Hvilke biler har V8-motor?

I en verden, der bliver mere og mere miljøbevidst, er store motorer blevet noget af en mangelvare. Men uanset hvad, skal en ægte performancebil og en ægte luksusbil stadig have en stor motor for at kunne udnytte deres potentiale maksimalt.

En V8-motor er sandsynligvis den mest ikoniske motor af dem alle. Selv om V12’ere og V10’ere lyder ekstremt eksotiske, er de for tunge og egner sig ikke til mange formål. På den anden side kan en velkonstrueret V8’er være både ekstremt dunkende og slagkraftig og samtidig være føjelig og relativt effektiv, når det er nødvendigt.

Hvis du stadig ønsker at købe en V8’er i dag, skal du sørge for at tjekke Ford Mustang GT ud, da Mustang er en af de mest ikoniske V8-biler nogensinde. Hvis du derimod ønsker en mere eksklusiv oplevelse, skal du sørge for at tjekke Jaguar F-Type R ud.

Hvis du foretrækker SUV’er frem for sedaner, tilbyder Dodge Durango den mest vanvittige V8 derude, mens Mercedes GLE har den bedste V8-drivlinje. Men hvis du vil have maksimal familietransportkapacitet og maksimal ydeevne, er der ingen bil, der kan matche den nye Audi RS6.

Ford Mustang GT 5.0 – den sidste af sin slags

Næppe nogen bil derude er så synonym med en motor, som Mustang er det med en V8-motor med naturlig indsugning. Mustang fås som coupé eller cabriolet, og du kan vælge mellem en manuel gearkasse og en automatgear. Der fås også en EcoBoost V6-motor, men det er svært at gå imod V8-motoren.

Ford Mustang kan stadig fås med en V8 med naturlig indsugning fra fabrikken, hvilket er ret uhørt i 2021. De fleste mærker er ikke kun ved at gå over til tvangsindblæsning, men de er ved at gå væk fra V8’ere generelt.

  Hvorfor er elbiler bedre end benzinbiler?

Jaguar F-Type R – En brute i et jakkesæt

Jaguar F-Type R er en muskuløs, men smukt udseende 2-dørs sportsvogn, der er lavet til at konkurrere med Porsche 911 og Mercedes AMG GT. Forskellen mellem F-Type og resten er, at F-Type stadig bruger en ordentlig halsbrækkende 5.0L V8 Supercharged-motor, som ikke kan matches af tyskerne.

F-Type blev for nylig revideret, og den fik et nyt ansigt, opdaterede motorer, en opdateret infotainmentskærm og et mere opstemt affjedringssetup. Det betyder, at forskellene mellem de to modeller ikke er verdener fra hinanden, så hvis du vil have en god brugt V8-bil, skal du også overveje den tidligere generation af F-Type.

Dodge Durango Hellcat – den kraftigste V8-SUV nogensinde

Dodge Durango er det stik modsatte af, hvad en ægte 2021 SUV bør være. Med mere end 700 hk på tilbud via den 6,2L Supercharged V8, lancerer Durango fra 0-60 mph på ca. 3,6 sekunder, hvilket er forbløffende for en næsten 6000 pund tung tre-rækker “familie”-SUV.

Styringen er bedre end forventet, og brændstoføkonomien er elendig. Med en startpris på 82.000 dollars slår Durango Hellcat langt over sin grænse. Men det er trods alt en vanvittig SUV, så et tvivlsomt prisskilt er nødvendigt.

Mercedes GLE 63 AMG – Bedste all-around V8 executive SUV

Mid-size SUV’er er en fanfavorit for mange familier verden over, og nøglen til en god familie-SUV er masser af plads, masser af sikkerhed og masser af praktiske egenskaber. Selv om 600 hk ikke nødvendigvis er et must for en familie, er det stadig godt at vide, at du har en mægtig 4,0L BiTurbo V8, der våger over dig hele tiden.

  Bedste bil til brug ved ondt i ryggen

Som med alle V8’ere er brændstofeffektiviteten ikke helt så overlegen, men den er langt bedre end Durango Hellcat. Motoren er jævn og føjelig, når den køres på den måde, men den forvandler sig til en absolut galning, så snart du sætter bilen i sportstilstand.

Audi RS6- Den bedste V8-familiebil nogensinde

En stationcar har altid været en utrolig praktisk biltype, men folk har en tendens til ikke at kunne lide stationcars, fordi de er ret kedelige og kedelige at se på. Det er dog ikke alle stationcars, der er bygget ens, og selv om RS6 findes, bør stationcars hyldes i høj grad.

Når det er sagt, er RS6 drevet af en 4,0L twin-turbo V8, der yder 605 hk og samtidig giver 20 MPG, hvilket er bedre end de fleste biler på denne liste. RS6 er fyldt med fantastiske materialer, højteknologiske skærme og luksusfunktioner, og den dominerer segmentet, når det gælder praktiske egenskaber og bagagerumsplads.

FAQ-sektion

Hvorfor udgår V8’erne?

For et årti siden eller deromkring var næsten alle Mercedes AMG-modeller udstyret med en halsbrækkende V8-motor, og C63 var en af dem. C63 blev ofte betragtet som den bedste sportssedan på markedet på grund af sin motor, så det er ret trist, når man opdager, at den nye kommer til at have en 4-cylindret turbo.

Grunden til, at V8-motorer bliver udgået over hele linjen, er, at de ikke er gode for miljøet. De koster mange penge at vedligeholde, de koster mange penge at tanke op. Mindre motorer bliver stadig kraftigere, hvilket truer hele formålet med en V8-motor, i hvert fald på papiret.

  Kan batterier til hybridbiler eksplodere?

Kan en downsized turbomotor med turbolader virkelig erstatte en gammeldags V8-motor?

Hvad angår ydeevne, ja. AMG har bygget en 2,0L 4-cylindret motor, der kan yde mere end 400 hk, hvilket betyder, at denne 4-cylindret motor nemt kan overgå et stort antal V8-motorer derude. Ikke desto mindre er en V8’er meget mere end 0-60 mph-tider.

En V8 giver en helt særlig køreoplevelse ledsaget af en særlig motorlyd, som ikke kan efterlignes, uanset hvor avanceret en 6-cylindret eller 4-cylindret motor end er.

Hvorfor skal vi redde V8’eren?

Verden ændrer sig hele tiden, og vi bevæger os langsomt mod en mere bæredygtig fremtid, en fremtid, hvor V8’eren ikke bør eksistere. Indsatsen for at rense miljøet er dog ikke ens for alle, fordi nogle lande er langt større forurenere end andre.

Den eneste måde, hvorpå vi kan redde V8’erne, er ved at gøre dem mere økonomiske, og bilproducenterne finder hele tiden nye måder at gøre det på. En V8-motor er noget helt særligt, og ingen anden motortype kan være i nærheden af at kunne efterligne det, som en ægte V8-motor kan præstere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z