Hyundai i20 – Almindelige problemer & fejl

Hyundai i20 - Almindelige problemer & fejl

Hyundai i20 er en lille city hatchback og en af de mest prisvenlige Hyundai hatchbacks på markedet. i20 blev første gang introduceret tilbage i 2008 og har været i kontinuerlig produktion siden. Igennem denne tid har Hyundai formået at sælge et ton af disse, fordi de er effektive, overkommelige at købe, overkommelige at køre og får også alt det, du har brug for fra denne type bil.

Når det kommer til pålidelighed, ser i20 også ud til at være ret god, men den er bestemt ikke i nærheden af toppen. Mange andre Hyundai-modeller er betydeligt bedre, herunder i10. Uanset hvad, er ingen Hyundai uden sin del af fejl, og selv i20 er ingen undtagelse. I denne artikel vil vi liste almindelige problemer med Hyundai i20 op og fortælle dig, hvad du skal fokusere på.

Som sådan er de mest almindelige problemer med Hyundai i20 relateret til forskellige elektriske systemer, styresystemet, vandindtrængning, trim og udstyr samt motoren. Det er værd at nævne, at nogle af disse er virkelig almindelige, mens andre ikke er det, men er ekstremt farlige eller dyre at reparere.

Uanset hvad, hvis du er interesseret i at købe Hyundai i20, skal du sørge for at foretage en inspektion før købet. Uden det risikerer du et væld af problemer, som kan ødelægge din samlede ejeroplevelse.

Hyundai i20 – Elektriske problemer

Det ser ud til, at mange Hyundai-modeller er udsat for forskellige elektriske problemer, og at Hyundai i20 ikke er anderledes. Et af de mest omtalte og også frustrerende problemer er et af dem, der er forbundet med en knækket klapnøgle. Det ser ud til, at Hyundai ikke rigtig har gjort sig store anstrengelser for at designe en robust foldetangentmekanisme, da den i i i20 er notorisk skrøbelig og tilbøjelig til at falde helt af.

  Hyundai Palisade Pålidelighed

For at gøre tingene endnu værre kan selve nøgleringen også fejle. De elektriske vinduer er tilbøjelige til at svigte på stort set alle i20-modeller. Den udvendige belysning er en plage på ældre i20-modeller, mens nyere i20-modeller nogle gange lider under problemer med infotainmentsystemet.

Hyundai i20 – Problemer med styresystemet

Mange ejere klager over, at i20 lider under en støjende ratstamme, især hvis du ofte kører på mere ujævne veje. Dette problem skyldes dog for det meste manglende smøring af de indre tandhjul, som kræver lidt kærlighed, hvis du vil have dem til at dæmpe sig. Det eneste, du skal gøre, er at holde din ratstamme smurt, og så skulle du være godt kørende.

Desværre er dette ikke det mest alvorlige problem med i20-styretøjet, da servostyringen også er kendt for at fejle. Selve motoren kan blive overophedet, og den stopper derfor med at fungere for ikke at brænde ud. Hvis det rent faktisk sker, bør du tage din bil til forhandleren, da de er de eneste, der har erfaring nok til at håndtere dette problem.

Hyundai i20 – Vandindtrængning

Et af de mest frustrerende problemer, du kan opleve med en Hyundai i10, er forbundet med, at der trænger vand ind i bilens indre. Det ser ud til, at forruden og dørtilbuddene forringes alt for hurtigt og dermed lukker vand ind. Nogle gange kondenserer forruden bare lidt for meget, hvilket betyder, at vandet ikke trænger igennem endnu, men det gør det på et tidspunkt.

  Er Hyundai Veracruz en god bil?

Et andet vandrelateret problem er, at drikkevarekøleren inde i handskerummet begynder at lække vand under det forreste passagerrum. Den nemmeste måde at løse dette på er ved blot at slukke for køleren i handskerummet.

Hyundai i20 – Problemer med trim og udstyr

Ældre Hyundai i20-modeller har tendens til at lide af en lang række trim- og udstyrsrelaterede problemer, f.eks. med krakelerende instrumentbrætter og slidte sæder. Disse er især mærkbare på biler med et lysere interiør.

Andre udstyrsproblemer omfatter visse slidte interiørkontakter eller defekte låse i bagagerumsklappen. Stort set alle disse er for det meste forbundet med ældre Hyundai-modeller, bortset måske fra slidte kontakter, som er tydelige selv på nyere modeller.

Hyundai i20 – Motorproblemer

Motoren på i20 synes at være ret pålidelig, men der er nogle problemer, der er værd at komme nærmere ind på. Til at begynde med har mange ejere klaget over problemer med katalysatoren, som koster mange penge at reparere. Nogle har klaget over olie, der løber ud fra pakningen og potentielt endda beskadiger generatoren.

Injektorerne kan nogle gange være et problem, og det samme kan tændspolerne. Alt i alt bør en velholdt motor være fri for alle disse problemer.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Hyundai i20?

Hyundai i20 er en prisbillig hatchback, der kan opfylde de fleste af dine behov, når det gælder køb af en mindre familiebil. Desuden er det også en pålidelig bil, som er billig i drift og meget effektiv. Som sådan ofrer du ikke rigtig noget, hvis du vælger en Hyundai i20.

  Hyundai Elantra Sport Pålidelighed

Hvis du er vant til luksusbiler eller større biler generelt, vil du dog sætte pris på de lavere omkostninger, men i20 er ikke rigtig branchestandard, når det gælder komfort, luksus, teknologi og plads.

Hvilke biler konkurrerer med Hyundai i20?

Hyundai i20 befinder sig i et ret konkurrencepræget segment, der er domineret af stort set alle almindelige økonomiske bilproducenter. Det betyder, at i20 konkurrerer med Toyota Yaris, Ford Fiesta, Honda Civic, Kia Rio, Mazda 2, Mini Cooper, Peugeot 208, Renault Clio og Citroen C3.

Alle disse biler er designet med et lignende mål om at give dig meget værdi for dine penge. De er måske ikke det bedste af alt for luksusbiler eller biler, der vækker behagelige følelser, men nogle mennesker ønsker bare transportmidler fra A til B, og disse er perfekte for sådanne mennesker.

Findes Hyundai i20 i N-trim?

Ja, det er den. I det forrige spørgsmål sagde vi, at i20 er en kedelig bil, men hvis du vil have et stort pift, bør du overveje at købe i20 N. Selv om i20 N koster en del flere penge, er den det hele værd, da den bevarer alle de gode sider, du normalt får med i20, og kombinerer det med en 200 hk+-motor, der faktisk vækker behagelige følelser.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z