Hyundai i30 vs Ford Focus – Hvilken er bedst?

Er Hyundai i30 en god bil?

Verdenen af hatchbacks er fyldt med muligheder, hvilket betyder, at potentielle købere har mange modeller at vælge imellem. Du kan købe premium hatchbacks, der kommer med state-of-the-art teknologi, luksusfunktioner og endda motorer med over 400 hk, der kan konkurrere med ældre superbiler. De fleste mennesker er dog ikke interesserede i den slags hatchbacks, da de både er dyre og ukomfortable.

Den bedste blanding af fordele og ulemper, der typisk kan findes i familie hatchback-segmentet, var biler som Hyundai i30 og Ford Focus reglen til hanen. Hyundai i30 blev første gang introduceret tilbage i 2007 og har siden da affødt fire forskellige generationer. Den seneste i30-model blev introduceret i 2020, og den byder på en enorm opgradering i forhold til den tidligere model.

Ford Focus er en af de længstlevende hatchbacks i dette segment, da den blev afsløret første gang tilbage i 1998 og siden har været i kontinuerlig produktion. Efter 5 forskellige generationer har Focus oplevet masser af ændringer og er nu tættere på premium-segmentet, end den nogensinde har været.

I denne artikel vil vi sammenligne disse to hatchbacks og fortælle dig, hvilken af dem du bør købe. Så, Hyundai i30 vs Ford Focus – Hvilken er bedst?

Hyundai i30

Hyundai i30 kommer med en lavere startpris end Ford Focus, men de højere i30-modeller som i30 N koster mere end topspecificerede Focus-modeller. Du kan vælge mellem to forskellige motorer, hvor den mindste er den 3-cylindrede 1,0L-motor med 120 hk eller den større 4-cylindrede 1,5L-motor med 160 hk. Alle i30-modeller er FWD, og en manuel gearkasse er standard, mens en automatgearboks er en mulighed.

Designmæssigt ser i30 virkelig moderne ud, og mange mennesker forveksler den med en luksusmodel. Interiøret i i30 er også rigtig godt indrettet, men lavere specificerede modeller ser meget dårligere ud. Hyundai i30 N ser meget mere målrettet ud både indvendigt og udvendigt, især hvis du specificerer den med lysere farver og kontrastfyldte beklædninger.

  Hyundai Veracruz Pålidelighed

Hyundai i30’s pålidelighed er virkelig god, som det er tilfældet med de fleste moderne Hyundai-modeller. Køreoplevelsen er ret almindelig med alle i30-modellerne bortset fra i30 N, som dog føles meget mere dynamisk. Praktiskheden er på niveau med de fleste biler fra dette segment, hvilket betyder, at du kan få plads til fire voksne i i30 uden problemer.

Ford Focus

Startprisen på Ford Focus har tendens til at være lidt højere end hos i30, men i30 N er langt den dyreste model. Når det kommer til motorvalg, er Focus en af de bedste biler i sit segment, fordi den fås med 2 benzinmotorer og endda en dieselmotor. Den mindre 1,0L 3-cylindrede benzinmotor med 3 cylindre giver mellem 100 hk, 125 hk eller 150 hk.

Den største 2,3L 4-cylindrede motor, der findes i den effektive Focus ST-model, yder 280 hk og er den mest kraftfulde Focus, du kan få i dag. Designmæssigt kommer den nye Ford Focus ST med LED-forlygter og et meget skarpere ansigt, som minder en smule om i30’eren. Interiøret er også virkelig moderne med alle de nødvendige faciliteter til at holde dig underholdt på en lang rejse.

Hvad angår pålidelighed, formår Ford Focus at være relativt fri for alvorlige fejl, men den er ikke lige så god som i30’eren. Praktiskheden er rigtig god, fordi Ford er kendt for god pladsforvaltning i interiøret. Bagagerummet er også mere end rigeligt for de fleste, hvilket betyder, at den kan bruges til familiens weekendturer.

  Ford Focus RS Pålidelighed

FWD er standard i Focus, og da Focus RS ikke længere er i produktion, kan du ikke købe en Focus med AWD. En manuel gearkasse er standard, mens en automatisk gearkasse er en mulighed.

Bedømmelse – Ford Focus er bedre

Først og fremmest skal vi tage fat på det faktum, at begge disse hatchbacks er rigtig gode til det, de gør, hvilket betyder, at uanset hvilken af dem du vælger, vil du ikke begå en fejl. Ford Focus vinder dog denne konkurrence, fordi den får flere motorer at vælge imellem, som alle er overraskende slagkraftige og sofistikerede.

Focus kan stadig fås med en dieselmotor, hvilket er en rigtig god tilføjelse til dem, der har tendens til at køre mange kilometer på motorvejen. Det indvendige rum er lidt mere rummeligt med Focus, men i30 tilbyder 3 ekstra liter bagagerum.

Den måde, som Focus kører på, er potentielt den største differentierende faktor mellem disse to modeller, fordi chassiset på Focus er virkelig opskruet. Focus lider under mindre vejstøj, især ved motorvejshastigheder, hvilket gør, at den føles en smule mere komfortabel. Endelig skal vi også nævne, at Focus har et mere intuitivt og moderne infotainmentsystem.

På den anden side er i30’erens kabine lidt mindre moderne, men i30’eren tager den, når det kommer til pålidelighed.

FAQ-afsnit

Er Hyundai i30 mere effektiv end Ford Focus?

Når det kommer til effektivitet, formår i30 at slå Ford Focus, hvilket ikke kommer som en alt for stor overraskelse, da i30 leveres med mindre og mindre kraftige motorer. Du kan forvente at få op til 45MPG max med i30, mens Focus kæmper for at røre 40MPG.

  Alt om 2023 Ford Explorer

Vi skal dog nævne, at Focus også leveres med en dieselmotor, som er den mest effektive motor af dem alle, da den kan give op til 57 MPG.

Er Hyundai i30 mere sikker end Ford Focus?

Sikkerhedsmæssigt er begge disse hatchbacks Euro NCAP 5-stjernede biler, hvilket betyder, at der ikke er nogen bekymringer her. Focus slår i30, når det gælder sikkerhedsassistentsystemer, fodgængersikkerhed og sikkerhed for børn i bilen, mens i30 er bedre, når det gælder sikkerhed for voksne personer i bilen.

Begge fås med et væld af avancerede sikkerhedsfunktioner, hvoraf de fleste er en del af dyre ekstraudstyrspakker.

Er Hyundai i30 N bedre end Ford Focus ST?

DCT-gearkassen i i30 N formår at gøre i30 til en mere moderne og kompetent hatchback, hvilket gør den omkring et halvt sekund hurtigere i en sprint fra 0-100 km/t. Dog kommer i30 med 10 hk mindre, hvilket betyder, at den ikke kan matche Focus på toppen.

For at være ærlig er begge disse hatchbacks fantastiske, men i30 N føles simpelthen som en mere dedikeret performance-version, fordi Ford Focus RS tidligere var den topspecificerede Focus-model.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z