt BMW uanset model. Disse biler ældes ikke godt. Selvfølgelig er der nogle undtagelser fra reglen som E90 330i og 2006 – 2008 3-serie generelt.

Dårlige kørevaner og aggressiv kørsel

Vi ved alle, hvordan BMW-chauffører ikke giver tegn, når de drejer. Der er en vis sandhed bag alle vittighederne. Mange aggressive bilister hopper på bag rattet i en BMW. Undersøgelser viser, at de mænd, der raser mest på vejene, sidder bag BMW’er. Aggressiv kørsel er også nogle gange forbundet med dårlig vedligeholdelse af et køretøj, så hold dig væk.

BMW’er er fantastiske, indtil de ikke er det

Disse biler er hurtige, luksuriøse og føles fantastiske at køre. På den anden side, når du kommer tæt på halvdelen af dit garantikilometer, vil du højst sandsynligt opleve nogle motorproblemer og elektronikfejl samt problemer med kobling og gear.
Ikke nok med det, men også reparation eller udskiftning af disse dele er ret dyrt, så hvis garantien er udløbet, vil du højst sandsynligt fortryde, at du købte bilen i første omgang.

I tilfælde af en brugt bil kan BMW betyde Break My Wallet

BMW’er koster i gennemsnit 18.000 USD i service i en 10-årig periode, hvilket er næsten dobbelt så meget som alle andre biler på vejene. Dette tal vokser også ganske betydeligt, hvis din bil har været brugt af en anden ejer og ikke er blevet vedligeholdt godt i første omgang.
BMW skubber konstant til grænserne inden for teknikken, hvilket kan resultere i nogle innovationer, men også i en masse fejl og uventede defekter i deres biler. BMW’er er designet til performancekørsel, ikke til pålidelighed og vedligeholdelsesvenlighed.
Hvis du ikke har råd til en helt ny BMW, har du højst sandsynligt heller ikke råd til en brugt BMW, fordi det vil koste dig endnu mere i det lange løb.
Ved korrekt vedligeholdelse kan en BMW være en pålidelig bil, der er lige så pålidelig som ethvert andet køretøj på vejen. Du kan dog ikke gøre noget ved udgifterne til reparationer. Rygterne siger, at BMW i de seneste år har tjent næsten lige så mange penge på at sælge reservedele som på at sælge nye biler.

  Bedste brugte biler til en første bil

Hvornår er det en god idé at købe en brugt BMW?

Køb fra en ven, der har passet godt på bilen

Som enhver anden bil kan en BMW være pålidelig, hvis den er blevet ordentligt serviceret, på trods af større reparationsomkostninger og brændstofforbrug end normalt. Hvis du kender ejeren af den bil, du vil købe, og er godt bekendt med dennes kørevaner og vedligeholdelse, er du godt kørende.

Kontakt en autoriseret BMW-mekaniker

At nyde godt af de præstationer, som BMW-biler har til en nedsat pris ved at købe en som brugt bil er en god idé, hvis du kan være sikker på, at den er blevet ordentligt vedligeholdt og ikke brugt til det yderste. Sørg derfor for at hyre en specialiseret mekaniker til at inspicere køretøjet, før du køber et gammelt køretøj, især hvis det har været på vejen i mere end 5 år.
En mekaniker kan give sin ærlige mening om, hvorvidt bilen er pengene værd eller ej. Uanset om du kender ejeren eller ej, så rådfør dig med en professionel, der kan ende med at spare dig for en masse penge eller endda spare dig for at gå på kompromis med din sikkerhed.

Kig efter pålidelige BMW-modeller

Hvis du ønsker at købe en brugt BMW for at opnå ydeevne og nydelse, skal du ud over at sikre dig, at den var godt vedligeholdt, overveje modellen. Nogle af de mere pålidelige modeller omfatter bl.a:

  • 2006 – 2008 3-serie
  • De fleste modeller fra 1996 – 2006
  • 318i, 32i og 330i
  • E90 fra 2019
    Meget få bilejere har fortrudt at købe disse modeller, da de er fremragende biler med skudsikre motorer. På trods af den almindelige misforståelse kan en velholdt BMW køre som op til 200.000 miles.
  Er en BMW en god første bil?

Køb en gammel BMW, hvis du er mekaniker og selv kan reparere bilen

Hvis du er mekaniker og har evnerne til at reparere din brugte bil, kan du i høj grad reducere omkostningerne ved at eje en gammel BMW og få glæde af de gode præstationer fra den med stor rabat, da de hurtigt afskrives efter deres første ejer.
Hvis du ikke er i stand til at reparere bilen selv, skal du i det mindste sørge for at få en bil med garanti, hvis det er muligt, da simple reparationer kan koste mere end 1.000 dollars og mere komplekse reparationer, som f.eks. kræver udskiftning af motorkomponenter, kan koste op til 5.000 dollars.

Ofte stillede spørgsmål om brugte BMW’er

Hvorfor er nogle brugte BMW’er så billige?

Årsagen til en meget billigere bil end den sædvanlige brugtpris skyldes oftest en defekt. Læs beskrivelsen af den anførte bil omhyggeligt, og hyr en mekaniker til at inspicere den, inden du køber den. Brugte BMW’er er normalt billige på grund af det mættede marked med et udbud af sådanne biler samt de stadigt stigende vedligeholdelsesomkostninger for ældre BMW’er.

Hvad er gode ældre brugte BMW-modeller, der er gode at købe?

Generelt er alle 3-seriebiler fra 1996 til 2006 pålidelige og har skudsikre motorer. E39 M5, E36 3-serie, E36 3-serie, 2003-04 E46 er også gode. Hovedårsagen til, at ældre BMW’er er mere pålidelige end nyere modeller, er de innovative teknologier, som BMW ofte afprøver på deres nyere modeller. Bortset fra det synes BMW at have øget prisen på reparationsdele og fortjeneste på disse kraftigt i de sidste par år.

  BMW 328i vs. 320i - hvilken er bedst?

Hvad er de bedste biler at købe brugt?

Udover BMW 3-serie fra 1996 – 2006 er der andre mærker og modeller, som du bør overveje, før du foretager et køb. Kia Rio har f.eks. en god pålidelighedsvurdering sammen med Toyota Corolla og Hyundai Sonata. Alle disse har vist sig at være ret pålidelige og ikke dyre at reparere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z