Er Hyundai i30 en god bil?

Er Hyundai i30 en god bil?

Hyundai i30 er en lille familieklapvogn, der fås i et par forskellige varianter. Du kan vælge den 2-dørs hatchback i indgangsversionen, en 5-dørs stationcar, en 5-dørs hatchback eller en 5-dørs liftback. i30 er en af de mest populære Hyundai hatchbacks gennem tiderne, hvilket betyder, at den forblev i produktion i en stor del af 15 år. Så er Hyundai i30 en god bil?

Hyundai i30 er helt sikkert en god bil, da den kombinerer ganske få fordele og meget få ulemper. Først og fremmest får den relativt sofistikerede, effektive og kraftfulde motorer. Den ser også relativt beroligende ud, hvilket betyder, at den ikke kommer til at imponere eller fornærme nogen. Interiøret er i høj grad den samme historie, fordi i30 spiller det sikre hele vejen igennem.

Pålidelighed er det, der adskiller i30 fra mange andre biler i dette segment, da i30 er en virkelig pålidelig bil. Vi vil nævne de mest almindelige i30-problemer i denne artikel, så bliv hængende og find ud af det. Værdimæssigt får du virkelig meget med i30, da en veludstyret model ikke kommer til at koste dig meget mere end en i30 på begynderniveau, især ikke på 2. håndmarkedet.

Praktiskheden er på niveau med andre biler fra dette segment, men hvis du ønsker maksimal praktisk anvendelighed, bør du vælge stationcar-versionen. Sigtbarheden er også ok, og det samme gælder det at komme ind og ud af bilen. Det er utrolig nemt at montere en barnestol bag i i30, og bilen får også et pænt antal familievenlige funktioner.

Hyundai i30 – Drivlinjen

Når det kommer til motorer, er du virkelig forkælet med valgmuligheder, da du kan få effektive og prisvenlige 3-cylindrede 1,0L motorer i indgangsniveauet med 120 hk og 126 lb-punkts drejningsmoment eller den 4-cylindrede 1,4L inline 4-cylindrede motor med 140 hk og 178 lb-punkts drejningsmoment. Men hvis du vil have den kraftigste benzinmotor, bør du gå efter i30 N med sin 2,0L 4-cylindrede motor med 250 hk og 260 lb-ft eller i30 N Performance med et drejningsmoment på 275 hk/260 lb-ft.

  Hyundai Accent Pålidelighed

i30 fås også med dieselmotorer, der starter med den 4-cylindrede 1.6L 1.6 CRDi-motor med 110 hk eller den kraftigere 1.6L 4-cylindrede 1.6L motor med 136 hk. Den allernyeste faceliftede i30 tilbyder kun gasmotorer, hvilket betyder, at den nyeste diesel i30 er præ-facelift-generationen. Med hensyn til effektivitet kan du forvente at få op til 45MPG med benzinmotorer eller 63MPG med dieselvarianter.

Alle i30-modeller leveres udelukkende med FWD. Du kan vælge mellem en automatisk gearkasse eller en 6-trins manuel gearkasse.

Hyundai i30 – Design og chassis

Hyundai er et af de mærker, der har en tendens til at spille sikkert, når det kommer til design, hvilket betyder, at i30 ikke er den smukkeste bil på markedet. Interiøret er mere eller mindre det samme, men det kan se rigtig flot ud, hvis du vælger en veludstyret model. Den seneste faceliftede i30 ser dog betydeligt bedre ud end sin forgænger.

Tuningen af chassiset og affjedringen er skræddersyet til komfort og brugervenlighed, hvilket betyder, at standard i30 ikke forsøger at være alt for sporty. Men hvis du kan lide dynamiske biler med stive affjedringssætninger, bør du vælge i30 N-modellen.

Hyundai i30 – Pålidelighed og almindelige problemer

En af i30’s stærke sider er dens pålidelighed, da der virkelig ikke er alt for mange rapporter om denne bil. Selvfølgelig er i30 ikke perfekt, men den formår at forblive relativt problemfri sammenlignet med mange andre biler i dette segment. Desuden er i30 heller ikke en overdrevent dyr bil at reparere, hvilket yderligere gør den til en rigtig god bil at leve med.

  Er Hyundai Venue en god bil?

De mest almindelige Hyundai i30-problemer er forbundet med bilens elektriske systemer, trim og udstyr, håndbremsen, visse aktive sikkerhedssystemer og den automatiske gearkasse.

Hyundai i30 – Værdi og funktionalitet

Den billigste i30, der sælges i USA til mærket for under 15.000 dollars, hvilket er et særdeles godt tal, mens topspec i30 N performance-modeller koster omkring 45.000 dollars som minimum. Brugte i30-modeller kan i visse tilfælde fås for under 5.000 dollars, hvilket er en ekstremt lav pris for en bil, der virkelig ikke er dårlig på nogen måde.

Praktiskheden er ret standard for dette segment, bortset fra stationcar-versionen, som tilbyder meget mere plads overalt. Til familiebrug kan i30 gøre det helt fint, undtagen hvis din familie er fuldt udvokset, eller hvis den er for stor. Alt i alt er i30 det, man kan forvente af en bil i dette segment.

FAQ-afsnit

Er Hyundai i30 udgået?

Siden 2020 tilbyder Hyundai ikke længere i30 i USA, bortset fra den topspecificerede i30 N performance-variant. Det skyldes, at Hyundai har besluttet at fokusere sin indsats på crossover- og SUV-segmenterne, da disse er de mest eftertragtede på dagens bilmarked. Desuden tilbyder Hyundai en hel del personbiler til lignende priser med mere plads og mere generel appel.

Når det er sagt, er i30 stadig tilgængelig på de fleste markeder rundt om i verden, især i Europa, hvor hatchbacks stadig er utroligt populære.

Er Hyundai i30 N en hot hatchback?

Hyundai i30 N og i30 N Performance er begge ægte hot hatchbacks, fordi de har masser af power og er utroligt hurtige. Du kan forvente, at i30 N når 60 mph fra stilstand på omkring 5,5 sekunder, hvilket er en virkelig hurtig tid for en bil af denne størrelse.

  Hyundai Ioniq 5 elbil Pålidelighed

Andre biler fra dette segment omfatter Ford Focus ST, Renault Megane RS, VW GTI og Honda Civic Type R. Mange biljournalister udtaler dog, at i30 N er den mest spændende bil af dem alle.

Er Hyundai i30 det værd?

Hyundai i30 er en rigtig god bil til prisen, fordi den koster meget mindre end nogle premium hatchbacks fra dette segment og alligevel formår at være meget mere pålidelig og billigere i drift. Det betyder, at i30 tilbyder en relativt problemfri ejeroplevelse, hvilket ikke er så almindeligt i dag.

Jeg vil sige, at i30 helt klart er pengene værd, hvis du kan lide segmentet og især hvis du kan lide Hyundai som mærke.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z