Ford Edge årgange du bør undgå – De bedste og værste år

Ford Edge

Ford Edge har været på markedet fra 2006 til dato. Ford Edge er en exceptionel midsize crossover SUV med avancerede funktioner og en rummelig kabine. Den er også praktisk, hvilket gør den til et godt valg blandt familier. Det er dog ikke alle Ford Edge-modelårene, der er gode, da nogle er pålidelige, mens andre ikke er det. Så hvilke årgange af Ford Edge bør du undgå?

Når du planlægger at investere i Ford Edge, bør du vide, at nogle modelår er værd at investere i, mens andre ikke er det. De bedste Ford Edge-år at investere i er 2014, 2018, 2019, 2021 og 2022 modelårene. Derimod bør du holde dig væk fra 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016 Ford Edge-modelårene.

De bedste Ford Edge-modelår

2014

Ford Edge-modelåret 2014 er en del af anden generation af Ford Edge. Denne bil er mere raffineret end første generation af Ford Edge-modellerne. Den er redesignet med en explorer-lignende kølergrill, LED-kombinationsforlygter og nye forlygter.

Som de fleste af bilerne på denne liste rapporterer 2014 Ford Edge om få problemer, hvilket gør den til en af de mest pålidelige Ford Edge-modeller på markedet. Nogle af de almindelige problemer, som 2014 Ford Edge kommer med, er problemer med transmissionen, slikkende støj fra hjulområdet, mens bilen kører, og dårlig pasform af loftsbeklædningen.

2018

Ford Edge er endnu en enestående og velbygget Ford Edge-model. Den kommer med overlegen håndtering og ekspansivt lastrum. På trods af at den er pålidelig, oplever dette modelår også problemer, såsom farlige elektriske systemer, svag udvendig belysning og en defekt transmission.

2019

2019 Ford Edge er kendt for sit alsidige design og fremragende infotainmentsystem. Den leveres også med en økonomisk basismotor, og den er komfortabel. Selv om det er en pålidelig bil, havde dette modelår en tilbagekaldelse, fordi førersædets forspændingsforankring var forkert installeret.

  Er Ford EcoSport en god bil?

2021

Hvis du ønsker en jævn, præstationsorienteret og komfortabel tur for din familie, er 2021 Ford Edge den perfekte bil. Den har dog også haft nogle tilbagekaldelser, fordi en utilstrækkelig mængde smøremiddel i bagdriftsenheden kan medføre fastfrysning af bagakslen.

2022

Ford Edge 2022 er ikke kun avanceret, men også en sjov bil at køre. Den kan prale af funktioner som automatisk nødbremsning, overvågning af blinde vinkler, lane keep assist og meget mere. I modsætning til de fleste biler på denne liste har brugerne af 2022 Ford Edge kun rapporteret om en håndfuld problemer i forbindelse med motoren.

De værste Ford Edge-modelår

2011

Ford Edge 2011 er en del af første generation af Ford Edge. De fleste Ford Edge-modeller med problemer er fra den første generation. Desuden er modelåret 2011 et af de værste, da det registrerede mere end 400 klager. Det største problem med dette modelår er, at dør-ajar-lampen forbliver tændt.

2012

Ligesom sin forgænger kommer 2012 Ford Edge også med flere problemer, da den har registreret over 200 problemer. Ikke desto mindre er de mest almindelige problemer problemer med power booster, kliklyde fra hjulet, mens køretøjet kører. Den har også problemer med transmissionen.

2013

Dette er den mest problematiske Ford Edge-model på markedet. Brugerne har registreret mere end 500 problemer, hvilket gør den til det værste Ford Edge-modelår. Nogle af de almindelige problemer med 2013 Ford Edge omfatter kliklyde, transmissionsproblemer, problemer med dørlåse, transmissionsproblemer og problemer med power booster.

2015 & 2016

Ford Edge-modellerne fra 2015 og 2016 er også upålidelige, da de kommer med masser af problemer. De er dog ikke lige så slemme som modelårene 2011 og 2013. Men de er stadigvæk ret dyre at have, da du vil skulle håndtere flere problemer end de gennemsnitlige Ford Edge-problemer.

  Ford Transit Connect Pålidelighed

FAQ

Har Ford Edge en masse problemer?

I modsætning til mange Ford-modeller registrerer Ford Edge ikke en masse problemer. Den er mere pålidelig end Ford Kuga og andre Ford SUV’er. Et af de almindelige problemer, som Ford Edge registrerer, er forbundet med elektriske problemer. Den har også transmissionsproblemer, motorproblemer og meget mere.

Hvad anses for at være høj kilometertal for Ford Edge?

Når en Ford Edge rammer over 100.000 miles, anses den for at have høj kilometertal. Dette skyldes, at de fleste Ford Edge-modeller begynder at få alvorlige problemer efter 100k miles. Men hvis bilen er godt vedligeholdt, kan alvorlige problemer begynde at dukke op efter 150k miles.

Hvilket år havde Ford Edge problemer med gearkassen?

Ford Edge-modeller fremstillet mellem 2011 og 2013 havde masser af transmissionsproblemer. Producenten var nødt til at tilbagekalde flere biler og løse problemet. Ikke desto mindre rapporterede 2018 Ford Edge-modelåret også om flere transmissionsproblemer, såsom slibning under acceleration, forsinkelser i skiftet og bilens rystelser på vejen.

Er Ford Edge værd at købe?

Ford Edge er værd at købe, hvis du ønsker en rummelig, pålidelig, komfortabel og praktisk midsize crossover SUV. Men hvis du ønsker en luksuriøs, stilfuld og højtydende bil, er dette ikke bilen for dig. Det skyldes, at den kommer med en under middelmådig indvendig kvalitet, og at den ikke yder lige så godt som de fleste af sine konkurrenter.

  Ford Focus Pålidelighed

Holder Ford Edge sin værdi gennem årene?

De fleste Ford-modeller holder ikke deres værdi, da de ikke er særlig pålidelige eller praktiske. Det er dog ikke tilfældet med Ford Edge, da den holder sin værdi godt. Det er en af de Ford-modeller med de bedste gensalgsværdier. Denne bil bliver f.eks. solgt for 79% af prisen på en ny Ford Edge.

På fem år vil Ford Edge være afskrevet med ca. 51 %, hvilket ikke er så fantastisk, men okay. Så gensalgsværdien af Ford Edge skulle ligge på omkring 18.000 dollars. Men hvis bilen er velholdt og i god stand, kan den være endnu mere.

Konklusion

Inden du investerer i en Ford Edge SUV, er det vigtigt at kende nogle af de mest og mindst pålidelige modelårgange. Dette vil hjælpe dig med at vælge en bil med færre problemer og færre udgifter i det lange løb. Mens nogle modelår som 2013, 2011 og 2012 har mange klager, rapporterer modelår som 2009, 2017 og 2021 om færre problemer.

På trods af at nogle Ford Edge-modelårgange har færre problemer end andre, afhænger den samlede holdbarhed af denne SUV af, hvor godt du vedligeholder den og dine kørevaner. Hvis du vedligeholder din bil regelmæssigt og udøver gode kørevaner, bør den holde i meget lang tid.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z