Bedste brugte biler med soltag

At købe en cabriolet indebærer mange kompromiser, så meget at det nogle gange ikke giver mening at købe den, hvis du kun kan nyde den et par gange om året. Når alt kommer til alt, har de en tendens til at koste betydeligt flere penge sammenlignet med deres sedan-modstykker, mens de også præsenterer flere potentielle problemer hen ad vejen.

Som sådan bør du tjekke biler, der tilbyder store soltage, som vel nok er det næstbedste. De kan få din bil til at føles mere førsteklasses, samtidig med at de får kabinen til at føles luftig og fuld af lys. På den anden side er de ikke lige så problematiske som cabriolet-toppe, og det er lettere at sælge en bil med panoramatag senere hen.

Som sådan skal du sørge for at tjekke den nye Honda Civic, fordi den tilbyder et anstændigt proportioneret soltag direkte fra fabrikken. Ford Fiesta er en fantastisk lille hatchback, som også kan fås med et ret stort soltag. Hyundai Sonata tilbyder et soltag som en del af en valgfri pakke, men det er det værd.

Hvis du vil have en SUV, skal du sørge for at tjekke Hyundai Tucson, fordi den tilbyder masser af ønskværdige funktioner for ikke så mange penge. Endelig, hvis du vil have en luksusoplevelse med et stort soltag, skal du sørge for at tjekke Audi Q5 ud.

2016 Honda Civic

Honda Civic 2016 har fortjent et væld af priser for at være en fantastisk all-around kompaktbil med fantastisk komfort og premium-funktioner som standard. Det bedste ved 2016 Civic er dog, at den leveres med et stort soltag fra fabrikken. Desuden kan dette soltag også vippes og åbnes med et enkelt tryk på en knap.

  Hvad er den bedste brugte luksusbil?

Udover at være en relativt billig måde at anskaffe sig et stort soltag på, er Civic’en også en virkelig effektiv og pålidelig bil, der giver en dynamisk køreoplevelse, samtidig med at den er rolig på motorvejen. Den giver plads nok til flere passagerer, og den opretholder også en overlegen sikkerhedsklassificering.

2016 Ford Fiesta

2016 Ford Fiesta kom kun bagud i forhold til Honda Civic, når det gælder de bedste 2016 kompaktbiler, men Fiesta tilbyder et par fordele i forhold til Civic, såsom en lavere pris og en billigere pris til at reparere, hvis noget går galt.

Den valgfrie soltagsmulighed kostede omkring 800 dollars fra ny, hvilket betyder, at mange brugte 2016 Fiesta-modeller kom med soltag. Soltaget kan også åbnes, og det lukker masser af lys ind. Når det gælder perfekte biler med fokus på den indre by, er Ford Fiesta helt oppe blandt de allerbedste.

2016 Hyundai Sonata

Hyundai er et mærke, der er kendt for at kombinere overkommelighed, effektivitet, funktionalitet og pålidelighed til en forholdsvis opnåelig pris, og Sonata er ikke anderledes. 2016 Sonata har også vundet masser af priser for at være en af de bedste midsize biler tilbage i 2016, hvilket også gør den ønskværdig på 2. hånd markedet.

Tilbage i 2016 skulle du dog betale 3100 kr. for at få Tech-pakken, som også kom med soltag og masser af tekniske lækkerier. Det er godt, hvis du leder efter en 2. brugt Sonata, fordi du ikke skal betale sådanne priser på brugtbilsmarkedet.

2016 Hyundai Tucson Limited

Som tidligere nævnt tilbyder Hyundai-biler en masse lækkerier for pengene, hvilket også gælder for den brugte 2016 Tucson Limited fra 2016. Selvom Tucson aldrig kom med soltag som standard, fordi du var nødt til at opgradere til Limited-trim, kan du i dag få et soltag på brugtmarkedet til en ret fristende pris.

  Hvad er den bedste brugte Volvo at købe?

Udover at være en fantastisk allroundbil har Tucson også de højeste sikkerhedsegenskaber, hvilket gør den til en fantastisk familiebil. Selv om de nyeste Hyundai SUV-modeller ser bedre ud end 2016-udvalget, ser 2016 Tucson stadigvæk godt ud.

2017 Audi Q5

Audi Q5 er vel nok den bedste Audi SUV, du kan købe, fordi den fungerer som en perfekt mellemting mellem den ret kompakte Q3 og den overproportionerede Q7. Det betyder, at Q5 er kraftig nok til at give en ægte SUV-køreoplevelse, samtidig med at den føles mere sammensat end en mellemstor SUV.

Interiøret i 2017 Audi Q5 er næsten identisk med det, der findes i den nyeste generation af Q5, hvilket betyder, at du ikke vinder så meget, hvis du vælger den helt nye model. Q5 kan også fås med et stort soltag, der strækker sig over hele bilens tag, og som både kan åbnes og tones ved blot et tryk på en knap.

FAQ sektion

Hvad er fordelene ved et soltag?

Et soltag/månedtag/panoramatag eller hvad du nu kalder det, lukker mere lys ind i kabinen, hvilket gør bilen til et mere behageligt sted at være, uanset om du åbner soltaget eller ej. Det giver også mulighed for at se stjernerne på himlen fra bagsæderne, hvilket gør disse biler så meget mere behagelige at køre i.

Desuden klarer biler med soltag sig betydeligt bedre på brugtmarkedet, hvilket betyder, at selv om de koster mange penge, kan du få en pæn del af disse omkostninger tilbage, når du sælger bilen.

  Hvilke brugte biler har de fleste sikkerhedsfunktioner?

Hvad er ulemperne ved et soltag?

Hvis du køber en bil uden soltag, er du sikret mod alle mulige soltag-relaterede problemer såsom mindre strukturel stivhed, flere potentielle problemer, et højere tyngdepunkt, mindre hovedhøjde og potentielt dyre reparationer i forbindelse med at skulle udskifte glasset.

Du kan kun forestille dig, hvor meget det ville koste at udskifte et panoramasoltag i Q5, når man tænker på, hvor stor den er. Endelig er nogle ældre biler blevet kritiseret, fordi de tætninger, der omgiver soltaget, er blevet slidt med tiden og har gjort bilen mere tilbøjelig til at lække.

Er en bil med soltag det værd?

Det afhænger af dine personlige præferencer og af, hvor ofte du har tendens til at bruge dem. Der er mange mennesker derude, som kører dagligt i biler med soltag, men som aldrig bruger dem, hvilket gør det overflødigt at have et soltag.

På den anden side, hvis du elsker funktioner som f.eks. et panoramasoltag, så er soltaget virkelig det værd. Det lukker ekstra lys og ekstra luft ind, samtidig med at det får bilen til at se godt ud.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z