Hvilke Mercedes har en V12 motor?

Hvilke Mercedes er V12?

V12-motorer findes normalt i luksusbiler eller superbiler i den øverste ende af skalaen. Mercedes er et luksusmærke, og derfor har de haft V12-motorer i nogle af deres topmodeller.
Mercedes-Maybach S 650 og Mercedes-AMG S 65 har en V12-motor. En V12-motor er en af de mest kraftfulde motorer, der nogensinde er fremstillet. Derfor er den populær i alle premium-mærker. Denne motor er dog også dyr at vedligeholde og producerer mange emissioner.
Men hvis du er klar til at bruge penge for at få det bedste af det bedste, når det gælder ydeevne, er V12-motoren noget af det bedste. Både Mercedes-Maybach S 650 og Mercedes-AMG S 65 er en sand definition på luksus og overdådighed. Ikke desto mindre er de ikke nemme med hensyn til brændstoføkonomi, og det er også dyrt at vedligeholde dem.

Mercedes-Maybach S 650

Udseende

Denne luksussedan har en mere forlænget længde end den normale S-klasse. Den kan også prale af en imponerende Maybach-grill, der får den til at skille sig ud fra andre sedaner på vejen. Oven i købet består den af to-benet lakering, der giver den en majestætisk finish.
Maybach S 650, der koster omkring 200.000 dollars, har et panoramatag, der bringer naturligt lys ind, og 20-tommer multispokefælge, der giver den et sporty look. Køberne vil også elske den udvendige belysning, der udelukkende består af LED-lys, og har valgfrie funktioner at vælge imellem.
Inde i denne executive-bil vil du elske den håndlavede, udsøgte kabine med udvidet træbeklædning og all-LED-interiørbelysning. Desuden har den også loft/dørskarm/konsolbeklædning i nappalæder. Bilen er yderst komfortabel takket være de imponerende store sæder.
Ejeren vil også kunne nyde godt af flere underholdningsfunktioner som f.eks. det centrale 12,3″ højopløselige display med høj opløsning, head-up display, Command-system med touchpad-controller, Burmester high-end 3D-surround sound-system i høj kvalitet, underholdningssystem på bagsædet, HD-radiomodtager, FrontBass-system og meget mere.

  Hvad er den bedste Mercedes til langdistancekørsel?

Ydeevne

Ud over de luksuriøse funktioner, du får, yder Mercedes-Maybach S 650 på et højt niveau. Det skyldes dens kraftfulde håndlavede 6,0-liters V12-turbomotor med turbolader. Motoren yder op til 621 hk ved 4800 omdrejninger pr. minut. Derudover har den en 7-trins automatgearkasse og baghjulstræk.
Det er sjovt og smidigt at køre denne dåse, da den er udstyret med højteknologiske funktioner som ECO start/stop-systemet. Desuden har den Dynamic Select, torque vectoring bremse og elektromekanisk servostyring. Med en brændstoføkonomi på 16 mpg kombineret er denne bil værd at have.

Sikkerhed

Man kan aldrig nævne Mercedes uden at nævne dens sikkerhedsfunktioner. Selv om du får kraften fra en V12-motor, kan du slappe af i vished om, at du er sikker, mens du kører denne tyske luksusbil. Nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner er PRE-Safe og magic vision control.
Andre sikkerhedsfunktioner omfatter bremseassistent, adaptiv bremseteknologi, elektronisk stabilitetsprogram, avanceret dæktryksovervågningssystem, aktiv parkeringsassistent og aktiv vognbaneassistent. Disse funktioner sikrer, at føreren og passagererne er i sikkerhed ved at advare føreren om farer, allerede inden de opstår.

