Er Ford Edge en god bil?

Ford Edge

Ford Edge er en af de mest betagende Ford SUV-modeller på markedet. Det betyder dog ikke, at du skal skynde dig at købe den, før du kender de gode og dårlige sider af denne fantastiske amerikanske SUV. Dette bringer os til spørgsmålet – er Ford Edge en god bil?

Ford Edge er både en god og en dårlig bil. Det er en god bil for dem, der leder efter en praktisk, komfortabel, rummelig og sikker midsize SUV. Ikke desto mindre er den dårlig for dem, der ønsker højtydende, avancerede, luksuriøse og prisvenlige SUV’er.

Ford Edge er en femsædet bil med rigelig lastrum. Så hvis du elsker at rejse eller tage på picnic eller vandreture, vil denne bil være en god følgesvend. Takket være dens store lastrum og rummelige kabine. Ud over det kommer den med masser af fascinerende funktioner, såsom adaptiv fartpilot, blindspotsovervågning, vognbanecenter og vognbaneassistent.

Ford Edge’s historie

Først og fremmest er Ford Edge en crossover SUV, der er fremstillet af Ford Motor Company. Denne model har eksisteret fra 2006 til dato. Den er i øjeblikket i sin anden generation, da den første generation blev lavet mellem 2007 og 2014, mens den anden generation startede i 2015 til dato.

Ford Edge er den første midsize SUV, der markedsføres af Ford America. Det er også en femdørs SUV med forhjulstræk og firehjulstræk. Den har også tre forskellige motorvarianter, som omfatter 2,0-liters EcoBoost I4, 3,5-liters Duratec V6 og 3,7-liters Duratec V6.

Funktioner i Ford Edge

Udseende

Ford Edge er en af de flotteste Ford SUV-modeller på markedet. Dens ydre udseende er moderne og sporty. Og selv om interiøret er rummeligt, ser det ikke lige så tiltalende ud som det ydre. Nogle af de bemærkelsesværdige funktioner omfatter 18-tommers alufælge, LED-bremselys, dybt tonet glas, 4-vejs førersæde, loftsbeklædning i fuld stof og meget mere.

  Ford Ranger - Almindelige problemer & fejl

Den kommer med en akselafstand på 111,2 tommer, en længde på 188,8 tommer, en bredde på 75,9 tommer og en højde på 68,3 tommer. Bemærk, at ældre modeller kan have andre mål.

Ydelse

Ford Edge fås i fem udgaver; Edge SE AWD, Edge SEL AWD, Edge Titanium AWD, Edge ST-Line AWD og Edge ST WD. Basismodellen leveres med en 2,0-liters inline-4-motor, der yder maksimalt 250 hk og et drejningsmoment på 275 lb-ft.

På den anden side kommer ydelsesvarianten, som tilfældigvis er Ford Edge ST AWD, med en 2,7-liters V-6-motor, der yder op til 335 hk og 380 lb-ft drejningsmoment. Denne har også en topfart på 130 mph og kan accelerere fra 0 til 60 mph på 6,1 sekunder.

Komfort og lastrum

Hvis du er familiefar, vil denne bil passe til dine behov, da den kommer med en rummelig kabine og et rummeligt lastrum. Den kan komfortabelt rumme fem personer, uanset deres højde. Du skal dog ikke forvente at sidde i en luksusbil, da den er ret mangelfuld på dette område. Dette skyldes, at interiøret består af materialer af lav kvalitet.

På trods af at de højere trims har et lidt bedre interiør, er de stadig bagud i forhold til konkurrenterne, selvom de er dyrere. Når det er sagt, har den et rigeligt 39,2 kubikfod stort lastrum, men dette øges til 73,4 kubikfod, når bagsæderne er foldet ned.

Brændstofeffektivitet

Selv om Ford Edge mangler noget, når det gælder komfort, kompenserer den for det med en exceptionel effektivitet. Denne SUV er meget effektiv, da den kommer med en EPA-rating på 21 mpg i byen, 28 mpg på motorvejen og en kombineret 23 mpg. Dette viser, at den er brændstofeffektiv, hvilket hjælper brugeren med at spare nogle penge på brændstof.

  Ford Edge - Almindelige problemer & fejl

Pris

Ford Edge er lidt dyrere end en standard midsize SUV. Mens basismodellen af Ford Edge har en startpris på 38.000 dollars, koster en standard midsize SUV omkring 28.000 dollars. Dette er meget dyrere, da Ford Edge ikke leveres med masser af luksuriøse funktioner som Audi SQ5 eller Mercedes-Benz GLC.

FAQ

Hvor længe holder Ford Edge?

Hvis den er velholdt, kan Ford Edge nemt køre over 200.000 miles. Ikke desto mindre er det vigtigt at bemærke, at bilen vil begynde at udvikle alvorlige problemer, når den når over 100.000 miles. Så korrekt vedligeholdelse og kørselsvaner vil være afgørende for, hvor længe bilen holder. Ikke desto mindre har nogle brugere rapporteret, at de har kørt mere end 200.000 miles.

Hvor hurtig er Ford Edge?

Ford Edge er ikke så hurtig som de fleste af sine konkurrenter, men den kommer med en anstændig hastighed. Denne bil kan accelerere fra 0 til 60 mph på 6,1 sekunder. Derudover kommer den med en topfart på 130 mph, hvilket er okay for dens størrelse. Dens konkurrenter som Audi SQ5 har dog en topfart på 155 mph og kan bevæge sig fra 0 til 60 mph på 5,1 sekunder.

Hvad er de almindelige problemer med Ford Edge?

Hvis du planlægger at anskaffe dig Ford Edge, bør du også have en anelse om nogle af de problemer, som du vil støde på i løbet af ejerskabet af bilen. Almindelige problemer med Ford Edge er problemer med vandpumpen, problemer med transmissionen, defekt bremseforstærker, motorproblemer, overophedning af klimaanlægget, defekte dørsensorer og defekt forrudeforsegling.

  Er Ford Ranger en god bil?

Hvad er det mest pålidelige Ford Edge-modelår?

Ford Edge har flere fremragende modelår, såsom 2014, 2017, 2018, 2021 og 2022 modelår. Når det er sagt, er det mest pålidelige Ford Edge-modelår 2014-modellen. Denne bil registrerer ikke mange problemer, og den holder over 200.000 miles. Så hvis du ønsker en Ford Edge modelår, der holder længere uden problemer, er det den rigtige bil.

Hvorfor udgår Ford fra Edge-modellen?

Overraskende nok er Ford Edge en af de bedst sælgende Ford SUV’er på markedet. Næste generation 2023 Ford Edge af næste generation 2023 udgår dog, fordi Ford Oakville Assembly Plant omorganiseres til produktion af elbiler.

Resumé

Ford Edge er en enestående mellemstor SUV med fremragende præstationer, en rummelig kabine, et stort lastrum, førsteklasses sikkerhedsfunktioner og en smidig håndtering. Bilen kommer dog også med et glansløst interiør og en høj startpris.

Oven i det har den nogle almindelige problemer, som interesserede købere bør kende til. Og hvis du køber en brugt Ford Edge, bør du holde dig væk fra 2013-modelåret. Alt i alt er dette en meget praktisk bil, effektiv, sikker og perfekt til en familie.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z