Hyundai i30 vs Toyota Corolla – Hvilken er bedst?

Er Hyundai i30 en god bil?

Hvis du ønsker at købe en anstændig familiehatchback, der både kan opfylde alle dine praktiske ønsker og føles komfortabel, sikker og moderne, bør du fokusere din opmærksomhed på Hyundai i30 og Toyota Corolla. Disse to hatchbacks har solgt som sindssyge i de seneste år, fordi de kombinerer alle de fordele, du forventer af en hatchback, med pålidelighed på højeste niveau.

Hyundai og Toyota er trods alt nogle af de mest pålidelige bilproducenter i disse dage, hvilket øger deres tiltrækningskraft en hel del. Hyundai i30 blev første gang afsløret tilbage i 2007 og har siden da affødt tre forskellige generationer, hvoraf den seneste blev introduceret i 20202. På den anden side er Toyota Corolla meget ældre, da den blev afsløret første gang tilbage i 1966.

Dette gør Corolla til den længstvarende kontinuerlige hatchback i produktion, fordi Toyota kom med den 12. generation af Corolla for et par år siden, hvilket betyder, at den 13. generation er lige rundt om hjørnet. Corolla er også helt i top på listen over de “bedst solgte biler nogensinde”, hvilket bestemt ikke er uden fordele.

Så i denne sammenligning vil vi sætte disse to verdensberømte hatchbacks i et head-to-matchup for at se, hvilken der kommer øverst, og hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden. Så, Hyundai i30 vs Toyota Corolla – Hvilken er bedst?

Hyundai i30

Prismæssigt ser i30 ud til at være den dyrere bil i denne sammenligning, til dels fordi det også er en aldrig-bil. Men når det kommer til motorer, er i30 ikke den bedste, da den mangler en dedikeret hybridmodel og en dedikeret dieselmodel. Hvorom alting er, kommer den dog med to benzinmotorer, den første måler 1,0L i slagvolumen og yder 120 hk, mens den større 1,6L-motor yder 160 hk.

  Er Hyundai Veracruz en god bil?

Vi skal også nævne, at i30 kan fås med sportspakken “N”, som hæver effekten til 270 hk fra en 2,0L 4-cylindret turbomotor med 4 cylindre. Alle i30-modeller leveres med FWD og en manuel gearkasse, mens en automatisk gearkasse fås som ekstraudstyr. Designmæssigt ligner i30 en velfortjent opgradering i forhold til den tidligere generation, da den ser meget bedre ud både indvendigt og udvendigt.

En større infotainmentskærm, glattere linjer og bedre materialer findes nu alle i den nye i30. Køreoplevelsen er ret ordinær, bortset fra i30 N, som dog føles meget mere seriøs og dynamisk. Pålideligheden er fremragende, som det ofte er tilfældet med moderne Hyundai-modeller.

Praktiskheden er, hvad man forventer i dette segment, hvilket betyder, at i30 både er en god familiebil og en god performancebil i sin “N-Sport”-udgave.

Toyota Corolla

Hvis du vælger Toyota Corolla i stedet for i30, kan du spare nogle penge, som senere kan bruges på ekstraudstyr, der kan få Corolla til at føles meget mere eksklusivt. Motormæssigt får Corolla en enkelt 1,2L 4-cylindret turbomotor med 4 cylindre med 115 hk og endda to hybridmotorer. Den første er den 4-cylindrede 1,8L-motor med en elmotor til en kombineret ydelse på 122 hk.

Den anden er den 4-cylindrede hybridmotor på 2,0 liter med 180 hk og er den mest populære Corolla-model på markedet. Designmæssigt ser den nye Corolla meget bedre ud end tidligere generationer, da den nu ser autentisk, målrettet og spændende ud. Corollas interiør er også meget mere luksuriøst end tidligere, hvilket gør den på højde med i30.

  Hyundai Azera Pålidelighed

Pålideligheden er endnu bedre end med i30, hvilket er en overraskelse i betragtning af, at i30 er en af de mest pålidelige biler i sit segment. Køreoplevelsen er fin, men ikke noget ud over det sædvanlige, og Corolla får ikke en dedikeret performance-version. FWD og en manuel gearkasse er standard, mens en automatgear er en mulighed.

Praktiskheden er også rigtig god, for Corolla kan også rumme op til fire voksne uden problemer. Udstyrsniveauet er rigtig godt, og Corolla får en hel del udstyr som standard.

Bedømmelse – Toyota Corolla er bedre

Hyundai i30 og Toyota Corolla er nogle af de bedste hatchbacks, du kan købe i dag, hvilket betyder, at de begge er fantastiske. Men Corolla tager den her af et par forskellige grunde. Først og fremmest kan Corolla fås med ekstremt pålidelige, effektive og sofistikerede hybriddrivlinjer, hvilket stadig ikke er muligt med i30.

Corolla ser meget mere interessant ud at se på både indvendigt og udvendigt, mens materialevalget er sammenligneligt mellem de to. Corolla’en formår at være lidt mere pålidelig og bedre udstyret. Men i30 er den bedre familiebil takket være meget mere plads bagi ud over det faktum, at i30 ikke føles så klaustrofobisk som Corolla.

I30 får også et større bagagerum, men der hvor tingene igen vender, er i køreafdelingen, da Toyota Corolla simpelthen føles mere engagerende, ungdommelig og direkte mere behagelig at køre.

FAQ-afsnit

Er Hyundai i30 mere effektiv end Toyota Corolla?

Når det kommer til effektivitet, er begge disse biler fantastiske. Hyundai i30 kan levere op til 45MPG, hvilket bestemt er et rigtig godt tal for en familiebil med benzinmotor. Toyota Corolla fås dog med to hybrid-drivlinjer, som begge kan give mellem 50 og endda 65MPG, hvilket gør den meget mere effektiv.

  Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Hvilken er bedst?

Hvorom alting er, må vi dog nævne, at disse fordele ikke er så mærkbare ved motorvejshastigheder, hvor Corolla’en giver omkring 10MPG mindre, mens i30’eren giver stort set det samme.

Er Hyundai i30 mere sikker end Toyota Corolla?

Sikkerhedsmæssigt er disse to næsten identiske med deres 5-stjernede sikkerhedsvurderinger. Det betyder, at sikkerheden ikke burde være et problem med nogen af dem. Vi er nødt til at nævne, at Corolla synes at være lidt bedre udstyret end fabrikken, hvilket er en fordel, da den koster mindre til at begynde med.

Er Hyundai i30 N bedre end Toyota Corolla?

Selv om Toyota Corolla vinder testen af “almindelige” biler, er i30 N et helt andet bæst. i30 N er hurtigere, mere adræt, sjovere at køre, mere spændende, mere kraftfuld og langt mere eftertragtet end Toyota Corolla. Selvfølgelig koster den også en del flere penge, men du får, hvad du betaler for med i30 N.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z