Er det værd at købe en brugt BMW 3-serie?

Er det værd at købe en brugt BMW 3-serie?

BMW er kendt i hele verden som mærket, der giver ren køreglæde. Dette ry er sandt, uanset om det er en ny bil eller en brugt BMW, der er i god stand. Det kan betale sig at købe en brugt BMW 3-serie, hvis du ved, hvad du gør, og vælger den rigtige.

Sådan køber du en god brugt BMW

At købe et brugt køretøj, især en BMW, kan være svært for en ny bilist. Der er nogle tips, som du skal have i tankerne, inden du begynder din biljagt.
Prøv at købe fra en ven eller en person, du kender. Hvis du ikke kan det, så stil så mange spørgsmål som muligt om køretøjet, og føl dig ikke flov over det.
Overvej at hyre og forudbetale en mekaniker til at kigge på bilen for dig og give dig deres ærlige mening om, hvorvidt den er god for pengene.

Tjek for skader

Sørg altid for at tjekke, om følgende områder af bilen er funktionelle eller ser beskadigede ud:
● Motor og gearkasse
● Kobling og pedaler
● Karrosseri, tjek bilens underside
● Hjul og dæk – hvis du ser tegn på aggressiv kørsel, vil der sandsynligvis være problemer med motoren.
● Bilens interiør – hvis en chauffør ikke passer på interiøret, passer han højst sandsynligt heller ikke på motoren.
● Dokumenter på køretøjet
Kig efter olielækager eller andre væsker overhovedet, der kunne tyde på en motorskade. De fleste brugte BMW’er har problemer med oliepakningen, sørg for at tjekke den også.

Tag den med på en prøvetur

En af de vigtigste ting at gøre, før du foretager dit køb, er at tage en prøvetur, før du træffer nogen større beslutninger.
Fortæl ejeren, at du ikke ønsker, at han skal varme motoren op, før du besøger den. Du kan altid tjekke, om motoren er varm, før du sætter dig ind. Hvis den er det, kan der være noget lusket i gære. Vi vil gerne have en kold motor, så vi kan se, hvordan bilen starter på en normal dag.

  Er en brugt Mercedes S-klasse et godt køb?

Hvad er de bedste BMW 3-serie at købe brugt?

BMW 3-serien har altid været den bedst sælgende BMW-bil af et par grunde. Den er en blanding af klasse, luksus og køreglæde. Det er også en af de mere pålidelige BMW-modeller, og den har en mere overkommelig pris end 5 og 7-serien.
I årenes løb har der været både gode og mindre gode BMW 3-serie modeller. Her er de bedste til at købe brugt fra i hvert af de seneste årtier.

Bedste BMW fra 1980’erne at købe brugt

Hvis du er på udkig efter en BMW med et gammelt udseende, er det bedste bud fra 1980’erne BMW E30. Det er en klassiker, der stadig er behagelig at køre i dag, hvis du finder en i god stand. 316’eren og 318’eren BMW E30 er ekstremt overkommelige og nægter at holde op med at virke.

Bedste 1990’ernes BMW’er i serie 3

Hvis 80’erne virker lidt for langt ude i fortiden, men du stadig vil have en “vintage” BMW, kan du overveje at få en bil fra 1990’erne. BMW 3 E36 blev udgivet i 1990’erne og var en af de mest elskede køretøjer nogensinde. Den tilbød både en diesel- og en benzinmotor, og 325tds’eren er et godt valg.
1990’erne bød også på den smukke E46 fra 1999, som kom med fantastiske motorvalg. Det mest almindelige valg her er BMW 320d, som også var en af de mest almindelige biler, du ville se på vejen af en grund – en stor værdi for pengene.
330d var endnu bedre på mange måder, men en smule mindre pålidelig end 320d. Den leverede seriøs ydeevne og over 40 miles per gallon, hvilket er imponerende for enhver BMW.
På trods af at BMW 320d er meget almindelig og et godt tilbud for pengene, er BMW 330i og 320i bedre valg til en brugt bil, da de har været mere pålidelige i det lange løb.

  Top 10 BMW sportsvogne

Stor 2000’er BMW 3-serie at købe brugt

I 2000’erne var du vidne til fremkomsten af E90, som populariserede BMW 3-serien som en større udgave af sig selv. Tja, BMW’erne blev større, men ikke meget kønnere designmæssigt. Dette var det årti, hvor BMW 3-serien blev lige så stor som den tidligere BMW 5-serie. Fra 2000’erne vil vi anbefale at købe en BMW 330i E46, som er en fantastisk bil.

Bedste brugte BMW’er fra det seneste årti

BMW E90: 2010
Efter 2000 har BMW’er haft en tendens til at have mange elektroniske problemer. Den bedste bil i denne generation at få brugt er BMW E90 325i fra 2010, og sørg for at få en automatgearet bil. Den manuelle gearkasse har en tendens til at have nogle problemer, eller det har i hvert fald bilisterne rapporteret.
2012-2018 BMW F30 – Den mest pålidelige brugte BMW
Hvis du ikke er ude efter at spare penge på ældre modeller, er den bedste BMW, du kan købe brugt, uden tvivl en af de mest pålidelige – BMW F30. De fleste brugte BMW’er har ofte problemer med tandremmen, men det har denne BMW ikke. Den er en god kombination af pålidelighed og køreglæde, og den er også ret komfortabel og stor for en 3-serie.

Flere ting at vide om at købe en brugt BMW

Ved hvilken kilometerstand begynder BMW 3-serie at få problemer og gå i stykker?

Generelt har de fleste tyske biler det stigma omkring sig, at så snart de går ud af garantien, går de i stykker. Dette er langt fra sandt for de fleste modeller, og BMW Serie 3 har en tendens til at være meget pålidelige. Det første større problem, du vil opleve med et sådant køretøj, vil normalt være, når du har kørt mere end ca. 100.000 – 120.000 miles med køretøjet.

  Er brugte BMW'er pålidelige?

Hvad er de mest pålidelige BMW-modeller efter år 2000?

Nogle af de mest pålidelige BMW-modeller fra efter år 2000, som kan være gode at overveje at købe brugt, er bl.a:

  • BMW 3-serie fra 2006-2011
  • BMW 7-serie fra 2002 til 2008
  • BMW 5-serie E60 og E61 fra 2004-2010
  • BMW X3 fra 2006-2010

Hvorfor er brugte BMW serie 3 så billige?

Hovedårsagen til, at BMW Serie 3 falder så meget i værdi, når de sælges brugt, er, at markedet er overmættet med dem. Grundlæggende økonomiske love som udbud og efterspørgsel dikterer prisen på brugtmarkedet. Folk har en tendens til at købe flere nye BMW’er og nyere brugte biler, da de er bekymrede for, at tidligere ejere kører uansvarligt og beskadiger køretøjet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z