Er Hyundai Azera en god bil?

Er Hyundai Azera en god bil?

Hyundai Azera er en af de mest interessante biler, som Hyundai tilbyder i disse dage, fordi Azera forsøger at være luksuriøs, men uden at koste en luksusbil. Det er en mellemstor familie sedan, der byder på en god motor og en god allround ejeroplevelse. Så er Hyundai Azera en god bil?

Vi kan sagtens sige, at Hyundai Azera er en god bil, fordi den kombinerer forskellige aspekter af, hvad der gør en god bil til én bil. Til at starte med er den tilbudte motor kraftfuld, jævn og raffineret, langt mere end de fleste motorer fra Hyundai. Bilen ser også slank ud både indvendigt og udvendigt uden at tiltrække for meget opmærksomhed eller støde nogen.

Køreoplevelsen er tydeligvis afstemt efter komfort, da bilen kører over bump på en værdig måde. Pålideligheden er også rigtig god, da bilen formår at holde sig fri for de fleste problemer. Indrømmet, der er nogle problemer, der er værd at tale om, men overordnet set er Azera lige så god som alle andre Hyundai’er fra det øvre segment.

Værdien er rigtig god, fordi Azera nu kan findes til en rigtig lav pris. Du kan ikke købe dem i USA længere, da de stoppede med at sælge dem i 2017. Praktisk er rigtig godt, fordi Azera har fire døre, masser af plads indeni og et rigtig stort bagagerum.

Hyundai Azera – Kraftværket

Hyundai Azera er drevet af en 3,3L V6-motor, der yder 293 hk og 255 lb-punkts drejningsmoment. Det er en dobbelt overhead cam-motor, der forsøger at være både smidig og responsiv, så du altid kan få kraft, når du har brug for det. Transmissionen er en 6-trins automatgear koblet til et permanent forhjulstræk.

  Hyundai Azera Pålidelighed

Denne motor er ganske vist smidig og kraftfuld, men den er ikke den mest økonomiske. For en Hyundai 2017 ville du forvente bedre MPG-resultater, da Azera returnerer omkring 20MPG i byen og omkring 28MPG på motorvejen. Hyundai kunne dog have givet Azera en mindre 4-cylindret motor, der ikke er så brændstof-tørstig, men så ville bilen ikke føles som den gør nu.

Alt i alt er motoren, gearkassen og resten af Azeras drivlinje alle rigtig gode og passende for en bil af denne størrelse. Vi kan helt sikkert sige, at de fleste luksusbilskøbere vil sætte pris på en større motor, men dem, der ønsker mere effektivitet, vil ikke gøre det.

Hyundai Azera – Design og chassis

Hyundai Azera stoppede med at sælge i USA for modelåret 2018, hvilket betyder, at 2017-modellen er den sidste, du kan købe i USA. Azera’en fra den tid ser ikke ud til at være noget særligt, det er bare en Hyundai med fire døre. Azera er dog tilgængelig på andre markeder i hele verden, og den ser rigtig godt ud både indvendigt og udvendigt.

Køreoplevelsen er skræddersyet til komfort og brugervenlighed, hvilket betyder, at bilen kører rigtig godt over ujævnheder. Azera er ikke en sportsvogn og forsøger heller ikke at omfavne en dobbelt komfort/sporty personlighed, det er bare en komfortabel firedørs familiebil.

Hyundai Azera – Pålidelighed og almindelige problemer

Hyundai er et mærke, der er kendt for at lave pålidelige biler, hvilket betyder, at alle deres produkter har tendens til at være pålidelige. Azera er en model i den højere ende, i hvert fald hvad angår Hyundai, hvilket uundgåeligt betyder, at den er mere kompleks. Som sådan er den ikke lige så pålidelig som de fleste Hyundai-modeller, men den er heller ikke meget anderledes.

  Hyundai Veracruz Pålidelighed

De mest almindelige problemer med Azera er forbundet med ABS-systemet, som kan bryde i brand, sojakabler, som har en tendens til at blive ædt af gnavere, infotainmentsystemet, airbags og forskellige udstyrsdele og indvendige beklædningsdele.

Hyundai Azera – Værdi og funktionalitet

Værdierne på disse er nu rigtig gode, da Azera blev udgået i USA efter modelåret 2017. Det betyder, at de nyeste tilgængelige Azera-modeller i USA nu er fem år gamle. Derfor vil afskrivningskurven nu sandsynligvis blødgøre en smule, hvilket betyder, at Azera er et rigtig godt brugtbilstilbud.

Praktiskheden er på niveau med andre biler fra dette segment, hvilket betyder komfortable siddepladser til fire eller endda fem personer. Bagagerummet er relativt stort og rummeligt, hvilket betyder, at du kan få plads til stort set alt i det. Synligheden er også rigtig god, og der er en hel del familievenlige funktioner i hele bilen.

FAQ sektion

Hvorfor stoppede Hyundai med at sælge Azera i USA?

Der er et par grunde til, at Hyundai besluttede at stoppe salget af Azera i USA. For det første er SUV’er og crossovers ved at tage føringen i USA, hvad angår salget. Det betyder, at alle bilproducenter, herunder Hyundai, er villige til at koncentrere sig mere om SUV’er og crossovers end om mellemstore sedaner.

Salget af Azera var faldende år efter år, og det faktum, at Hyundai også tilbyder Sonata og Genesis G80, betød, at der simpelthen er for meget overlapning i sortimentet. Som sådan beslutter Hyundai, at Azera ikke længere er nødvendig.

  Hyundai Elantra Touring Pålidelighed

Hvad er forskellen mellem Hyundai Sonata og Hyundai Azera?

Hyundai Sonata er den mindre bil af de to, hvilket betyder, at den også falder i en lavere prisklasse. Der skulle en stigning på 10.000 dollars til for at opgradere fra Sonata til Azera i 2017, hvilket betyder, at disse biler er ret forskellige. Azera er større, bedre udstyret, og den kommer med en langt mere raffineret og kraftigere 6-cylindret motor.

Azera er en mid-size sedan, hvilket betyder, at den er længere og bredere end Sonata, som falder i segmentet kompakt til mellemstørrelse.

Er Hyundai Azera stadig tilgængelig?

Som nævnt ovenfor er Azera ikke længere tilgængelig i USA. Azera sælges dog stadig på mange andre markeder, især i Mellemøsten, Kina og Sydkorea. Hyundai tilbyder nu en helt ny Azera-model, som ser ud og føles som en rigtig fin bil. Det er værd at nævne, at Azera også er kendt som Grandeur på nogle markeder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z