Hvilke biler har det samme boltmønster som BMW?

Det er vigtigt at kende din bils boltmønster, da det giver dig mulighed for at vide, hvordan dine hjul er fastgjort til din bil ved hjælp af logbolte eller lugmøtrikker. Derfor sikrer det at have det ideelle boltmønster, at hjulene på din bil passer perfekt. Men hvilke biler har det samme boltmønster som BMW?

Først og fremmest kommer BMW med et boltmønster på 5X120 eller 5X4,72 tommer. Biler med et lignende boltmønster omfatter Acura, Bentley, Buick, Cadillac, Chevrolet, Honda, Hyundai, JAC, Land Rover, Lexus, MINI, MINI, Opel, Rolls-Royce, Tesla, Toyota og Volkswagen.

I alt er der over 168 bilmodeller med et boltmønster på 5X120. BMW har den største samling af biler med et boltmønster på 5X120. BMW har 24 bilmodeller med dette boltmønster. Det er dog tæt fulgt af JAC med 12, BYD med 9, og derefter har Land Rover og Volkswagen 8 bilmodeller.

Ikke desto mindre er det også vigtigt at bemærke, at nogle ældre BMW-modeller har et boltmønster på 4X100. Sådanne modeller omfatter BMW 320 og 323-modellerne fra 1979 til 83 og BMW 318, 323, 325, 328 og 330-modellerne fra 1992 til 08. De fleste af disse modeller er dog ikke længere i produktion og er svære at finde på markedet.

Desuden bruger G01 7-serie fra 2009 eller nyere G01 7-serie et boltmønster på 5X112. Det betyder, at alle G-Chassis BMW’er bruger 5X112-boltmønsteret, som har det samme antal lugbolte, men med en 8 mm smallere cirkel end det traditionelle BMW-boltmønster.

Hvilke andre funktioner skal jeg overveje for at sikre, at hjulet passer korrekt?

Ud over at se på bilens boltmønster skal du også tage hensyn til størrelsen af boltene, navets centerboring og offset. Hvis alle disse egenskaber er de samme, passer hjulet til din bil nemt uden nogen ændring. Men hvis ikke, skal du måske foretage nogle få ændringer på hjulet, for at det passer ordentligt.

  BMW 8-serie Gran Coupe Pålidelighed

Hvordan måler jeg hjulets boltmønster?

Det er meget nemt at måle et hjulboltmønster. Start med at kontrollere, om hjulet har et ulige eller lige antal kabelsko. Hvis det er et lige antal, skal du måle fra centrum til centrum på de lugs, der ligger lige over for hinanden.

Hvis hjulet derimod har et ulige antal kabelsko, skal du måle det fra midten af et kabelsko til den yderste kant af hullet diagonalt over for det.

Hvad er hjulforskydning?

Hjulforskydning er afstanden mellem hjulets monteringsflade og fælgens sande midterlinje. Bemærk, at forskydningen kan være nul, positiv eller negativ. De fleste BMW’er leveres dog med en positiv offset. Hvis forskydningen er positiv, er hjulets monteringsflade normalt placeret foran fælgens sande midterlinje.

Hvis forskydningen derimod er negativ, vil monteringsfladen være placeret bag fælgens sande midterlinje. Det får derfor dækket til at stikke ud fra bilen.

FAQ

Kan man montere eftermarkedsfælge på en BMW?

Ja, du kan sætte eftermarkedsfælge på din BMW. Det er dog ikke tilrådeligt og meget farligt. Det skyldes, at det gør bilen usikker at sætte eftermarkedsfælge på, som ikke er designet til en BMW. Derudover kan disse hjul få nogle dele af bilen til at blive slidt hurtigere end normale hjul.

Hvis du sætter de forkerte aftermarket-fælge på din bil, vil dele som affjedring og bremser blive slidt hurtigere. Desuden er det kompliceret at lave aftermarket-fælge. Det skyldes, at ting som forskydning, belastningsgrad, bremsecaliperafstand og størrelse alle skal være kompatible med din bil.

  Det bedste sted at købe en brugt BMW

Bruger BMW lugbolte?

Ja, BMW og mange andre europæiske biler bruger lugbolte. Det skyldes, at lugbolte er mere sikre ved høje hastigheder. Desuden har disse bolte færre dele, hvilket gør monteringen af hjul meget nemmere. Desuden leveres BMW’er med 17 mm lugbolte, som passer perfekt, så du behøver ikke at købe ekstra stikdåser.

Bruger BMW det samme boltmønster som Mercedes og Audi?

Ja, BMW bruger det samme boltmønster som Mercedes og Audi. De bruger dog ikke det mest almindelige BMW-boltmønster, som er 5X120mm-boltmønsteret, men 5X112mm-boltmønsteret. Det betyder derfor, at kun nogle få udvalgte hjul kan monteres fra BMW til Audi eller Mercedes.

Hvad er offset på BMW-fælge?

Alle BMW’er leveres med en positiv offset. Det betyder, at monteringspuden er forskudt mod hjulets yderside i modsætning til hjulets inderside, hvilket også kaldes negativ forskydning. Ud over at BMW har en positiv offset, kan nogle modeller have en høj offset eller lav offset.

En høj offset indebærer, at der er en stor afstand mellem hjulets monteringsflade og centerlinjen, mens en lav offset indebærer, at hjulet vil være mere udenfor end indenfor bilen. Bemærk, at BMW 1- og 3-seriebiler normalt har en høj offset, mens BMW 5-, 6- og 7-seriebiler normalt har en lavere offset.

Derudover er det normalt, at de fleste aftermarket BMW-fælge har en lav offset for at skubbe hjulene til at flugte med karrosseriet.

  Hvad er den største BMW SUV?

Hvordan kan jeg få min BMW til at se mere sportslig ud?

Den første og nemmeste måde at få din BMW til at se mere sportslig ud på er ved at anskaffe dig BMW M Sport Package. Denne tilbehørspakke ændrer din bils udseende fra normalt til sporty. En anden måde er ved at ændre flere dele, f.eks. baglygter, kølergrill, fælge og kofangere.

Afsluttende tanker

Der findes over 168 bilmodeller med samme boltmønster som BMW. Disse omfatter Acura, Bentley, Buick, Cadillac, Chevrolet, Honda, Hyundai, JAC, Land Rover, Lexus, MINI, Opel, Rolls-Royce, Tesla, Toyota og Volkswagen. Alle disse biler har et boltmønster på 5X120 mm.

Nogle gamle BMW-modeller har dog et boltmønster på 4X100, og andre har et boltmønster på 5X112mm. BMW’er med et boltmønster på 5X112 mm kan også passe på biler fra Audi, Mercedes-Benz og Volkswagen. Før du sætter hjul på din BMW fra en anden bil, bør du sikre dig, at de har samme boltmønster.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z