Hvilken Mercedes har en 6-cylindret motor?

Hvilken Mercedes har en 6-cylindret motor?

Den moderne Mercedes-linje består af 4-, 6- og nogle få 8-cylindrede motorer. De 4-cylindrede motorer tilbydes for det meste i hatchbacks og mindre sedaner med lavere trim, selv om nogle få SUV’er også har 4-cylindrede motorer. 6-cylindrede motorer tilbydes normalt i sedans og SUV’er i mellemklassen.
Mercedes tilbyder 6-cylindrede benzin- og dieselmotorer på verdensplan, dog ikke dieselmotorer i USA. I de fleste tilfælde er disse 6-cylindrede gasmotorer en perfekt mellemting mellem de ret underdrevne 4-cylindrede motorer og de alt for ineffektive V8-motorer.

Mercedes 6-cylindrede sedaner

Hvis du starter med de mindre sedaner, skal du, hvis du vil have en 6-cylindret C-klasse, gå gennem AMG-afdelingen og vælge C43 AMG, fordi Mercedes er holdt op med at tilbyde C400. C43 drives af en 3,0-liters BiTurbo-gasmotor, der er koblet til en 9-trins automatgearkasse. Startprisen for C43 ligger på omkring 56.000 dollars.

2021 Mercedes E400 er den gasdrevne 6-cylindrede Mercedes-sedan med 6-cylindret motor i indgangsniveau, der starter omkring 62k $. Denne model tilbydes med en 6-cylindret motor svarende til den, der findes i C43, men denne er assisteret med Mercedes EQ Boost-teknologi.

Hvis du vil have en endnu kraftigere E-klasse, kan du vælge E53. Den er også drevet af en 6-cylindret gas Biturbo-motor med gasmotor. E53 starter ved 74.000 kroner og byder på sunde 430 hk og en hurtig 0-60-tid på 4,4 sekunder.

Mercedes S-klasse-serien starter med S450 sedanen. Denne S-klasse er udstyret med en 6-cylindret gasmotor med 362 hk til en startpris på 94.000 dollars. Et trin over S450, ville være S450 4Matic, som tilbydes med samme motorkonfiguration, men med tilføjelse af et firehjulstræk.

  Hvilke Mercedes har fjernbetjent parkering

Mercedes 6-cylindrede SUV’er

Den mindste Mercedes SUV, GLA, tilbydes slet ikke med en 6-cylindret motor, ikke engang i AMG-linjen.

Hvis du vil have en 6-cylindret GLC, skal du også gå gennem AMG-afdelingen og vælge GLC43 AMG. Den kraftkonfiguration, der tilbydes i GLC, er grundlæggende den samme, som tilbydes i C43 AMG. Og GLC 43 har en startpris på 60.000 dollars.

I segmentet for mellemstore luksus-SUV’er tilbyder Mercedes GLE. Og GLE450 4Matic er en af de kun to 6-cylindrede GLE-modeller, der i øjeblikket er til salg, med en startpris på 62.000 dollars. Denne motorkonfiguration er den samme som i E450.

Den anden 6-cylindrede GLE er GLE53 AMG, som starter ved 72.000 dollars og har samme motor som i E53 AMG.

Hvis du vil have den største 6-cylindrede Mercedes SUV, kan du vælge GLS450 4MATIC. Denne SUV starter ved $76k og har samme motorkonfiguration som S450. Den ikoniske Mercedes G-klasse kan også konfigureres med en 6-cylindret motor, uden for USA.

Mercedes 6-cylindrede dieselmotorer

Hvis du ønsker en 6-cylindret dieselmotor, tilbyder Mercedes ikke nogen 6-cylindrede dieselmotorer i USA. Det skyldes primært, at dieseldrevne biler ikke er lige så populære i USA som i Europa. Der er også det faktum, at dieselblandinger i USA ikke passer så godt til Mercedes-dieselmotorer som europæiske blandinger gør.

Brændstofpriserne i USA er også en smule mere favorable, hvilket er en yderligere grund til ikke at tilbyde nogen dieselmotorer i USA. Der er også grund til at tro, at den amerikanske regering måske endda vil forbyde nye dieselbiler eller i det mindste regulere det lidt strengere.

  Hvilke Mercedes har en V12 motor?

I Europa findes der mange forskellige 4 og 6-cylindrede Mercedes-motorer med dieselmotorer. Disse motorer kaldes normalt BlueTec. Og selv om holdningen i den brede befolkning ikke er til fordel for dieselmotorer, formår producenter som Mercedes stadig at producere ret økonomiske dieselmotorer.

6-cylindrede FAQs

Hvad er fordelene ved en 6-cylindret motor i forhold til en 4-cylindret?

En 6-cylindret motor kan omdanne mere brændstof til brugbar energi sammenlignet med en 4-cylindret motor. Derfor arbejder en 6-cylindret motor altid mindre for at opnå en bestemt effekt sammenlignet med en 4-cylindret motor. I den virkelige verden betyder det, at en 6-cylindret motor næsten altid vil være mere støjsvag, meget mere sportslig og bedre til bugsering og motorvejskørsel.

Da en 6-cylindret motor er i stand til at omdanne mere brændstof til energi, betyder det også, at en 6-cylindret motor bruger mere brændstof, afhængigt af situationen. Hvis du primært kører på motorveje, vil en 6-cylindret motor være mere økonomisk end en 4-cylindret motor. Men hvis du kører rundt i byen, vil en 4-cylindret motor normalt være mere økonomisk.

Er de 6-cylindrede AMG-motorer “ægte” AMG-motorer?

Mange mennesker tror, at en “ægte” AMG-motor skal være en motor med mindst 8 cylindre. Og det ville give mening i de tidlige dage, men i dag med alle de strenge emissionsbestemmelser er producenterne gået væk fra større motorer til fordel for mindre motorer med tvangsindtræk.

AMG er i dag i stand til at udvinde enorme ydelser fra selv en 4-cylindret motor, men mange mennesker hævder, at moderne Mercedes-motorer uden V8-motor er lidt livløse og uden karakter. Mercedes tilbyder en tilsvarende 6-cylindret motor i C53AMG og den almindelige

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z