Hvad er fordele og ulemper ved at købe en brugt bil?

At købe brugt er altid en god måde at spare penge på, især hvis du vælger de mest fordelagtige tilbud. Og vi lever i en tid, hvor teknologien har nået et imponerende niveau, og det er svært ikke at tro, at en tre år gammel bil er lige så god som en helt ny.

Men der er et par forbehold ved at købe brugt. Selv om en ny bil måske sparer dig penge på lang sigt, er der, hvis du køber omhyggeligt og observerer markedet i større omfang, virkelig ingen grund til at købe nyt længere. Biler har velsagtens nået et punkt, hvor innovation begynder at blive smartphone-lignende og unødvendig.

Dette er især tydeligt i sportsvognsafdelingen, og mange entusiaster vil hævde, at vi allerede har nået sportsvognens topniveau, og at alle de nyere sportsvogne langsomt er ved at nå et punkt med faldende afkast.

Uanset hvad du mener, er det at købe brugt virkelig en værdifuld mulighed. Men hvis du altid vil have den nyeste og mest skinnende bil på markedet, bør du overveje 3-årige finansierings- eller leasingaftaler, da de vil gøre det muligt for dig altid at være på toppen af bilspillet.

Fordele ved at købe brugt

Pris

I gennemsnit koster en brugt bil op til 50 % mindre end en ny bil, og de fleste forbrugere udskifter deres bil efter 6 år. Det betyder, at hvis du køber en brugt bil nu, og du ikke spilder dine penge på biler med ekstremt mange kilometer, vil du i sidste ende få en gevinst på den lange bane.

Når alt kommer til alt, får du en bil til 40.000 dollars for 20.000 dollars, så værdien er umiskendelig. Dette vil gøre det muligt for dig at bruge mere på din næste bil, og i sidste ende vil du kunne købe en helt ny bil efter et par år. Men selv da vil du måske indse, at værdiforspringet er alt for stort, og det, du får, som følge heraf, er det ikke.

  Hvad er den bedste brugte luksusbil?

Afskrivning

Den største motivationsfaktor for at købe en brugt bil er værdiforringelse, da biler bil mister op til 10-11 % af den oprindelige værdi, så snart de forlader den nye bilpark. En 50% afskrivning efter 5 år anses for at være anstændigt, så det er ret indlysende, at det er noget økonomisk uansvarligt at købe en ny bil uden videre.

Det gode ved en 3-5 år gammel bil er, at værdiforringelsen allerede er overstået, og at det ikke er dig, der betaler for den. Selvom en ny bilduft fra en bil til 100k dollars virker lækker, så koster den ikke 50k dollars. Dette er især fordi de fleste bilproducenter har en tendens til at opdatere en model først efter 5 års produktion.

Yderligere omkostninger

En anden stor afskrækkende faktor ved køb af ny bil er de ekstra omkostninger, der normalt er forbundet med en ny bil. Selv om aftalen virker fornuftig, skal du ofte betale markedsjusteringer, forsendelsesomkostninger, destinationsgebyrer, forhandlerforberedelser og inspektioner før levering.

Når du køber brugt, er der ikke sådanne ting, fordi nogen allerede har betalt for det. Hvis du lægger dem sammen, kan disse omkostninger langsomt hobe sig op til et par tusinde dollars. Når det er slut, virker handlen ikke længere så fristende.

Forsikringsomkostninger

En anden god grund til, at brugte biler er så gode tilbud, er forsikringsomkostningerne. Forskellen mellem værdien af en ny bil og en brugt bil vokser hurtigt, og det samme gør forsikringspræmierne. Hovedparten af afskrivningen er allerede gået, og alle de fejl og potentielle defekter, som en model kan have, er allerede klar.

  Hvorfor er brugte Mercedes S-Klasse så billige?

Der er flere reservedele til rådighed, bilværkstederne er mere vant til at arbejde på ældre biler, og forsikringsselskabet er ikke så stresset over en billigere bil. Nye biler er uforudsigelige i de første par år, og det tager forsikringsselskaberne hensyn til.

Ulemper ved at købe brugt

Citroner

Selv om en bil måske ser anstændig ud udefra, kan du aldrig være for sikker på de mekaniske og elektriske aspekter. Brugte biler er = brugte, og det betyder, at der er større chance for nedbrud og uforudsete omkostninger i den nærmeste fremtid.

Og selv om en inspektion før købet kan negere mange af disse problemer, er ingen inspektion perfekt. Der er ærligt talt ingen måde at sige med sikkerhed, at en brugt bil, især en ældre bil, ikke går i stykker i det øjeblik, du begynder at bruge den.

Garantier

Når du køber et nyt produkt, en ny mobiltelefon, en ny bil eller et nyt køleskab, er du sandsynligvis dækket af en garanti i et par år. Men når du køber brugt, er alle disse garantier sandsynligvis udløbet. Og det kan også ende med at ødelægge oplevelsen af den nye brugte bil.

En garanti er det største enkeltstående aspekt ved at eje en ny bil, da den stort set ophæver alle de uforudsete omkostninger, du kan få, hvis du passer på din bil. Du kan være tryg ved at vide, at uanset hvad der sker i de næste par år, er det ikke dig, der skal betale for det.

  10 bedste brugte pendlerbiler

Serviceprogrammer

Serviceprogrammer og garantier går hånd i hånd, og når din garanti udløber, vil serviceprogrammerne sandsynligvis også udløbe. Det betyder, at hvis din bil går i stykker, er det dig selv, der skal finde ud af, hvor og hvordan den skal repareres.

Og det århundrede gamle spørgsmål opstår. Skal jeg gå gennem en forhandler eller et uafhængigt bilværksted? Hvis jeg går gennem en forhandler, betaler jeg mere, men bilens værdi vil være bedre beskyttet. Hvis jeg går gennem et uafhængigt autoværksted, bliver regningen sandsynligvis billigere, men bilens værdi vil også blive mindre.

Pålidelighed

Brugtbilskunderne er bekymrede over garantier og serviceprogrammer, hovedsagelig fordi den generelle pålidelighed ikke er så god som tidligere. Når en bil har akkumuleret en del kilometer, begynder mange integrerede komponenter at blive slidt, og de skal til sidst repareres.

Og du kan ikke negere dette, uanset hvad nogen fortæller dig, vil en brugt bil aldrig være lige så pålidelig som en ny bil. Nogle vil måske endda hævde, at forskellene i værdi er rimelige på grund af den betydeligt lavere pålidelighed.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z