Alt om 2023 Ford Edge

2023 Ford Edge

2023 Ford Edge er for det meste en overførselsmodel, hvilket betyder, at der ikke er nogen væsentlige ændringer i den. De fleste kilder oplyser, at Edge-modellerne på entry-level-niveau nu vil komme med bedre udstyr fra fabrikken, men det bliver for det meste det hele. Dette skyldes sandsynligvis, at Ford ønsker at fokusere mere på elektriske og hybrid-SUV’er, hvilket betyder, at dette meget vel kan være den sidste Ford Edge-model nogensinde.

2023-modellen vil sandsynligvis ikke byde på nogen ændringer i drivlinjen, hvilket betyder, at vi kan regne med de allerede velkendte V6- og 4-cylindrede motorer. Transmissionen forbliver også den samme, ligesom det er tilfældet med drivlinjen, da du stadig kan vælge enten en Ford Edge med FWD eller en Ford Edge med AWD for dem, der ønsker ekstra trækkraft.

Designmæssigt er det stadig ikke klart, om den nye Edge vil ændre sig til det amerikanske marked, men den ændrede sig til det kinesiske marked (Ford Equator). Køreoplevelsen vil sandsynligvis forblive uændret, hvilket ikke er nogen dårlig ting, da Edge kører rigtig godt. Den er måske ikke så dynamisk som nogle andre SUV’er fra dette segment, men Edge ST er velkørende nok.

Pålideligheden vil også forblive stort set den samme som i tidligere modeller, hvilket betyder, at alle potentielle problemer sandsynligvis også vil forblive. Der vil ikke være nogen væsentlige prisstigninger, hvis Edge forbliver uændret, men hvis Ford beslutter sig for at ændre den, vil prisen stige.

2023 Ford Edge – drivlinjen

Indgangsmodellen 2023 Ford Edge kommer til at have en 2,0L 4-cylindret motor med 250 hk og 275 lb-ft drejningsmoment, hvilket er et anstændigt tal for en indgangsmodel. Brændstofeffektiviteten er vurderet til 28MPG på motorvejen og 21MPG i byen, hvilket giver os et samlet tal på 23MPG kombineret.

  Almindelige problemer med Ford Fiesta EcoBoost-motoren

Hvis du vil have mere drejningsmoment og kraft, og du er ligeglad med den bedste brændstoføkonomi, skal du opgradere til 2,7L EcoBoost V6-motoren, som findes i mange Ford-modeller som f.eks. Mustang. Denne motor yder 335 hk og 380 lb-punkts drejningsmoment, som er koblet til Fords 7-trins gearkasse. MPG er vurderet til 19MPG i byen, 25MPG på motorvejen og 21MPG kombineret.

Den senere model, som vi taler om, er den “high-performance” ST-modellen, som er den ægte top-spec Ford Edge-model, du kan købe. Alt i alt er disse to motorer sofistikerede og kraftfulde, men kunne godt bruge et hybridskub.

2023 Ford Edge – Design og kørsel

Som nævnt i starten kom Ford med “Equator” til det kinesiske marked, og mange var hurtige til at tro, at det bliver den nye Edge. Dette blev dog ikke bekræftet af nogen, så det er stadigvæk et gæt, om det virkelig bliver den nye Edge. Det virker mere som om, at Ford vil lade 2023 Edge stå som den er og fokusere på EV’er.

Interiøret er ret gammeldags og kunne godt bruge en kraftig opdatering. Køremæssigt er ST-modellen spændende og sjov at køre, mens den almindelige Edge kører som enhver anden SUV fra sit segment. Det er slet ikke dårligt, da det betyder, at Edge er sikker, komfortabel og afslappende.

2023 Ford Edge – Pålidelighed og almindelige problemer

Ford Edge var kendt for at have en gennemsnitlig pålidelighed, hvilket ikke er noget at være særlig stolt af, men det er stadig bedre end mange andre biler fra sit segment. De mest almindelige Edge-problemer er forbundet med transmissionen, brændstofforsyningssystemet, klimaanlægget, airbaggene og forskellige elektriske problemer i hele bilen.

  Ford Ecosport - Almindelige problemer & fejl

Hvis du passer ordentligt på Ford Edge, vil den helt sikkert ikke efterlade dig strandet. Vi bliver dog nødt til at vente og se, hvad Ford rent faktisk gør med 2023 Edge, før vi kan foretage en ordentlig vurdering.

2023 Ford Edge – værdi og praktisk anvendelighed

Det vurderes, at den nye Ford Edge kommer til at starte ved 36.000 dollars, hvilket er mere eller mindre det samme som den tidligere model. Modeller med AWD vil tilføje en ekstra tusind eller to tusinde oveni, mens top-spec ST-modellen sandsynligvis kommer til at koste tættere på 50.000 dollars eller endnu mere end det.

Den praktiske funktionalitet er den samme, hvilket betyder plads til op til syv personer og et stort bagagerum. Ford Edge er nem at se ud af og har masser af familievenlige funktioner overalt. Alt i alt er det en virkelig praktisk Ford SUV, der er perfekt til familiebrug.

FAQ sektion

Er 2023 Ford Edge bedre end 2022 Ford Edge?

Lige nu kan vi ikke finde nogen forskelle mellem disse to modeller, hvilket betyder, at de grundlæggende er ens. Hvis du kan finde en lidt brugt 2022-model, skal du derfor gå efter den, da du vil spare en del penge på den måde.

I stedet kan du gå efter en helt ny Ford Edge, som kommer til at koste en hel del flere penge, men som ikke kommer til at tilbyde dig noget nyt eller noget særligt. Selvfølgelig føles det rart at gå videre og købe en helt ny bil uden at skulle bekymre sig om noget som helst, men pre-owned certificerede programmer er også en rigtig god idé.

  Ford Transit Connect Pålidelighed

Hvornår udkommer 2023 Ford Edge?

Du kan forudbestille 2023 Ford Edge lige nu, men du kommer sandsynligvis ikke til at se den før helt i slutningen af dette år, muligvis i begyndelsen af næste år. Ford er ikke overdrevent optaget af den nye Edge, det ser i hvert fald sådan ud, især fordi den nuværende Ford Edge faktisk sælger rimeligt godt.

Har Ford tænkt sig at indstille Ford Edge?

På det seneste virker det mere og mere indlysende, at Ford vil afvikle Ford Edge nu eller om et år eller deromkring for at fokusere på sit elektriske lineup. Edge vil sandsynligvis blive erstattet af en model, der er lidt større end Mustang Mach-E, i de kommende år.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z