Bedste sportsvogn til høje personer

Sportsbiler er normalt kompakte, forholdsvis lette, kraftfulde og har også overlegne køreegenskaber. Nogle af disse aspekter udgør ikke et problem for den høje fører, men det gør den kompakte størrelse bestemt.

Men der er masser af sportsvogne, der nemt kan passe til større personer, og nogle andre, som du simpelthen bør undgå. Sportsbiler er kompromitteret på mange forskellige måder, fordi det er en yderst krævende opgave at lave en luksuriøs, rummelig og stadig dynamisk kompetent bil.

En sportsvogn og en stor luksuriøs komfortabel bil er to modsatte sider af spektret, og nogle sportsvogne som BMW M3, Audi RS4, Jaguar XE eller en god gammel Porsche 911 er faktisk i stand til at opnå en næsten perfekt blanding af komfort og sportlighed.

Mens andre som Mazda MX-5 Miata eller Porsche Boxster ganske enkelt ikke kan det. Hvis du er på udkig efter en superbil, der kan rumme en høj fører, er et par Ferrarier nok i de fleste tilfælde. Lamborghinier er lidt til den lidt strammere side, men Gallardo kan f.eks. rumme en ret stor fører.

Bedste sportsvognssedaner til høje mænd

Hurtige og komfortable sedaner er nok en af, hvis ikke den bedste all-around daglige chaufførmulighed for en bilentusiast. Modeller som BMW M3, Jaguar XE, BMW 8-serie Gran Coupe, Mercedes E63 AMG eller Audi RS7 er alle rummelige nok til næsten alle større personer.

Den nyligt udgivne BMW M3 er ret kontroversiel på grund af dens overdimensionerede nyregitter foran, men sportligheden og arven fra en BMW M3 er lige så stærk som nogensinde før. M3 tilbyder op til 500 hestekræfter, et valg mellem baghjulstræk eller AWD og et valg mellem en manuel eller automatisk gearkasse.

M3 tilbyder 40,6 tommer hovedhøjde for føreren og 41,6 tommer benplads for føreren, og det er rigeligt for 99 % af alle mennesker derude. I betragtning af alle de forskellige drivlinemuligheder, du kan vælge mellem som ny, når du køber en M3, og den samlede plads, der er til rådighed, virker BMW M3 som den bedste sports sedan til en høj fører.

  De bedste brugte biler til høje personer

En Mercedes E63, Audi RS7 eller BMW 8-serie Gran Coupe tilbyder også 4 døre og i nogle henseender endnu mere plads, men stigningen i førerens ben- og hovedplads er ubetydelig, og de koster også en del mere. Jaguar XE tilbyder på den anden side en tilsvarende benplads, men hovedpladsen er ikke så god som i BMW M3.

Bedste ægte sportsvogne til høje mennesker

En ægte sportsvogn i bund og grund ville nok være noget som en Porsche Boxster, og selv om sportsligheden i Boxster/Cayman-platformen er intet mindre end spektakulær, får du flittigt plads til alle, der er større end 1,80 m i en Boxster.

En Mazda MX-5 Miata er heller ikke en mulighed, og det samme gælder stort set alt, hvad Lotus laver, måske kan Evora måske passe til en ”kompakt” høj person med sine 38 tommer hovedhøjde, Exige/Elise vil ikke. BMW Z4 tilbyder 38,9 tommer hovedhøjde, men en anstændig 42,2 tommer benplads, hvilket ikke er dårligt for en kompakt sportsvogn.

Toyota Supra er baseret på det samme chassis som BMW Z4, og Supra’en tilbyder den samme mængde benplads, men hovedpladsen er endnu mere mager med 38,3 tommer, hvilket ikke er så meget for en højere person.

Alpine A110 er også en ægte kompakt sportsvogn, men de indvendige dimensioner er stadig ret anstændige. Sæderne er monteret lavt, hvilket sikrer rigelig hovedplads, og sæderne kan skydes helt tilbage for også at sikre en anstændig benplads.

  De bedste SUV'er til høje personer

Bedste superbiler til alle mennesker

Mellem alle disse førnævnte biltyper er en superbil den, der er den mest kompromitterede af dem alle. Og det er helt klart, når du indser, at næsten ingen superbiler tilbyder 4 sæder og heller ikke så meget interiør- eller lastrum.

Porsche 992 911 er en fantastisk bil, og det er svært at argumentere for, at en 911 ikke kan det hele, hvis du ikke har brug for 4 sæder. Med 45,8 tommer benplads er 911’eren en sand klasseleder, parret det med et mindre imponerende tal på 38,8 tommer hovedplads, det balancerer 911’eren som passende for høje mennesker.

Hvad angår Lamborghinis, er en Huracan den mest kompakte, og Aventador kan rumme førere af anstændig størrelse. Nogle ældre modeller som Gallardo er også ret rummelige, hvad angår superbiler.

Ferrarier tilbyder normalt mere plads, især hvis du vælger en GTC 4 Lusso eller en Ferrari FF. Ferrari 812 og Ferrari F12 er anstændige nok til omkring 1,80 meter, og den ældre V12-drevne Ferrari 599 er endnu mere rummelig og komfortabel sammenlignet med F12 eller 812.

FAQ-afsnit

Hvilke sportsvogne skal jeg undgå, hvis jeg er høj?

I første omgang ingen. Det handler ikke kun om, hvor høj du er generelt, nogle gange handler det mere om længden af din torso eller dine ben. Sørg altid for at tage dit potentielle køb på en anstændigt lang prøvekørsel for at sikre dig, at du rent faktisk kan passe ind.

Men generelt er en kompakt 2-sædet sportsvogn den bil, der giver mindst plads indvendigt, og især en cabriolet. Biler som Mazda MX-5 Miata eller Fiat 124 Spyder er alt for små til store mennesker.

Giver det anledning til sikkerhedsproblemer at være ubehagelig i en bil?

Ja, det gør det. For det første er det i sig selv et sikkerhedsproblem at være utilpas. Når du er utilpas, kan du ikke koncentrere dig fuldt ud, dine ture tager normalt længere tid, fordi du har brug for flere hvilestop, og siddepositionen kan i høj grad påvirke de bageste passagerers sikkerhed.

  15 luksusbiler og SUV'er til de billigste priser i 2021

Og det største problem af dem alle er, hvor tæt du er på forruden og hovedstøttens placering parallelt med dit hoved. Formålet med en nakkestøtte er ikke at hvile hovedet på den (sand historie), den er der først og fremmest af sikkerhedshensyn for at forhindre nakkeskader i tilfælde af en ulykke.

Er en sports sedan en rigtig sportsvogn?

Nogle vil måske diskutere logikken bag at sammenligne en BMW M3 eller en Mercedes E63 med en 911 eller en Lamborghini. Og hvis man ser på det ud fra et superbilsperspektiv, har de måske ret. Men hvis man ser på det fra et generelt perspektiv, er en BMW M3 bedre til at være en superbil end en Lambo er til at være en daglig chauffør.
Og dette kompromis er ret afgørende for en sportsvogn, der køres til daglig. En 500 hk under 4 sekunders 0-60-tid i BMW M3 kan sagtens sammenlignes med de fleste superbiler, og håndteringen i den nye BMW M3 er også fantastisk, men komforten og udsynet i en Lamborghini Aventador er langt fra lige så godt som i M3.

Læs mere om brugte biler til høje mennesker.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z