Mercedes-AMG S 65

Udseende

En anden Mercedes-model, der leveres med en V12-motor, er Mercedes-AMG S 65. V12-motoren findes i Mercedes-AMG S 65 sedan, coupé og cabriolet. I modsætning til Mercedes-Maybach S 650 er denne sedan endnu dyrere, da den går for omkring 230.000 dollars.
Men når det kommer til udseendet, kommer AMG S 65 med en eksklusiv AMG V12-karrosseristyring, som er smuk og sporty. Bilen er smukt designet med udvendig belysning udelukkende med LED-lys. Den har også all-LED-interiørbelysning, en håndlavet kabine, panorama-soltag og AMG Nappa-læderperformance-rrat.
Det er den sande definition af luksus og ydeevne. Interesserede købere vil også kunne lide det opvarmede rat, de avancerede AMG-instrumenter og -betjeningselementer og 20″ AMG-smedede dobbelte 5-egede AMG-fælge. Disse og mange andre funktioner gør AMG S 65 til en af de bedste AMG’er, der nogensinde er produceret.

  Hvor længe holder Mercedes Benz biler?

Ydelser

Mercedes-AMG S 65-sedanen leveres med en 6,0-liters V12-bi-turbomotor med 6,0 liter V12-motor, der yder op til 621 hk ved 4800 omdrejninger pr. minut. Desuden har den en AMG speedshift plus 7-trins gearkasse med 7-trins gearkasse og ECO/Start-system. Ligesom Maybach V12 har denne AMG V12 også en kombineret brændstoføkonomi på 16 mpg.

Sikkerhed

Da Mercedes-AMG S65 V12 er en AMG-model, er den hurtigere end Maybach S 650 V12, men de kan også prale af lignende sikkerhedsfunktioner. Den har de sædvanlige Mercedes-funktioner som PRE-Safe, opmærksomhedsassistent, aktiv vognbaneassistent, elektronisk stabilitetskontrolprogram, magic vision control og meget mere.

Fremtiden for V12’eren

Hvilken Mercedes-motor er lige så kraftfuld som V12-motoren?

Mercedes-Benz 4-liters twin-turbo V8-motor med to turboer er det, der kommer tættest på V12-motoren. Efterhånden som Mercedes udfaser V12-motoren, planlægger de at erstatte den med den 4-liters twin-turbo V8-motor med to turboer. Denne motor er næsten lige så kraftig som V12-motoren, men den er mere miljøvenlig.

Hvorfor udgår V12-motoren?

V12-motoren udgår på grund af forurening af miljøet. I takt med at verden arbejder på at gå væk fra fossile brændstoffer, er motorer som V12 blandt de største CO2-producenter, og hvis de udfases, vil det være med til at forbedre forureningssituationen på vores planet.

Laver Mercedes-Benz V12-motorer?

Ja, det gør de. Mercedes-Benz har fremstillet nogle af de kraftigste V12-motorer på markedet. Den mest bemærkelsesværdige Mercedes V12-motor er M120 V12-motoren, som også blev tunet og brugt i den allerførste Pagani Zonda. Ud over denne motor kan Mercedes også prale af andre varianter af M275 V12 Bi-turbo-motoren.

  Top 10 Mercedes sportsvogne

Hvorfor vælge en bil med en V12-motor og ikke en V6- eller V8-motor?

Det skyldes, at en V12-motor giver effektpulser oftere end motorer med seks eller otte cylindre. Kraftpulserne har tredobbelt overlapning, hvilket fjerner afstanden mellem kraftpulserne og giver større raffinement og smidighed i luksusbiler.

Er Mercedes V12-motoren dyr at vedligeholde?

Ja, det er den. Generelt er Mercedes-biler dyre at vedligeholde. Men når du vælger en Mercedes-Benz-bil med V12-motor, bliver det endnu dyrere at vedligeholde. Det skyldes, at den ikke er brændstoføkonomisk som andre Mercedes-motorer. Hvis V12’eren udvikler et problem, vil det også være meget dyrt at reparere motoren.

Bottom line

Mercedes-Maybach S 650 og Mercedes-AMG S 65 er de eneste V12-biler fra Mercedes-Benz. Derfor er de meget kraftfulde, men dyre at vedligeholde. Desuden bruger de meget brændstof, men yder exceptionelt godt. Snart vil Mercedes udfase V12-motoren helt på grund af de nye emissionsregler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z