2023 Ford Edge vs 2023 Toyota Sequoia

2023 Ford Edge

Det er sikkert at sige, at 2023 Ford Edge er en stor SUV, men de fleste ville ikke placere den i segmentet for full-size SUV’er, som er mere optaget af Ford Expedition. På den anden side har 2023 Toyota Sequoia altid været en full-size SUV, selv med sin allernyeste iteration. Crosshoping mellem disse to er faktisk ret ofte, hvilket er grunden til, at vi vil sammenligne disse to i et head-to-head matchup.

Den 1. generation Ford Edge blev introduceret til modelåret 2007 og var i produktion indtil 2015, hvor den blev erstattet af en helt ny model. Den faceliftede 2. generation af Edge kom i 2019 og produceres stadig, selvom næste generation af Ford Edge er lige om hjørnet.

Toyota Sequoia har eksisteret i meget længere tid end det, da 1. generation af Sequoia blev afsløret i 2000 og blev efterfulgt af 2. generation af Sequoia i 2007. Den allernyeste 3. generation af Sequoia kom frem i 2022 og er en af de mest konkurrencedygtige Toyota store køretøjer derude.

Hvis du vil vide, hvordan 2023 Ford Edge klarer sig i forhold til den helt nye 2023 Toyota Sequoia, skal du sørge for at læse denne artikel!

2023 Ford Edge

2023 Ford Edge starter ved lidt under 40.000 kroner for SE-versionen, mens den topspecificerede Ford Edge ST starter ved 48.000 kroner. Den 4-cylindrede 2,0L-motor med 2,0L-motor i SE-modellen byder på 250 hk og 275 lb-punkts drejningsmoment. Denne motor er i stand til at give omkring 28MPG på motorvejen og 21MPG i byen. Den dyrere motor i serien er den 2,7L EcoBoost V6-motor, der findes i Edge ST-modellen.

  Almindelige Ford Fusion-problemer

Denne motor yder 335 hk og et drejningsmoment på 380 lb-ft og giver 19 MPG i byen og 25 MPG på motorvejen. Begge disse motorer er koblet til Fords relativt smidige 7-trins automatgear. Designmæssigt er det svært at sige, at Edge ikke ser forældet ud, især indvendigt. Ford kom med en 2024 Ford Edge i Kina, men det er siden ikke blevet bekræftet, om dette også bliver den amerikanske model.

Pladsmæssigt er Edge mere end god nok, da den kan fås med tre sæderækker, og den får masser af familievenlige funktioner, som sikkert vil blive værdsat af mange familier. Pålideligheden er blevet bedre, siden bilen kom ud, hvilket betyder, at det nu er en ret robust bil.

Køreoplevelsen er ikke noget særligt, men Edge ST føles virkelig dynamisk for hvad den er.

2023 Toyota Sequoia

Toyota Sequoia er en meget dyrere SUV, da entry-level SR5-modellen koster 60.000 dollars uden ekstraudstyr. Limited-trimmeren kommer ud på omkring 66.000 dollars, Platinum presser den pris med yderligere 6.000 dollars, Capstone tilføjer yderligere 4.500 dollars oveni, mens top-spec TRD Pro Sequoia starter på uhyre stejle 78.000 dollars, hvilket er næsten dobbelt så meget som en Ford Edge på begynderniveau.

Sequoia-drivlinjen er udelukkende hybrid, hvilket betyder, at den tilbyder en 3,4L turbo-V6’er parret med en elmotor til en kombineret ydelse på 437 hk og 583 lb-ft drejningsmoment. Denne motor er koblet til en 10-trins automatgearkasse og et valgfrit AWD-system (normalt er det bare et RWD-system). Takket være en hybrid drivlinje giver Sequoia 24MPG på motorvejen og 21MPG i byen, hvilket er mere end godt nok i forhold til dens størrelse og vægt.

  Hyundai i30 vs Toyota Corolla - Hvilken er bedst?

Designmæssigt ser den nye Sequoia ret slående ud både indvendigt og udvendigt, da den er pakket med den nyeste Toyota premium-teknologi, hvilket gør den virkelig tillokkende. Pålideligheden vil sandsynligvis være rigtig god, som det er tilfældet med alle nyere Toyota-modeller, mens køreoplevelsen er ret afdæmpet.

Praktiskheden er så god, som den kan være, da dette er en fuld størrelse SUV med tre rækker sæder, godt udsyn og et stort bagagerum.

Konklusion – 2023 Toyota Sequoia er den bedre bil

Ford Edge har simpelthen eksisteret alt for længe nu, hvilket betyder, at den er blevet overhalet af de fleste af sine konkurrenter. Sequoia’en derimod kommer fra en højere klasse, samtidig med at den er meget nyere. Den er ganske vist betydeligt dyrere, men Sequoia er en langt bedre SUV end Ford Edge på næsten alle måder.

Den er mere praktisk, mere sikker, langt bedre udstyret, byder på bedre teknologi, mere plads og er langt mere komfortabel. Ford Edge er billigere, men er langt bagefter. Faktum er, at Ford helt sikkert er ved at afvikle Ford Edge, da en nyere, mere EV-agtig SUV snart nok vil tage dens plads.

FAQ-afsnit

Hvorfor indstiller Ford Ford Edge?

Ford Edge er blevet produceret på Oakville Assembly Complex i Canada lige siden den første generation. Denne fabrik er også hjemsted for Lincoln Nautilus, som ser ud til at følge den samme vej. Grunden til, at Ford har besluttet at skære disse to SUV’er væk er, at dette produktionskompleks nu skal bruges til at fremstille fem nye Ford/Lincoln EV’er.

  Er Ford Mustang Ecoboost en god bil?

Ford ser ud til at have lavet nogle planer med den canadiske fagforening Unifor, hvilket betyder, at aflysningen af Edge og Nautilus delvist skyldes overenskomstforhandlinger.

Er Ford Edge i 2023 konkurrencedygtig i 2023?

Nej, det er den ikke. Ford Edge føles som en bil fra en anden tid, selv om det er en 2023-model. Det betyder, at de fleste mennesker, der køber 2023 Edge, sandsynligvis har fået et vanvittigt tilbud på en eller slet ikke er klar over, at bilindustrien har udviklet sig så meget, som den har gjort.

Uanset hvad er det svært at sammenligne 2023 Edge med de fleste af dens rivaler, da alle disse er blevet opdateret for op til tre år siden.

Hvorfor er crossovers så populære?

Folk elsker crossovers, fordi de tilbyder en hævet kørestilling, de har en tendens til at være virkelig sikre, og de har en tendens til at være mere moderne og futuristiske. En crossover er en blanding mellem en normal bil og en SUV, hvilket betyder, at den får fordele fra begge dele.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z