Er en BMW en god første bil?

Er en BMW en god første bil?

Når man leder efter sin første bil, er de fleste mennesker begejstrede og entusiastiske for at komme ud på vejen. BMW’er er uden tvivl seje og velfungerende køretøjer. De er bygget med kvalitetsmaterialer og er ret sikre, men bør køres med forsigtighed, da de fleste af dem er ret kraftige.
En BMW kan være en god første bil, hvis du undgår de kraftigere motorvarianter og husker at køre bilen fornuftigt og med respekt for andre bilister på vejen.

Fordele ved at købe en BMW som første bil

Hvis du køber en BMW som første bil, skal du højst sandsynligt vælge en brugt BMW. Sigt efter en, der har under 100.000 km på bagen og er blevet ordentligt vedligeholdt. Kontakt en mekaniker til at inspicere bilen for dig, før du køber den.

Vælg en pålidelig BMW-model

De fleste teenagere eller nye bilister går efter E36- og E46-modeller fra 1996, som ikke er dyre, er holdbare og er udstyret med de såkaldte skudsikre motorer, som selv nye bilister ikke kan ødelægge.
De er kronet som de mest holdbare BMW’er gennem tiderne. De eneste pålidelighedsproblemer, som disse to modeller har, er deres kølesystem, hvilket ikke bør genere nye bilister, da de ikke forventes at køre i længere tid eller i høje omdrejninger.

Du lærer, hvordan man passer på en bil

Når du allerede har fået købt din BMW, skal den have en hel del service og vedligeholdelse. BMW’er er dyrere at eje end andre biler, og det har en tendens til at lære ejeren et par ting om, hvordan biler fungerer. Det er en god ting for en ny bilist. Du får en oplevelse af, hvordan biler fungerer, og hvordan du skal passe på din bil med det samme.

  Hvad er den mest pålidelige BMW-model?

Køreglæde til en nedsat pris

Hvis du køber en brugt BMW, giver den stadig den køreglæde, som nye BMW’er giver. Ja, den kan til tider koste dig en del i service og reparation, men den er stærkt nedsat i forhold til den oprindelige pris, som alle brugte BMW’er. Hvis du blot ønsker at prøve en sportsvogn i et år eller to, kan en brugt BMW være et godt valg.

BMW’er er nemmere at køre end de fleste biler

Mange bilister, selv erfarne bilister, har rapporteret, at den følelse, som BMW giver bag rattet, er helt anderledes end de fleste andre biler. Det er meget nemmere at få kontakt med køretøjet. Bagdrevne modeller giver dig god kontrol over kraften i solskinsvejr, men bør undgås af nye bilister i de kolde måneder. Hvis du er ny bilist, skal du undgå at købe en BMW med baghjulstræk til vinteren.

Ulemper ved at købe en BMW som første bil

Kraften i BMW’er bør ikke undervurderes. Mange nye bilister er ivrige efter at hoppe ud på vejen og købe en billig brugt BMW, som ligger ud over deres køreevner. De ender med at køre galt i bilen og nogle gange også med at skade sig selv.
Et køretøj med en sådan kraft og ydeevne bør ikke undervurderes. Ikke engang af erfarne bilister. At starte langsomt og holde sig sikker på vejen bør være din førsteprioritet som ny bilist.

Omkostelig vedligeholdelse

Ja, du skal lære at vedligeholde en bil og servicere den regelmæssigt, hvis du ønsker at holde din BMW på vejen, og det er et plus for en ny bilist. På den anden side skal du investere en hel del penge i reparationer og vedligeholdelse. Det er helt sikkert noget, der kan genere en ny bilist.
Hvis du har besluttet dig for at få en brugt BMW, skal du forvente problemer en gang imellem og gemme nogle penge, hvis du skulle få brug for en akut reparation. De fleste reparationer kan undgås med korrekt planlagt vedligeholdelse til tiden, men du ved aldrig, hvad der kan ske på vejen.
Forsikringsomkostninger, brændstofforbrug og afgifter er alle højere på sportsvogne og kan også påvirke dine udgifter. De samlede ejeromkostninger for en BMW er meget højere end for de fleste andre køretøjer, så det skal du huske på.

  Er det en dårlig idé at købe en brugt BMW?

BMW’s bagdrev kan være tricky

Hvis du lærer at køre en BMW som din første bil og senere skifter til en bil med frontdrev, kan det føles lidt underligt i starten. Bagdrevet føles fantastisk i tørvejr, men kan nogle gange spille os en dårlig spøg om vinteren.
Hvis du har lært at køre på en anden bil, der var frontdrevet, vil du desuden føle det mærkeligt at køre en BMW i starten, og du skal køre med forsigtighed, da et lille tryk på speederen kan få dig af vejen, især på de kraftigere modeller.

Folk tror, at alle BMW-kørere er idioter

I de fleste lande er der en stigmatisering omkring BMW-kørere. Folk er måske mindre tilbøjelige til at hjælpe, hvis du har problemer med din bil eller har oplevet motorfejl og er kørt ind i vejkanten. Nye bilister har ofte mere brug for hjælp end andre, og nogle gange kan det faktisk være en hindring for nogle bilister at være i en BMW.

FAQ

Går BMW’er mere i stykker end andre biler?

Afhængigt af modellen har nogle BMW’er tendens til at gå mere i stykker, især hvis de er uden for garantien og har kørt mere end 100.000 miles. De mest almindelige problemer er i de nyere modellers elektronik, som ender med at koste meget at reparere. Bortset fra det er de fleste problemer mindre og er som regel ting som olielækager eller fejl i kølesystemet.

  Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

Er BMW pålidelige køretøjer?

Modeller efter 2007 bliver ofte af forskellige kilder betegnet som værende i det midterste spektrum af pålidelighed. Generelt er BMW-modeller mellem 1996 og 2004 meget pålidelige, især modellerne E36 og E46, som er blevet betegnet som en standard for en pålidelig motor.
Desværre er nyere BMW-modeller mindre pålidelige. I 2012 blev BMW’er tildelt priser som årets mindst pålidelige biler.

Kan du reparere en BMW derhjemme?

Du kan måske løse nogle små problemer, men medmindre du er en erfaren mekaniker, skal du holde dig fra at foretage reparationer på sikkerhedssystemerne som f.eks. bremser samt dele af bilens motor eller affjedring, da du kan bringe din sikkerhed i fare. Hvis du oplever problemer, skal du sørge for at kontakte en BMW-certificeret mekaniker.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z