De bedste brugte biler med blindvinkelsdetektion

Når du er på udkig efter dit næste bilkøb, skal du prioritere visse aspekter af bilen højere end andre, afhængigt af dine personlige præferencer og det, du anser for at være vigtigst. Men selv om det ikke er helt urimeligt at spare på luksus, er det bestemt ikke urimeligt at spare på sikkerhedssættet.

Det betyder, at uanset hvilken bil du vælger, skal den også være sikker, for det er vel nok det vigtigste aspekt af dem alle. Selv om de fleste mennesker aldrig kommer i problemer og ikke behøver at stole på væsentlige sikkerhedsaspekter som airbagudløsning eller effektive krøllezoner, er funktioner som software til forebyggelse af ulykker noget, som du vil bruge dagligt.

Et godt eksempel på et sådant system er blindvinkelovervågning, et system, der er designet til at overvåge din blinde vinkel, så du altid kan være sikker på, at du er sikker, når du foretager et vognbaneskift. Disse systemer er ret almindelige i moderne biler, men nogle af dem er bedre vurderet end andre.

Som sådan skal du sørge for at tjekke 2016 Honda Accord LX, 2016 Honda Civic EX, 2015 Chevrolet Cruze LS, 2016 Honda Fit EX og 2016 Ford Focus SE, hvis du ønsker at finde en perfekt balance mellem avancerede blindvinkelassistentsystemer og en god allround-platform til en overkommelig pris.

2016 Honda Accord LX

2016 Honda Accord LX er en fantastisk all-around mid-size sedan, hvad angår de fleste moderne bilfunktioner. Det betyder, at Accord LX er overkommelig, rummelig, praktisk og effektiv på samme tid. Desuden leveres den også med en Honda Sensing-sikkerhedspakke, som tilbyder avancerede systemer til overvågning af blinde vinkler.

  Alfa Romeo Stelvio Pålidelighed og Specs

Ifølge IIHS sikkerhedstest er 2016 Accord overlegen i forhold til de fleste biler derude, fordi den vandt Top Safety Pick+-klassen, hvilket betyder, at den er sikker fra et teknisk synspunkt, samtidig med at den tilbyder overlegne sikkerhedssoftwarefunktioner.

2016 Honda Civic EX

Både Honda Civic og Honda Accord er bygget på et lignende chassis, hvilket betyder, at de begge tilbyder sammenlignelige sikkerhedsoplysninger. 2016 Civic leveres også med Hondas Sensing-sikkerhedspakke, som også omfatter overvågning af blinde vinkler.

Civic er også suveræn, når det gælder IIHS-sikkerhedstests, hvilket betyder, at den bestemt er et fristende tilbud. Både Civic og Accord sælger som en gal, hvilket betyder, at disse to Honda-modeller er de bedste at købe, når det gælder Honda-modeller uden SUV’er.

2015 Chevrolet Cruze LS

Chevrolet Cruze LS fra 2015 er en af de billigste måder, hvorpå du kan nyde godt af at have et avanceret blindvinkelovervågningssystem i en mellemstor sedan. Desuden byder Cruze også på et flot designet interiør med masser af passager- og skabsplads hele vejen rundt.

Der er mange forskellige udstyrsniveauer, du kan vælge imellem, men du bør kigge efter LS-modellen, hvis du vil nyde godt af mange avancerede sikkerhedssystemer. Endelig er Cruze også en utrolig brændstoføkonomisk bil, og du bør være både sikker og komfortabel, hvis du vælger en sådan.

2016 Honda Fit EX

Du behøver ikke engang at opgradere til en stor bil i dag for at få glæde af en avanceret førerassistancepakke. Selv den kompakte 2016 Honda Fit fås med den førnævnte Honda Sensing-pakke, som kommer med avanceret overvågning af blinde vinkler.

  Bedste brugte biler med billig forsikring

Udover at være sikker er Honda Fit konkurrencedygtig prissat, hvilket betyder, at den også er en billig indgang til biler med avancerede softwaresystemer til sikkerhedssystemer. Honda Fit er mest skræddersyet til bymiljøer, selv om den kan klare sig godt både i byen og på motorvejen.

2016 Ford Focus SE

Hatchbacks er ikke nødvendigvis de mest populære biler i USA, men det betyder ikke, at det er alt andet end rigeligt fornøjeligt at eje en. 2016 Ford Focus er en af de mest elskede Focus-modeller, der nogensinde er blevet udgivet, hvilket også gjorde den til en fantastisk brugt bil et par år senere.
Selvom 2016 Focus SE fås til en meget fristende pris, betyder det ikke, at den mangler vigtige sikkerhedsfunktioner som f.eks. avanceret blindvinkelovervågning. Ford Focus SE fra 2016 opnåede også overlegne sikkerhedsresultater både fra et software- og et teknisk synspunkt.

FAQ-afsnit

Hvad gør en bil sikker?

Det vigtigste aspekt af bilsikkerhed er en udpeget og erfaren fører, og intet system derude kan redde dig, hvis du ikke er 100 % opmærksom på dine omgivelser under kørslen. Moderne biler er dog udstyret med mange smarte tekniske og softwaremæssige funktioner, som har til formål at minimere risikoen for at være involveret i en ulykke.

Ud over den menneskelige faktor er de vigtigste sikkerhedsfaktorer effektive sammenpresningszoner og beskyttelse mod kollisioner, airbags og sikkerhedsseler. Disse efterfølges også af ABS, skridsikkerhedsbeskyttelse og ADAS-systemer som overvågning af blinde vinkler, AEB, aktiv vognbaneassistent, kollisionsforebyggelsessystemer og advarselssystemer for krydsende trafik.

  Er en brugt Mercedes S-klasse et godt køb?

Bliver biler mere sikre?

I takt med at industrien udvikler sig hurtigt, bliver bilerne faktisk stadig mere sikre, fordi de nu er udstyret med et væld af sikkerhedssystemer, som ikke fandtes for få år siden. Moderne biler er dog ret tunge, hvilket rejser en masse spørgsmål ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, især hvis man tænker på fodgængere.

Uanset hvad, er de moderne biler faktisk mere sikre, fordi de er udstyret med alle mulige sikkerhedsanordninger. De nuværende regler for kollisionstest kræver, at mange af disse funktioner bliver standard i alle biler, hvilket også øger den generelle sikkerhed i bilen.

Hvilke biltyper er de mest sikre?

SUV’er, minibusser, store sedaner og pick-up trucks er de sikreste biler på markedet, fordi de både er tunge og godt isoleret fra vejen. Det betyder, at afstanden mellem et fremmedlegeme, der styrter ind i bilen, og dig selv er meget større, end hvis du sidder i en hatchback.

Nogle undersøgelser tyder endda på, at kørsel i en SUV sænker din samlede risiko for at dø i en bil med op til 50 %. Uanset hvad, jo bedre føreren er, jo sikrere er bilen, så sørg altid for at være på toppen af dit spil, mens du kører, uanset hvor velvilligt situationen kan virke.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z