Det bedste sted at købe en brugt BMW

Det bedste sted at købe en brugt BMW

BMW er et af de mest værdifulde mærker at købe brugt på grund af den høje afskrivningsgrad. Du kan få et meget velbevaret køretøj, som du vil nyde at køre, til en meget nedsat pris. Det bedste sted at købe en brugt BMW er direkte fra den tidligere private ejer.

Hvorfor købe en brugt BMW fra en privat ejer i stedet for fra en forhandler?

Ved at købe privat fra en tidligere ejer kan du ikke kun få en bedre handel ved at påvirke prisen enormt meget, men du kan også få en bedre bil, hvis du følger tipsene i denne artikel.

Forhandlerne er professionelle. Hvis en sælger fører dig ind hos forhandleren, vil du højst sandsynligt ende med at få en bil. Hvis du sørger for at have lavet al research, før du går ind hos en forhandler eller går til den private ejer, vil det gøre hele forskellen i verden.

Det er meget sværere at få overtaget i forhandlinger mod en forhandler. Private ejere har ofte ikke budgettet til professionelle fotos, og de maler og polerer ikke bilen, før hver enkelt potentiel køber kommer for at se bilen. Det betyder, at du kan finde flere ridser og uoverensstemmelser for at få en lavere pris.

Private ejere ved mere om deres bil end forhandleren gør

Du får førstehåndsoplysninger om, hvad der er sket med køretøjet i årenes løb. Den private ejer vil have kørt i den i et stykke tid, før han eller hun solgte den. De bør vide, hvordan bilen opfører sig, og om den har fejl eller særheder. Hvorimod en forhandler kun vil have købt den fra et sted med mindre viden om dens fortid.
De vil have kendskab til modellen og mærket, men vil vide lidt om selve bilen, og det er det, der betyder mest med de fleste BMW’er.

  Er en BMW SUV en god bil?

Vigtige spørgsmål at stille den private ejer før køb

Det er meget vigtigt at stille de rigtige spørgsmål, så man finder ud af, om ejerne er ærlige eller ej. Hvis du fanger dem i at lyve om noget mindre vigtigt, lyver de højst sandsynligt også om noget andet, måske noget mere alvorligt som tidligere ulykker eller motorfejl.

Er de den første ejer af bilen?
Hvis de er bilens første ejer, kender de hele dens historie. Hvis du spørger dem, om den nogensinde er blevet kørt galt, og de siger nej, men senere opdager du ved hjælp af VIN-kontrollen, at den har været det, så gå væk og se dig aldrig tilbage. Dette fører os til det næste spørgsmål.

Har bilen været involveret i nogen ulykker?

Hvis bilen har været involveret i et mindre uheld, skal du ikke skynde dig væk endnu. Men hvis der har været nogen motorskade, skal du træde med forsigtighed.

Hvad er VIN-nummeret?

Sørg også for altid at kontrollere, om VIN-nummeret på motoren stemmer overens med det, der står i bilens papirer.
Endnu vigtigere er det, at du altid tager bilen til en prøvetur og tager dig god tid. Prøv alle de funktioner, der er, og nyd turen. Når alt kommer til alt, køber du en BMW.

Hvilke undersøgelser du skal foretage, før du køber en brugt BMW

Før du går i gang, skal du sørge for at vide alt, hvad der er at vide om den model, du overvejer at købe. Kend de mange forskellige modeller, udstyrsniveauer og motorvarianter af køretøjet.

  Hvad er den bedste brugte Mercedes cabriolet at købe?

Få kendskab til den specifikke model

Oftest vil en klog køber vide mere om bilmodellen end den person, han køber den af. Hvis du over for sælgeren viser din viden om mærket og køretøjet, får du ofte en rabat og en magtposition under forhandlingerne.

Vær forberedt på fremtidige afskrivninger

Forvent ikke, at du senere kan sælge BMW’en til den samme pris, som du købte den. BMW-biler mister hurtigt deres værdi. Udgifterne til vedligeholdelse er også noget, du bør have i tankerne, inden du køber. Reservedele til luksusbiler er nogle gange svære at få fat i, og de er lige så dyre, som de lyder.

Tjek bilens private historie

Uanset hvilket køretøj du køber, BMW eller ej, skal du altid sørge for at få en køretøjshistorikrapport eller VHR. Dette vil hjælpe dig med at få mere at vide om den tidligere ejer. Du vil kunne finde ud af, om de har haft nogen ulykker, eventuelle pantrettigheder, garantier og så videre.
Hvilke VHR’er skal du bruge?
Du kan bede den tidligere ejer om VIN-nummeret (Vehicle Identification Number) og søge online efter den gratis rapport. VHR’er, der er meget pålidelige og omfatter, men er ikke begrænset til, AutoCheck, Carfax og NMVTIS (National Motor Vehicle Title Information System)

Kontroller garantien

Ud over VHR og historikrapporten skal du altid sørge for at kontrollere, om køretøjet stadig er omfattet af garantien, og hvordan garantien er. Få at vide, hvad den dækker, og om noget allerede er blevet dækket. Du kan også forespørge, om det er muligt at forlænge garantien til fremtidig brug ved at foretage en ekstra betaling

  Er BMW gode biler?

Sammenlign priser

Dette kan virke indlysende, men sørg for at sammenligne prisen med andre lignende biler på markedet, både fra forhandlere og private ejere.

Ofte stillede spørgsmål om brugte BMW’er

Er det værd at købe en 10 år gammel brugt BMW?

En 10 år gammel BMW kan være en god værdi, men kun hvis du ikke har planer om at bruge den til daglig brug. Grunden til det er antallet af reparationer, der ville hobe sig op hver måned. Den vil højst sandsynligt i gennemsnit koste mere end 400 dollars i reparationer om måneden.

Kan brugte BMW-biler være pålidelige?

Afhængigt af BMW-modellen, og om den er blevet ordentligt vedligeholdt og serviceret, kan gamle BMW-biler være meget pålidelige. De ældre E36- og E46-modeller er nogle af de mest pålidelige biler, som BMW nogensinde har lavet.

Hvorfor falder BMW’s gensalgsværdi så hurtigt?

BMW-biler mister værdi og taber hurtigt i værdi efter at være blevet købt af forskellige årsager. En af de vigtigste årsager er, at mere end 50 procent af de solgte BMW’er er leasede biler. Andre årsager til deres værdiforringelse omfatter uansvarlig kørsel, dårlig vedligeholdelse af første gangs uerfarne ejere og det overmættede marked for gamle BMW-biler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z