Hvad er den bedste første bil at købe?

En første bil skal være overkommelig, billig at køre, billig at forsikre og nem at håndtere. For en bilentusiast skal den første bil også være spændende, og den skal skabe et følelsesmæssigt forhold mellem mennesket og maskinen.

Men du bør også være fornuftig, da nogle biler giver mere mening end andre som første bil. En kompakt hatchback eller en SUV virker som det perfekte udgangspunkt for en ung bilist, da de begge tilbyder alle de teknologiske funktioner, som alle ønsker, men de er ikke så dyre som deres større modstykker.

En første bil bør også være pålidelig, sikker og veludstyret, da de fleste yngre bilister er ajour med den mest moderne teknologi. Desuden bør en første bil også være forholdsvis nem at køre. Biler som VW Polo, Ford Fiesta, Subaru Impreza eller en VW Golf er gode første bilalternativer.

Hvis du ønsker en mere interessant første bil, er en Jeep Wrangler, Ford Mustang, Mazda MX-5, Fiat 500 Abarth, Hyundai Veloster eller en Subaru BRZ/Toyota 86 alle gode valgmuligheder. Vælg den bil, du ønsker, men overvej også alle de førnævnte egenskaber.

VW Polo

VW Polo er en Volkswagens entry-level bil, men det betyder ikke, at Polo føles billig eller underudviklet. Tværtimod er forskellene mellem Golf og Polo mest det faktum, at Polo er en mindre bil.

Både Polo og Golf bruger lignende motorer, teknologiske funktioner og interiør og eksteriør udstyr. Du kan også få en Polo GTI, som tilbyder alt det, du kan forvente af en Golf GTI. Polos størrelse er dog et tveægget sværd, så hvis du har brug for en større bil, er Polo måske lidt for lille.

Ford Fiesta

Hvis du ikke rigtig kan lide VW’er, og du er amerikaner, bør du overveje den lynhurtige Ford Fiesta. Både VW Polo og Ford Fiesta er positioneret som indgangsbiler fra deres respektfulde producenter, men ligesom Polo er Fiesta på ingen måde begrænset som indgangsbil.

  Hvad er de sværeste biler at reparere?

Fiestaen er velsagtens en flottere bil end Polo GTI, og den fyrede Fiesta ST-version er den bedste førerbil mellem de to. Fiestaen er også forholdsvis billig at forsikre, men hvis du vil have alle funktionerne, koster de lidt ekstra.

VW Golf

Hvis du kan lide VW Polo, men ønsker en større bil, er en VW Golf en god mulighed. Uanset hvordan du ser på det, er en VW Golf altid et godt valg, da den tilbyder rigelig plads, god sikkerhed og teknologi, og den er utrolig nem at køre og leve med.

Nogle vil måske betragte VW Golf som den moderne tidsalders standardbil, og det er nemt at se hvorfor. Den nyeste Mk8 Golf er en teknologipakket hatchback, men en veludstyret Mk7 Golf er et godt valg lige nu, da priserne er lige så generøse som altid.

Jeep Wrangler

Hvis du er en eventyrlysten type, og du elsker SUV’er, vil du naturligvis kunne lide Jeep Wrangler. Selv om Wrangler ikke ligefrem er luksusens første bogstav, kan ingen benægte, at Wrangler er alt andet end kedelig.

En Jeep Wrangler kan tage dig steder hen, hvor en Golf aldrig ville kunne tage dig hen. Hvis du elsker vildmarken og friluftslivet, er en Jeep Wrangler det oplagte valg. Ombygget eller ej, en Wrangler er en yderst kompetent maskine. Desuden er der kun få biler derude, der ser så ikoniske ud som Wrangler.

  Bedste SUV'er som første bil

Ford Mustang

En Ford Mustang er for mange mennesker derude en perfekt eller en drømmebil som første bil. Mustang koster ganske vist mere end alle de allerede nævnte biler, men hvis du vælger en 6-cylindret Eco-Boost-motor, er priserne ikke så overdrevne, som du måske tror.

En Ford Mustang er en ikonisk bil, men hvis du strækker dig til 5,0L V8’eren, står du over for en oplevelse for livet. Det er dog værd at nævne, at en Mustang med 400 hk+ og en ung bilist er en god opskrift på høje forsikringspræmier. Så du bør hellere vælge EcoBoost V6’eren, og senere gå efter V8’eren.

Mazda MX-5

Når det gælder ikoniske biler, bør MX-5 være helt i toppen af listen over de mest ikoniske biler. MX-5 er en utrolig adræt og adræt lille lommeraket, der også byder på et anstændigt udstyrs- og sikkerhedsniveau til en attraktiv pris.

Hvis du kombinerer det med en mulighed for topstyring, virker MX-5 som en perfekt første bil. Men hvis du er høj, og du elsker at tage dine venner med dig, er MX-5 et sikkert no-go, da den tilbyder meget lidt plads til højst 2 personer.

FAQ-afsnit

Hvor mange penge skal jeg bruge på en første bil?

Når du køber din første bil, er udgifterne til bilkøbet kun begyndelsen. Du skal betale masser af registrerings- og forsikringsgebyrer, dedikerede afgifter, løbende omkostninger som brændstof, parkering, vedligeholdelse, dæk, billetter osv.

Prøv at være lidt konservativ, når du køber den første bil, da det gør det meget lettere at hoppe over i en bedre bil senere hen. Du skal først samle noget erfaring med en mindre værdifuld bil, og senere, hvis du har lyst og midlerne til det, gå efter en dyrere vogn.

  Er hybridbiler gode til langdistancekørsel?

Hvordan fungerer forsikringer for yngre bilister?

Yngre bilister anses for at være langt mere risikable end mere erfarne bilister. Statistisk set betyder det, at forsikringspræmierne for yngre bilister er langt højere end for en mere erfaren bilist. Derfor bør du køre så sikkert som muligt i de første år, hvor du ejer en bil, og det er derfor vigtigt, at du kører så sikkert som muligt.

Forsikringsselskaberne vil fastsætte dine præmier afhængigt af dig og resten af din aldersgruppe. Så hvis du ønsker at sænke dine præmier betydeligt, skal du ikke opføre dig som mange yngre bilister, og efter et par år vil forsikringsselskaberne lægge mærke til det.

Er en EV en god mulighed for første bil?

Hvis du ønsker at springe forbrændingsmotoren helt over, bør du være klar over alle de kompromiser, du vil indgå. Elbiler er lidt af en håndfuld sammenlignet med biler med motor med indre brændstof, fordi de tager alt for lang tid at oplade, og den rækkevidde, du får ud af dem, er også begrænset.

Hvis du vil have en EV, skal du bare købe en hybridbil. En hybrid er en perfekt mellemting mellem en elektrisk og en forbrændingsmotor, fordi en hybrid normalt tilbyder begge dele. Hvis du elsker at køre på el, så køb dig en EV.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z