Hvilken Mercedes har en 6-cylindret motor?

Hvilken Mercedes har en 6-cylindret motor?

Den moderne Mercedes-linje består af 4-, 6- og nogle få 8-cylindrede motorer. De 4-cylindrede motorer tilbydes for det meste i hatchbacks og mindre sedaner med lavere trim, selv om nogle få SUV’er også har 4-cylindrede motorer. 6-cylindrede motorer tilbydes normalt i sedans og SUV’er i mellemklassen.
Mercedes tilbyder 6-cylindrede benzin- og dieselmotorer på verdensplan, dog ikke dieselmotorer i USA. I de fleste tilfælde er disse 6-cylindrede gasmotorer en perfekt mellemting mellem de ret underdrevne 4-cylindrede motorer og de alt for ineffektive V8-motorer.

Mercedes 6-cylindrede sedaner

Hvis du starter med de mindre sedaner, skal du, hvis du vil have en 6-cylindret C-klasse, gå gennem AMG-afdelingen og vælge C43 AMG, fordi Mercedes er holdt op med at tilbyde C400. C43 drives af en 3,0-liters BiTurbo-gasmotor, der er koblet til en 9-trins automatgearkasse. Startprisen for C43 ligger på omkring 56.000 dollars.

2021 Mercedes E400 er den gasdrevne 6-cylindrede Mercedes-sedan med 6-cylindret motor i indgangsniveau, der starter omkring 62k $. Denne model tilbydes med en 6-cylindret motor svarende til den, der findes i C43, men denne er assisteret med Mercedes EQ Boost-teknologi.

Hvis du vil have en endnu kraftigere E-klasse, kan du vælge E53. Den er også drevet af en 6-cylindret gas Biturbo-motor med gasmotor. E53 starter ved 74.000 kroner og byder på sunde 430 hk og en hurtig 0-60-tid på 4,4 sekunder.

Mercedes S-klasse-serien starter med S450 sedanen. Denne S-klasse er udstyret med en 6-cylindret gasmotor med 362 hk til en startpris på 94.000 dollars. Et trin over S450, ville være S450 4Matic, som tilbydes med samme motorkonfiguration, men med tilføjelse af et firehjulstræk.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***
  Hvilke Mercedes har fjernbetjent parkering

Mercedes 6-cylindrede SUV’er

Den mindste Mercedes SUV, GLA, tilbydes slet ikke med en 6-cylindret motor, ikke engang i AMG-linjen.

Hvis du vil have en 6-cylindret GLC, skal du også gå gennem AMG-afdelingen og vælge GLC43 AMG. Den kraftkonfiguration, der tilbydes i GLC, er grundlæggende den samme, som tilbydes i C43 AMG. Og GLC 43 har en startpris på 60.000 dollars.

I segmentet for mellemstore luksus-SUV’er tilbyder Mercedes GLE. Og GLE450 4Matic er en af de kun to 6-cylindrede GLE-modeller, der i øjeblikket er til salg, med en startpris på 62.000 dollars. Denne motorkonfiguration er den samme som i E450.

Den anden 6-cylindrede GLE er GLE53 AMG, som starter ved 72.000 dollars og har samme motor som i E53 AMG.

Hvis du vil have den største 6-cylindrede Mercedes SUV, kan du vælge GLS450 4MATIC. Denne SUV starter ved $76k og har samme motorkonfiguration som S450. Den ikoniske Mercedes G-klasse kan også konfigureres med en 6-cylindret motor, uden for USA.

Mercedes 6-cylindrede dieselmotorer

Hvis du ønsker en 6-cylindret dieselmotor, tilbyder Mercedes ikke nogen 6-cylindrede dieselmotorer i USA. Det skyldes primært, at dieseldrevne biler ikke er lige så populære i USA som i Europa. Der er også det faktum, at dieselblandinger i USA ikke passer så godt til Mercedes-dieselmotorer som europæiske blandinger gør.

Brændstofpriserne i USA er også en smule mere favorable, hvilket er en yderligere grund til ikke at tilbyde nogen dieselmotorer i USA. Der er også grund til at tro, at den amerikanske regering måske endda vil forbyde nye dieselbiler eller i det mindste regulere det lidt strengere.

  Hvilke Mercedes har en V12 motor?

I Europa findes der mange forskellige 4 og 6-cylindrede Mercedes-motorer med dieselmotorer. Disse motorer kaldes normalt BlueTec. Og selv om holdningen i den brede befolkning ikke er til fordel for dieselmotorer, formår producenter som Mercedes stadig at producere ret økonomiske dieselmotorer.

6-cylindrede FAQs

Hvad er fordelene ved en 6-cylindret motor i forhold til en 4-cylindret?

En 6-cylindret motor kan omdanne mere brændstof til brugbar energi sammenlignet med en 4-cylindret motor. Derfor arbejder en 6-cylindret motor altid mindre for at opnå en bestemt effekt sammenlignet med en 4-cylindret motor. I den virkelige verden betyder det, at en 6-cylindret motor næsten altid vil være mere støjsvag, meget mere sportslig og bedre til bugsering og motorvejskørsel.

Da en 6-cylindret motor er i stand til at omdanne mere brændstof til energi, betyder det også, at en 6-cylindret motor bruger mere brændstof, afhængigt af situationen. Hvis du primært kører på motorveje, vil en 6-cylindret motor være mere økonomisk end en 4-cylindret motor. Men hvis du kører rundt i byen, vil en 4-cylindret motor normalt være mere økonomisk.

Er de 6-cylindrede AMG-motorer “ægte” AMG-motorer?

Mange mennesker tror, at en “ægte” AMG-motor skal være en motor med mindst 8 cylindre. Og det ville give mening i de tidlige dage, men i dag med alle de strenge emissionsbestemmelser er producenterne gået væk fra større motorer til fordel for mindre motorer med tvangsindtræk.

AMG er i dag i stand til at udvinde enorme ydelser fra selv en 4-cylindret motor, men mange mennesker hævder, at moderne Mercedes-motorer uden V8-motor er lidt livløse og uden karakter. Mercedes tilbyder en tilsvarende 6-cylindret motor i C53AMG og den almindelige

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z