Er Hyundai Venue en god bil?

Hyundai Venue

Hyundai Venue er en subkompakt SUV/crossover, der først blev afsløret tilbage i 2019 og stadig er i produktion i dag. Det er den billigste og mindste SUV, du kan købe med et Hyundai-mærke, hvilket betyder meget i betragtning af hvor populært mærket er, og hvor populære SUV’er generelt er. Så er Hyundai Venue en god bil?

Hyundai Venue er en rigtig god SUV, når man tænker på, hvor meget den koster. Den får en anstændig motor, der måske ikke er den mest spændende motor derude, men den klarer i hvert fald opgaven uden problemer. Designet er op til den personlige smag, men Venue ligner en ægte SUV, hvilket man ikke kan sige om mange andre SUV’er i dette segment.

Pålidelighedsmæssigt er Hyundai Venue rigtig god, men det er stadig for tidligt at sige, hvor godt den vil klare sig på lang sigt. Der er nogle problemer, der er værd at tale om, især dem, der er forbundet med sikkerhedsseler, transmissionen, el og det udvendige lys.

Værdimæssigt får du virkelig meget med Venue, for den koster under 20.000 dollars. Praktiskheden er anstændig, men bagsædepassagerer vil sandsynligvis føle sig lidt trange. Sigtbarheden er fremragende, og det samme gælder det at komme ind og ud af bilen.

Hyundai Venue – Kraftværket

Hyundai Venue fås med tre forskellige motorvarianter afhængigt af dit marked. To af disse motorer er benzindrevne, mens én version får en dieselmotor. I USA får vi kun en 1,2 liters benzindrevet 4-cylindret rækkemotor med 121 hk og 113 lb-punkts drejningsmoment. Det er okay for bilen, men det er virkelig ikke noget at prale af.

  Er Hyundai Ioniq 4 en god bil?

0-60 mph tager under 9 sekunder, hvilket er godt, men topfarten er begrænset til kun 115 mph. Denne motor er koblet til en CVT-automatgearkasse med 7 gear, mens andre markeder også får manuelle muligheder også. Venue er en ren FWD-bil, hvilket betyder, at den ikke er en SUV i sin sande form, da den slet ikke er designet til offroadkørsel.

Alt i alt er den drivlinje, du får med Venue, okay for denne type bil. Vi er også nødt til at overveje den oprindelige pris, da du virkelig ikke kan købe mange andre SUV’er til denne pris overhovedet.

Hyundai Venue – Design og chassis

Når det kommer til design, ser Venue anstændig ud fra alle vinkler, men den er heller ikke noget særligt. De har designet den så den ligner en Hyundai, men den er ikke så spændende som nogle andre større Hyundai SUV’er. Interiøret er godt indrettet, nogle vil måske endda sige for godt i betragtning af prisen. Alt i alt vil Venue rent udseendemæssigt ikke røre ved nogen fjer, men den vil heller ikke fornærme nogen.

Chassiset og affjedringen er udelukkende skræddersyet til komfort og brugervenlighed, hvilket betyder, at Venue ruller en del i sving. Du mærker bestemt vægtoverførslen, når du kører hurtigere gennem hjørnerne, hvilket straks fortæller dig, at dette ikke er en sports-SUV på nogen måde.

Hyundai Venue – Pålidelighed og almindelige problemer

Hvad angår pålidelighed, er Venue fremragende, da den formår at opnå en oplevelse nærmest på topniveau indtil nu. Dette kommer ikke som nogen overraskelse, da Hyundai er kendt for at lave pålidelige biler. Dette var og er stadig tilfældet med næsten alle moderne Hyundai-modeller. Der er dog nogle problemer, der er værd at tale mere detaljeret om.

  Hyundai Ioniq 5 - Almindelige problemer & fejl

Til at begynde med har bilen tendens til at lide af forskellige motorproblemer som f.eks. dem, der er forbundet med sikkerhedsseler. Hyundai tilbagekaldte endda Venue af netop denne grund. Andre problemer omfatter bl.a. svage forlygter, problemer med aktive sikkerhedssystemer og problemer med CVT-transmissionen.

Hyundai Venue – Værdi og funktionalitet

Med en startpris på under 20.000 dollars er Venue en af de billigste SUV’er, du kan købe lige nu, hvilket bestemt virker lovende. Brugte modeller kan endda fås for 14.000 dollars eller endnu mindre, hvilket er en stor værdi. Alt i alt kan du virkelig ikke forvente alt for meget af en SUV til 20.000 dollars, men du ville blive overrasket, da Venue leveres med mange faciliteter.

Praktiskheden er ikke på topniveau, men det kan man forvente af en lille SUV. Pladsen foran er mere end indbydende, mens pladsen for de bageste passagerer er en smule trang. Bagagerummet er tilstrækkeligt, udsynet er rigtig godt, og bilen får en hel del familievenlige funktioner.

FAQ sektion

Hvilken Hyundai Venue-model skal jeg købe?

Du bør gå hele vejen og købe den 24.000 dollars dyre Limited-topmodel, da den får alt, hvad du får med de lavere modeller, ud over meget flottere udvendige farver og indvendige polstermaterialer. Du får også et navigationssystem med dash-in, en trådløs opladningsplade, opvarmede forsæder, 17-tommer fælge og cool udseende stofindlæg i sæderne.

Hvis du vælger modeller i den lavere ende, vil du forringe din oplevelse en hel del. Selvfølgelig er $24.000 ikke så “billigt” som $20.000 eller $21.000, men du vil sandsynligvis straks kunne fortælle, at de ekstra par tusinde var det værd, især hvis du har planer om at bruge din bil som daglig chauffør.

  Hyundai Elantra Pålidelighed

Hvor effektiv er Hyundai Venue?

Effektivitet er et utroligt vigtigt aspekt af en moderne masseproduceret bil, hvilket betyder, at Venue også er ret effektiv. Du kan forvente at få omkring 29MPG i byen og 33MPG på motorvejen, hvilket er anstændigt, men der er andre biler fra dette segment, der kan gøre det endnu bedre.

For eksempel kan Nissan Kicks levere op til 31MPG i byen og omkring 36MPG på motorvejen. Selv om forskellen ikke er enorm, vil du være i stand til at mærke forskellen.

Får Hyundai Venue Apple CarPlay og Android Auto?

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at opgradere for at få Apple CarPlay og Android Auto på din Hyundai Venue, da begge dele er tilgængelige med selv entry-level modellerne. Som sådan får alle Venue-modeller en 8″ touchscreen direkte fra fabrikken, hvilket ikke er noget, du får i alle biler fra dette segment.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z