Er Hyundai i20 en god bil?

Er Hyundai i20 en god bil?

Hyundai i20 er en lille hatchback, der blev afsløret første gang i 2008 og stadig produceres løbende i dag. I20 har affødt tre forskellige generationer med den seneste, der udkom tilbage i 2019. Det er den næstmindste hatchback i Hyundais familie og også en af de mest succesfulde. Så er Hyundai i20 en god bil?

Hyundai i20 er faktisk en rigtig god bil, fordi den giver meget værdi for pengene. Den kommer også med anstændigt kraftige, men effektive og sofistikerede motorer, der passer perfekt til bilens karakter. Det udvendige design af i20 var lidt kedeligt med de to første generationer, men den 3. generation af i20 har piftet det hele en del op.

Interiøret var lidt vagt med de to første generationer, men den 3. generation af i20 ser meget bedre ud. Pålidelighedsmæssigt er tingene ikke så gode som tidligere, men det er forventeligt, da den nye i20 er meget mere kompleks og bedre på alle måder. Vi vil liste de mest almindelige Hyundai i20-problemer op i denne artikel.

Rent værdimæssigt får du virkelig meget for pengene med den nye i20, mens de to tidligere generationer også er rimeligt prissat på 2. håndmarkedet. Praktiskheden er på niveau med andre biler i dette segment, hvilket betyder, at i20 ikke er den bedste, når det kommer til at transportere mere end to personer på samme tid.

Hyundai i20 – drivaggregatet

  1. generation af Hyundai i20 kommer med to forskellige benzindrevne motorer, en mindre 1,0L 3-cylindret motor med 100 hk og 126 lb-punkts drejningsmoment eller en større, men mindre kraftfuld 1,2L 4-cylindret motor med 84 hk og 87 lb-punkts drejningsmoment. Denne i20 tilbyder ingen dieselmotorer i sit sortiment, da Hyundai besluttede at udfase alle dieselmotorer for et par år siden.
  2. generation af i20 tilbyder tre forskellige benzinmotorer med en effekt på mellem 84 hk, 101 hk og 120 hk. 2. generation af i20 fås også med to forskellige 4-cylindrede dieselmotorer med en effekt på mellem 75 hk og 90 hk. Alle i20-versioner er FWD, og du har mulighed for at vælge mellem en 6-trins automatgear eller en 5-trins manuel gear.
  Hyundai Accent Pålidelighed

Den kraftigste og mest spændende i20, du kan få, er i20 N performance-versionen med op mod 200 hk. Du kan forvente op til 45MPG fra de nyeste i20-modeller, mens ældre dieselvarianter kan give op til 65MPG.

Hyundai i20 – Design og chassis

Når det kommer til det ydre design, har den nye i20 virkelig løftet niveauet i forhold til de to ældre generationer, som ikke var så specielle. Interiøret er meget den samme historie, da de to tidligere generationer er kedelige, mens den 3. generation af i20 ser virkelig futuristisk og attraktiv ud.

Køreoplevelsen er udelukkende fokuseret på brugervenlighed og komfort, bortset fra N-modellen, som tilbyder en stivere affjedring, der får bilen til at køre meget bedre. Alt i alt kører i20 på en fuldstændig forudsigelig måde, sikkert, sundt og let.

Hyundai i20 – Pålidelighed og almindelige problemer

Den nyeste Hyundai i20-model ser ud til at være en relativt pålidelig bil generelt, men det ser også ud til, at 2. generation var den mest pålidelige af gruppen. Dette skyldes sandsynligvis, at 3. generation stadig er relativt frisk og vil blive ved med at blive mere pålidelig, efterhånden som nye modeller kommer ud. Vi skal også nævne, at 3. gen i20 er langt den mest komplekse i20 hidtil.

De mest almindelige Hyundai i20-problemer er relateret til bilens motor, de elektriske systemer, udstyret, styresystemet og dårlige pakninger omkring forruden og dørene.

  Hyundai Accent - Almindelige problemer & fejl

Hyundai i20 – Værdi og funktionalitet

Hyundai i20 befinder sig fast i det prisvenlige bilmarked, hvilket betyder, at den kan købes af de fleste bilister derude. For prisen får du virkelig meget, hvis du kan lide mærket og den måde, bilen ser ud på. Brugte modeller er også virkelig populære over hele verden, fordi de er pålidelige, effektive og billige at køre.

Praktiskheden er på niveau med andre biler fra dette segment, hvilket betyder, at i20 ikke rigtig er en bil, der er designet til at transportere folk så ofte. Det er en bil, der dog tilbyder god synlighed hele vejen rundt, og som generelt er meget nem at leve med.

FAQ-afsnit

Bliver Hyundai i20 solgt i USA?

Hyundai i20 fås ikke i USA endnu, sandsynligvis fordi den ligner Hyundai Accent for meget, og fordi denne type biler ikke er særlig populære i USA. Accent’en kunne tidligere også fås som hatchback, hvilket betyder, at den i det hele taget lignede i20’eren for meget.

Det amerikanske marked er generelt ikke glad for små biler, fordi de fleste amerikanske veje er brede, og der er virkelig ikke mangel på parkeringspladser i de fleste byer rundt omkring i USA. Hvis vi kombinerer det med det faktum, at USA har en tendens til at have billigere benzinpriser, giver det mening, hvorfor biler som i20 ikke er særlig populære der.

Er Hyundai i20 en luksusbil?

Hyundai i20 er ikke rigtig en luksusbil, selv om den seneste generation af i20 har visse ligheder med langt dyrere og mere luksuriøse biler. Hyundai har virkelig gjort et nummer ud af deres designteam, for Hyundai plejede at lave nogle af de mest kedelige biler derude, men de nyeste Hyundai-modeller ser godt ud.

  Hyundai Palisade - Almindelige problemer & fejl

Det er det, der har bidraget til, at mange mennesker mener, at biler som i20 hører hjemme i en højere prisklasse. Hvis du ikke er helt overbevist, skal du sørge for at sammenligne den nuværende generation af Hyundai Santa Fe SUV’en med den forrige.

Er Hyundai i20 billig at køre?

En af hovedårsagerne til, at Hyundai i20 altid har været en rimelig succes, er, at den er billig at køre. Til at begynde med koster i20 ikke mange penge at købe, og den koster ikke mange penge at forsikre. Motorerne er alle effektive, hvilket betyder, at brændstofomkostningerne slet ikke er dårlige.

Hvis vi kombinerer det med, at reparationsomkostningerne også er lave, og at reparationsomkostningerne ikke er så hyppige, er det ret indlysende, at du ikke behøver mange penge for at eje i20.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z