Bedste BMW som første bil

Bedste BMW som første bil

Når man taler om første bil til nye bilister, er de vigtigste ting at huske på sikkerhedsfunktioner og undgå mere kraft, end du kan håndtere. Derudover har du brug for noget, der er overkommeligt, da du som ny bilist sandsynligvis er ung. Dette gør en BMW Serie 1 til en perfekt bil til nye bilister.

BMW Serie 1 F40

Tredje generation af BMW Serie 1 tilbyder en subkompakt hatchback i enten xDrive- eller forhjulstræk.
Det, der gør denne bil til en god første bil for en ny bilist, er, at Serie 1 F40 er mindre end de fleste BMW’er, mangler kræfter til at være ekstremt aggressiv på vejen og er samtidig ret sikker at køre i, både i trafikken og uden for byen.
Med dimensioner på 170 tommer i længden (2,67 meter) og 71 tommer i bredden (1,80 meter) er BMW 1-serie ret nem at parkere med. Og med en 5 ud af 5 stjerner i Euro NCAP’s sikkerhedstest er denne bil meget sikker at køre, selv for uerfarne førere.
BMW Serie 1 fås i fire udstyrsvarianter: Der findes fire forskellige udgaver: Luxury, Advantage, Sport og M Sport. Den har en meget imponerende og ret blød affjedring. For førere, der oplever køresyge på længere ture, især hvis der er mange sving, bekæmper BMW 1-serie det med bløde sving og en komfortabel kørsel. Den er ikke svævende, og den er ret stabil på vejen, selv i hårdere sving.
Selv om det er en forhjulstrukket bil, føles den stadig som en BMW. Det er en meget stor forbedring, sammenlignet med den tidligere baghjulstrukne Serie 1. Vindstøjen er næsten tæt på nul, selv ved højere hastigheder.

  Hvorfor er BMW-ratet stift?

BMW Serie 1 motorindstillinger

De tilgængelige motorindstillinger varierer, og som man kan forvente af en BMW er der flere benzinmotorer end dieselmotorer. Den fås med 6-trins manuel, 8-trins automatisk og 7-trins Getrag M-DCT dobbeltkoblingsgearkasser med Getrag M-DCT.
Valgmuligheder for benzinmotorer:
● 116i: B38B15 1,5 L l3 turbo med 108 hk
● 118i: B38B15 1,5 L l3 turbo med 138 hk
● 120i: B48A20 2,0 L l4 turbo, 176 hk
● 128ti: B48A20 2,0 L l4 turbo med 2,0 L, 261 hk
● M135i xDrive: B48A20 2.0 L l4 turbo, 302 hk
Dieselmotorindstillinger:
● 116d: B37C15UO 1,5 L l3 turbo, 114 hk
● 118d: B47D20 2,0 L l4 turbo, 148 hk
● 120d xDrive: B47D20 2.0 L l4 turbo, 187 hk: 120 hk
Hvad disse tal betyder er, at hvis du er ny bilist eller en forælder, der ønsker at købe en første bil til dit barn, så giver BMW Serie 1 mindre kraft, end du normalt ville forvente af en BMW. Selvfølgelig skal disse motorer ikke undervurderes, da den hurtigste af dem stadig kan nå fra 0 til 62 miles i timen på kun 4,8 sekunder.

BMW Series 1 interiør og funktioner

I modsætning til hvad mange tror, giver BMW 1-serie føreren masser af plads og bevægelsesfrihed, hvis du beslutter dig for at justere dit sæde. Den fuldt elektriske sædejustering kompenserer i nogen grad for de hårde puder i disse BMW’er.
Med hensyn til passagerpladsen bagi er den lidt foran rivaler som Mercedes A-klasse eller BMW A3, men stadig bag mere rummelige biler i segmentet som Seat Leon. Generelt vil dine passagerer, hvis de er under 1,80 meter høje, finde bagsædet behageligt, ellers kan de måske strejfe tagbeklædningen en smule.
Bagagerummet er ikke så rigeligt. Du kan få plads til omkring 5 håndbagagekufferter, men det er, hvad du normalt forventer af en hatchback.
Forrudens søjler er meget slanke og giver føreren et rigeligt synsfelt foran køretøjet og på siderne. På den anden side er de bageste søjler ret store og begrænser noget af udsynet bagud.
Frygt ikke, hvis du tror, at dette vil forringe dine parkeringsfærdigheder, så er det ikke tilfældet. BMW Serie 1 leveres med parkeringssensorer bagtil og et bakkamera, der løser det problem. Der findes også et halvautomatisk parkeringssystem som ekstraudstyr, hvis du mener, at du har brug for det.
Infotainmentet er en standardskærm på 8,8 tommer, der har mulighed for at blive opgraderet til 10,3 tommer på de fleste BMW-trimmere. Den klassiske drejekontroller, som du forventer i en BMW, er der, hvis du ikke er fan af touchscreen-betjening.
Både Android Auto og Apple CarPlay er tilgængelige og findes i standardversionen af BMW Serie 1. Lyden er anstændig, og der er mulighed for at tilføje et surroundsystem med 16 højttalere og 464 watt fra Harmon Kardon til dem, der værner om gode vibrationer.

  BMW 328i vs. 320i - hvilken er bedst?

BMW-modeller til alle livets faser

Hvad er den bedste BMW til en ny bilist at drive med?

Den bedste BMW at købe som første bil til at drifte med er BMW M3 E36 eller generelt en BMW 3-serie E36. Den har en skudsikker motor og en manuel gearkasse, hvor basismodellen har en 3,0 L twin turbo sekscylindret motor med seks cylindre, der genererer et drejningsmoment på 283 lb-feet, hvilket er mere end nok til at gøre, hvad du ønsker på vejen. Den når også den imponerende hastighed på 155 miles i timen.

Hvad er andre gode BMW-modeller til en første bil?

Generelt er BMW 3-serie og BMW 2-serie gode til nybegyndere, så længe du har købt den mindre kraftige motorvariant. Især til en første bil skal du undgå at købe kraftige biler, som de fleste BMW’er er. Hvis du aldrig har kørt en bil med baghjulstræk før, bør du overveje at prøve en først på en prøvetur, før du køber den.

Hvad er en god BMW-model til en familiebil?

For en familie på tre eller fire personer er BMW X1 og X3 egnede biler, selv om en X5 ville være den perfekte bil.
For en større familie på fem personer er BMW X5 eller X7 større og mere bekvemme, da de nyeste generationer af disse luksus-SUV’er også har en tredje sæderække, så bilen har plads til 7 personer i alt. Der er også masser af bagageplads, og begge køretøjer er vurderet til 5 ud af 5 med hensyn til sikkerhed.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z