Den mest pålidelige Mercedes-motor, og hvilke du skal undgå

Motoren er det bankende hjerte i enhver bil og skal derfor være så pålidelig og effektiv som muligt for at gøre din køreoplevelse så god som muligt. Nogle mennesker er villige til at bytte effektivitet for trækkraft, mens andre sætter raffinement og raffinement højere end alt andet.

Uanset hvad, hvis motoren ikke er pålidelig, gør det ingen forskel, om den er sofistikeret, raffineret eller kraftfuld. Mercedes er kendt for at lave nogle af de mest raffinerede og potente motorer i verden, men pålideligheden er ikke lige så konsekvent.

Der findes et par ekstremt pålidelige Mercedes-motorer som f.eks. 2,6 R6, der findes i W124, men hvis du vil have en kraftfuld og pålidelig motor, er det V8-motoren, der findes i W123, W124 og W190, du skal have. W140 V8-motoren er også værd at være opmærksom på, fordi den er yderst pålidelig, men ikke så effektiv.

V6-motoren i W211 er også en ret pålidelig motor, og det samme er 2.0d-motoren i W123, W124 og W190. Hvis du vil have en potent, legendarisk Mercedes-dieselmotor, er 3.0d-motoren i W124 den rette for dig.

Mercedes 2.6 R6 (W124) motor

Hvis du vil finde de mest pålidelige Mercedes-motorer, der findes, skal du blot spørge en ældre taxachauffør, og R6-motoren er uden tvivl den mest pålidelige motor af slagsen. Selv om nyere motorer tilbyder en mere konsekvent pålidelig og problemfri drift, er der næppe nogen Mercedes-motor derude, der kan nå det kilometertal, som R6’eren kan.

Den 6-cylindrede 2,6 l benzinmotor i W124 er kendt for sin enkle konstruktion, hvilket har betydet, at denne motor er kendt for at overskride 500 000 km uden større eftersyn. Motoren yder 160 hk og 220 Nm drejningsmoment, og det eneste, du skal gøre, er at skifte tændrørene, udskifte olien og lejlighedsvis udskifte filtrene.

  Hvad er den mest kraftfulde Mercedes?

Mercedes 2.0 V8 (W123, W124, W190)

Selv om R6-motoren er pålidelig, er den ikke så effektiv. Men hvis du ønsker at kombinere både effektivitet og pålidelighed, er det 2.0 V8-motoren, der findes i W123, W124 og W190, der er den rette. Denne motor har kun en ufuldstændig 106 hk og et drejningsmoment på 158 Nm, men blev senere opgraderet til en lige så ufuldstændig 118 hk og et drejningsmoment på 182 Nm.

Dette var ikke så meget, når man tager i betragtning, at nogle af disse modeller på listen er lidt til den tungere side. Alligevel kunne ingen klage over pålidelighed og effektivitet. 2.0 V8-motoren er stadig en ret anstændig motor til bymiljøer, men den er ikke helt så god til motorvejsformål.

Mercedes 4.2 V8 (W140)

1980’erne var den gyldne tid for Mercedes, fordi de fleste motorer og deres tilsvarende biler fra den tid var uforgængelige. Hovedprioriteten var trods alt pålidelighed. I dag er Mercedes mest fokuseret på luksus, effektivitet, komfort og innovation, hvilket alt sammen er til skade for pålideligheden.

Den 4.2-motor, der findes i W140, yder sunde 280 hk og 400 Nm, men de senere versioner blev opgraderet til 326 hk og 480 Nm. Disse motorer er stadig kendt for at give en enestående køreoplevelse, fordi de lyder godt og kører godt. Det var dog aldrig meningen, at de skulle være økonomiske.

Mercedes 3.5 V6 (W211)

W211 E-klassen er en af de mest succesfulde Mercedes Benz-modeller gennem tiderne, fordi den tilbyder en perfekt balance mellem en moderne luksus/effektivitets-Mercedes-filosofi og den gode gamle Mercedes-filosofi “bygget til at holde”.

  Er en brugt Mercedes S-klasse et godt køb?

De fleste motorer fra denne æra var tvivlsomme, bortset fra 3,5L V6-motoren. De kraftigste versioner af denne motor yder 306 hk og 400 Nm drejningsmoment, hvilket er et sundt tal for en motor med naturlig indsugning.

Mercedes 2.0d (W123, W124, W190)

Det er kun rimeligt at medtage dieselmotor på denne liste også, for 2.0-dieselmotoren, der findes i W123, W124 og W190, er et ikon. Denne 2.0d var taxachaufførernes favorit, fordi den nemt kunne køre over en million kilometer uden større eftersyn.

Denne motor yder dog kun sølle 75 hk og 126 Nm drejningsmoment, hvilket er et tal, der er næsten utænkeligt for den moderne tidsalder.

Mercedes 3.0d (W124)

For at afslutte listen over de mest pålidelige Mercedes-motorer gennem tiderne skal vi tale om 3.0-dieselmotoren, der findes i W124’eren. Den sugekopierede version af denne motor yder omkring 110 hk og 190 Nm, hvilket på ingen måde er nok, men brændstoføkonomien var anstændig.

Du kunne også gå op til 3.0d med en turbolader, hvis du ønskede 150 hk og et langt mere potent drejningsmoment på 273 Nm. Den er kendt som en af de mest pålidelige Mercedes-motorer nogensinde, ligesom alle de andre motorer, der er nævnt i denne artikel.

FAQ-afsnit

Er nutidens Mercedes-motorer lige så pålidelige som de ældre?

Moderne Mercedes-motorer er overvejende pålidelige, men de kan ikke være lige så pålidelige som de mest pålidelige Mercedes-motorer fra 1980’erne, fordi disse motorer ikke var så strengt reguleret som de nuværende motorer er.

  Hvilke Mercedes-modeller har Apple Car Play?

Moderne Mercedes-motorer bruger turboladere, elektriske motorforstærkere og alle mulige andre smarte ting for at øge effektiviteten og mindske emissionerne. Som sådan vil disse sandsynligvis ikke kunne holde lige så længe.

Hvad er den bedste Mercedes-motor gennem tiderne?

Den bedste Mercedes-motor gennem tiderne er den 6,2L-sugemotor med naturlig indsugning, der findes i mange AMG-modeller fra 00’erne og helt frem til midten af 2010’erne. Denne sugekopierede herlighed byder på mellem 400 hk hele vejen op til mere end 600 hk i SLS AMG Black Series.

Det er virkelig svært at sammenligne denne motor med nogen anden motor derude, for den er pålidelig, fuld af karakter og lyder som en muskelbil. Nemt en af de bedste motorer gennem tiderne.

Hvorfor bliver motorerne mindre?

Downsizing, tvangsinduktion og hybridisering er de tre mest populære ord, når det drejer sig om bilmotorer i disse dage. Med hver nyere generation bliver motorerne mindre og mindre i en sådan grad, at selv nogle af de bedste biler nu tilbyder 2,0 l 4-cylindrede motorer, hvilket var utænkeligt for få år siden.

Det gør de, fordi downsizing, tvangsindtrækning og hybridisering fører til en mere effektiv, lettere, men lige så kraftig motor med minimale emissioner.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z