Er BMW gode biler?

Er BMW gode biler?

BMW’er er dyre at vedligeholde. Der er et stigma ved at købe brugte BMW’er, fordi de let går i stykker og koster meget at servicere. Hvorfor bliver folk så ved med at købe dem? Hvis du stiller dette spørgsmål, har du sandsynligvis ikke kørt en BMW før. BMW’er føles fantastisk bag rattet. De lover dig køreglæde, og det er det, du får.

Hvem er BMW’en til?

BMW’er er en god blanding af luksus og fart, af komfort og sikkerhed. De fleste BMW-kørere skifter ikke bil, medmindre de opgraderer deres BMW til den næste model, uanset hvor meget det koster dem at vedligeholde den.
Selvfølgelig kan BMW’er passe godt til én person og ikke være det rigtige for en anden. Kan du lide fart? Er du på udkig efter en uforglemmelig oplevelse, der er noget mere end bare at køre bil? Hvis du er det, har du måske fundet din bil.
På trods af at BMW’er er dyre og forholdsvis mere upålidelige end andre mærker, er de hurtige og føles som om, du kører et bæst. BMW er blevet et synonym for power, og det er det, som mærket udnytter.
Det kan være, at det bare er vanedannende at køre en BMW. Selv om det kommer med marginal pålidelighed, bringer en BMW sjov og ydeevne som intet andet mærke, og du kan ikke rigtig sætte et prisskilt på oplevelsen. I 2020 blev BMW 3-serien rangeret som den mest elskede bil i Storbritannien af AutoTrader.
Mange undersøgelser viser, at de fleste forbrugere køber BMW som et statussymbol først og fremmest og for den kraft, den giver, som en sekundær grund. En BMW er ikke blot et transportmiddel, så hvis du blot leder efter en bil til at pendle til arbejde, er en BMW sandsynligvis ikke noget for dig.

  Hvad er mest prestigefyldt, Mercedes eller BMW?

Teknisk set, er BMW’er pengene værd?

Helt nye BMW’er

BMW’er er helt klart et af de mest overprisede og dyreste køretøjer at vedligeholde derude. For langt færre penge kan du få modeller, der giver dig dobbelt så mange funktioner og komfort. Mærket sælger sine køretøjer med en noget større fortjenstmargen sammenlignet med andre producenter. Den eneste undtagelse er Porsche.
På den anden side er BMW afhængig af en bestialsk motor, affjedring, håndtering og en helt perfekt kørestilling. Bag rattet føler du dig klar til at køre om kap.
Erfarne bilister fortæller ofte, hvordan de får følelsen af en BMW meget hurtigere end følelsen af andre biler. Desuden fortæller de også, at de føler sig i langt højere grad end andre mærker i fuld kontrol over køretøjet.
Reservedele og service er meget dyre, så fornøjelsen har en pris. De fleste BMW’er køres, indtil de når 120.000 til 200.000 miles. Det kræver naturligvis en god mængde service og korrekt vedligeholdelse.

Brugte BMW’er

Brugte BMW’er har et dårligt ry for konstant at gå i stykker og koste for meget at reparere. Dette er ikke tilfældet med alle biler. Hvis du betaler en mekaniker på forhånd for at komme med dig for at inspicere den bil, du køber, kan du faktisk få en god handel.
Brugte BMW’er kommer til en meget nedsat pris og kan stadig give dig den samme grad af tilfredshed og adrenalin som en ny BMW kan. Ja, der er en risiko for at blive efterladt på vejen med behov for at blive bugseret, men det afhænger i høj grad af din brugte bils tilstand og af hvor du har købt den.
Nogle ejere har rapporteret, at de har måttet betale mere for reparationer end for selve købet af deres brugte BMW. Det dårlige ry for konstant at gå i stykker er naturligvis overdrevet, men der er en grund til, at det eksisterer.

  Bedste BMW-modeller med twin-turbo

De bedste brugte BMW-modeller

Hvis du er på udkig efter køreglæde til en nedsat pris, skal du kigge efter gode pålidelige BMW-modeller og købe fra en betroet sælger med hjælp fra en mekaniker, der kan vurdere bilens tilstand. De mest pålidelige BMW-modeller at købe brugt er:
● BMW 3-serien 2006-2011
● BMW 5-serien fra 2010-2016
● BMW 3-serien 1996-2006 – Denne model har den mest skudsikre motor.
Ud over at vælge den rigtige model skal du sigte mod at købe en bil, der har omkring 80.000 miles eller færre. Generelt skal du også, når du køber et gammelt køretøj, kigge efter en bil, der er blevet kørt mere på motorvejen end i byen, da 10.000 miles i byen slider et køretøj ned i samme tempo som 25.000 miles uden for byen og på motorvejen.

Ofte stillede spørgsmål om vedligeholdelse af din BMW

Skal jeg købe en brugt BMW med mere end 100.000 miles?

Prøv at undgå at købe brugte BMW’er med en kilometerstand på mere end 80.000 miles. Brugte BMW’er giver ofte en ganske god værdi til deres anden og tredje ejer, men hvis de er blevet kørt aggressivt i mere end 80.000 miles, har de tendens til at have brug for en masse opmærksomhed og service.

Hvor mange kilometer kan en BMW køres?

Hvis en BMW er korrekt vedligeholdt, serviceret og ikke køres alt for aggressivt, kan den holde helt op til 300.000 miles. Der er nogle modeller, der endda kan holde 400.000 miles, som E30 BMW’en med M20B27-motor, som mange har betegnet som skudsikker. I dag kører de fleste nye BMW’er et sted mellem 80.000 og 120.000 miles.

  Har BMW'er reservehjul?

Er Audier billigere at vedligeholde end de fleste BMW’er?

Helt nye Audier koster i gennemsnit omkring 12.000 dollars at vedligeholde i de første 10 år af ejerskabet. Mens BMW’er i gennemsnit koster omkring 18.000 USD i de første 10 år, hvilket er 50 % mere. Der er kun få biler, der koster lige så meget som en BMW at vedligeholde, herunder Volvo’er, Cadillacs og Mercedes’er.

Hvad er de mest almindelige problemer, som BMW-bilister støder på?

I BMW’er er det, der går oftest i stykker, motorkølesystemet, hvilket kan medføre, at motoren bliver varm. Dette er normalt den dyreste reparation, du har brug for, men andre mindre ulemper som olielækager og vibrationer i rattet er også ret almindelige. Hvis du ser en olielækage under din BMW, skal du sørge for at besøge en mekaniker så hurtigt som muligt, da skaden på motoren kan være alvorlig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z