Hvilke biler er gode for overvægtige personer?

Når du køber mange vigtige produkter som f.eks. skjorter, sko eller endda mobiltelefoner, leder du efter et produkt, der passer til dine behov, et produkt, der har præcis den størrelse, du leder efter. Men med biler har du ikke mulighed for at skræddersy alt til dine behov.

Det betyder, at du er lidt tvunget til at gå på kompromis, og det gælder især, hvis du er overvægtig. Fedme kræver, at du foretager mange tilpasninger i dit liv, og alle de almindelige kompromiser, som du forbinder med biler, er nu endnu mere udtalte på grund af det øgede niveau af komfort og sikkerhedsrisici.

Derfor er den bedste subkompakte bil til overvægtige bilister Honda Fit eller Toyota Yaris. Hvis du ønsker en kompakt sedan, kan noget som en Subaru Impreza eller Chevy Cruze passe til ret store personer.

Den mellemstore Kia Optima sedan eller den mere luksuriøse E-klasse er de mest rummelige i deres segment. Hvis du vil have den mest rummelige sedan på markedet, tager Audi A8 kronen, men er tæt fulgt af Mercedes S-klasse. Hvis du vil have en SUV, skal du vælge Cadillac Escalade eller Toyota Land Cruiser.

Honda Fit

Selv om man aldrig ville forvente, at en subkompakt bil er rummelig nok til overvægtige mennesker, er Honda Fit netop det. Denne subkompakte hatchback måler 51,5 tommer hofterum, hvilket er mere end mange sedans og SUV’er tilbyder, og helt sikkert rummeligt nok til de fleste overvægtige mennesker.

Hofteplads er ikke det eneste vigtige aspekt, når man vælger en bil, der passer til overvægtige personer. En sådan bil skal tilbyde anstændige mængder af benplads og hovedplads, hvilket Honda Fit bestemt leverer. Når det er sagt, er benpladsen målt til 41,4 tommer, og hovedpladsen er målt til 39,5 tommer, hvilket begge er førende i klassen.

  De bedste elbiler til høje personer

Subaru Impreza

Subaru Impreza er en fantastisk bil til mange ting. Den koster relativt billigt, tilbyder en anstændig kvalitet, stærke restværdier og fås med et legendarisk AWD-system. Men ud over disse generelle fordele, som Impreza tilbyder, tilbyder den også masser af plads, hvilket er vigtigt for overvægtige mennesker.
2020 Impreza-modellen tilbyder op til 56,7 tommer hofteplads/skulderplads, hvilket er det bedste i sin klasse. Desuden tilbyder Impreza også en lige så overlegen benplads på 43,1 tommer og ca. 40 tommer hovedplads.

Kia Optima

I de sidste par år har Kia helt klart taget skridtet op, når det gælder mærkeopfattelse, markedsplacering, generel kvalitet og pasform og finish. Men frem for alt har Kia altid forsøgt at tilbyde masser af plads for ikke så mange penge.

Når det er sagt, tilbyder Kia Optima mid-size sedan 56 tommer hofterum, hvilket er førende i klassen og perfekt til overvægtige personer. Ud over de imponerende mål for hofterummet tilbyder Optima også op til 45,5 tommer benplads og 40 tommer plads til hovedet.

Audi A8

Men hvis du ønsker at gå mindst muligt på kompromis, bør du overveje at kigge på at købe Audi A8. Takket være et sofistikeret interiør- og eksteriørdesign, materialer af høj kvalitet, en komfortabel køreoplevelse og masser af teknologi er A8 helt sikkert en af de mest imponerende sedaner derude.

Udover de generelle fordele, som en A8 tilbyder, tilbyder den også masser af plads til overvægtige personer. 62,2 tommer plads til førerens hofte gør A8 til den mest rummelige bil for overvægtige personer. 41,5 tommer benplads foran er ikke helt så overlegen, men det er nok for de fleste mennesker. Hovedrummet er målt til 38,3 tommer, hvilket sagtens burde være tilstrækkeligt.

  Er hybridbiler gode til langdistancekørsel?

Cadillac Escalade

Den mest berømte SUV til overvægtige mennesker er sandsynligvis Cadillac Escalade, og for at være ærlig, går disse to hånd i hånd. Escalade er enorm indvendig og udvendig, den er også let at komme ind og ud af, og den tilbyder en enorm last- og passagerplads, samtidig med at den bevarer luksus, komfort og teknologi.

Førerens hofterum måler 61,7 tommer, førerens benplads er målt til 45,5 tommer, og førerens hovedplads er målt til lige så imponerende 42,3 tommer. Der er nok ikke noget bedre alternativ at overveje end Cadillac Escalade, især den nyeste generation, da den tilbyder alt, hvad en luksus-SUV tilbyder, og en masse mere.

FAQ sektion

Hvilken type biler skal jeg undgå, hvis jeg er overvægtig?

Tja, i de fleste tilfælde bør du aldrig kigge på at købe superbiler eller sportsvogne, og i de fleste tilfælde bør du også springe mindre hatchbacks over. Superbiler og sportsvogne er normalt kompakte indvendigt og udvendigt af hensyn til ydeevnen, og de er også alt for lave, hvilket gør dem svære at komme ind og ud af.

Crossovers og Coupe SUV’er er nogle gange vanskelige at forstå, fordi man forventer, at de tilbyder masser af plads, men oftest tilbyder de faktisk under middelmådig praktisk anvendelighed, især hovedrummet. Hvis du har problemer med at passe ind i en bestemt bil, skal du ikke købe den, uanset hvor god bilen eller prisen er.

  Hvad er en god første bil med automatgear?

Hvad skal en overvægtig person være opmærksom på, når han eller hun køber en ny bil?

Først og fremmest skal du prøvekøre bilen. Mange biler derude er vildledende, når det gælder indvendig plads og praktisk anvendelighed, og det kan være et stort problem for en overvægtig person. Sørg for, at du har plads nok, og at du kan sidde sikkert bag rattet.

Desuden bør du altid kunne spænde din sikkerhedssele uden yderligere anstrengelse. Sæderne skal kunne holde dig på plads, og de må ikke være for stramme. Sørg for, at du altid har tilstrækkelig plads til at vende dig om.

Er overvægtige personer mere udsat for risiko under kørsel?

Overvægtige mennesker er i større risiko, når de gør stort set alt, og det er ikke anderledes med at køre bil. Ifølge en undersøgelse foretaget af University of Michigan har overvægtige, der ikke er spændt fast, større chance for at blive dræbt i en bilulykke sammenlignet med overvægtige, der ikke er spændt fast, og som er af gennemsnitsstørrelse.

Overvægtige mennesker er normalt også langsommere til at reagere og handle i en nødsituation. Desuden er overvægtige mennesker også i større risiko for at udvikle alle former for sygdomme og skader, som kan overføres til bilkørsel. Airbagskader er også mere alvorlige hos overvægtige personer, fordi der normalt er mindre plads mellem dem og airbaggene.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z