De bedste sedans til høje personer

En subkompakt sedan som Mercedes A-Klasse sedan, Audi A3 limousine eller BMW 1-serie Gran Coupe er ganske vist sedaner, når det gælder layoutet, men når det gælder plads og komfort, er de ikke så sedan-agtige.

Ægte kompakte sedaner som Mercedes C-klasse, Audi A4 eller BMW 3-serie er en anden sag. Da biler har en tendens til at vokse i størrelse med årene, tilbyder en Audi A4 fra 2021 mere indvendig plads end en 10 år gammel Audi A6. Og de fleste kompakte sedaner, europæiske eller ej, tilbyder rigeligt med indvendig plads til større personer.

Mid-sized sedans som Mercedes E-klasse, Audi A6 eller BMW 5-serie er komfortable og rummelige indvendigt for 99 % af alle personer. Og de største muligheder for sedaner er luksuslimousiner i fuld størrelse som Mercedes S-klassen, Audi A8 eller BMW 7-serien.

Men de bedste sedaner til høje bilister er Hyundai Sonata, Subaru Legacy, Chevy Impala eller Nissan Altima. Men de er dog ikke helt så imponerende som sedaner, så du bør måske tage et kig på den hule Genesis G90, hvis du er villig til at sluge prisen.

Hvis du gerne vil have en lav pris bør du måske også læse om brugte biler til høje personer.

Bedste kompakte sedaner til høje bilister

Svaret på dette spørgsmål afhænger mest af, hvad du sætter mest pris på. Hvis du vil have en stor sedan, der sandsynligvis er rummelig nok, skal du gå efter noget som en BMW 3-serie, Audi A4, Mercedes C-klasse, Jaguar XE, Lexus IS eller en Volvo S60.

Men hvis du først og fremmest lægger vægt på plads, og du ikke er så glad for luksus og komfort, eller hvis du er fornuftig med dit budget, så tilbyder en Nissan Versa 44,5 tommer benplads. Hvilket er meget mere end de fleste af dens kompakte sedan-konkurrenter.

  Hvilken bil er Bumblebee

En BMW 3-serie tilbyder 38,7 tommer hoved- og 42 tommer benplads. Audi A4 har 37,3 tommer hovedhøjde og 41,3 tommer benplads, og Mercedes C-klasse er næsten identisk med Audi.

Hvis du vil have en EV, tilbyder Tesla Model 3 også en kabine af anstændig størrelse med 40,3 tommer frihøjde og 42,7 tommer benplads. Alle disse muligheder for kompakte sedaner er mere end rigeligt for de fleste høje bilister, men nogle vil måske stadig have svært ved noget som en Audi A4 eller en Mercedes C-klasse.

Bedste mellemstore sedaner til høje bilister

Hvad angår den egentlige plads, tilbyder Hyundai Sonata 40,4 tommer hovedplads og 45,5 tommer benplads. Subaru Legacy og Nissan Altima tilbyder begge 40 tommer hovedplads og 42,9 tommer benplads for Legacy og 45 tommer for den mægtige Altima.

En Chevy Impala er også et ret populært valg for virkelig høje personer, da den tilbyder 39,9 tommer hovedhøjde og et imponerende tal på 45,8 tommer benplads. En BMW 5-serie er den mest rummelige af den tyske trio med 38,8 tommer frihøjde i hovedet og 41,4 tommer frihøjde til benene.

Det er ret indlysende, at 5-serien ikke kan matche nogen af disse, når det kommer til direkte plads, men hvis du kan få plads i en 5-serie, vil din rejse sandsynligvis være mere komfortabel. Det er også værd at nævne, at de førnævnte japanske og amerikanske biler ikke er dårlige, men de er ikke sammenlignelige med den tyske trio.

Og det afspejler prisskiltet bestemt også. En person på 1,70” tommer vil sandsynligvis få plads i alle de førnævnte mellemstore sedaner, og også i en masse kompakte sedaner. Så historien her handler mere om at vælge den bedste sedan, fordi de fleste sedaner er store nok til 99 % af befolkningen.

  Bedste sportsvogn til høje personer

Bedste full-size sedans til høje bilister

At købe en full-size sedan handler aldrig om øget hoved- og benplads til føreren, for BMW 5-serie og BMW 7-serie er næsten identiske, når det gælder førerens indvendige plads. Det handler om stil, komfort, status og luksus, masser af luksus.

Genesis G90 er en nybegynder på et godt mættet marked for luksussedaner i fuld størrelse. Selv om G90 koster næsten lige så meget som den berømte trio fra Tyskland, tilbyder G90 41,1 tommer hovedhøjde til føreren, men en ret overlegen 46,3 tommer benplads til føreren.

BMW 7-serien er den mest rummelige tyske luksus-sedan på markedet, men den tilbyder kun “sølle” 39,9 tommer hovedhøjde for føreren og 41,4 tommer benplads for føreren. Så det er ret sikkert at sige, at G90 kan rumme en utrolig stor person uden at svede.

Uanset tilfældet er alle full-size sedaner faktisk rummelige nok til alle. Mindre end 0,000038% af alle mennesker vil have det svært i en Genesis G90, så hvis du er en af dem, ja, så gå ud og køb et tog.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en full-size, mid-size eller compact-size sedan, hvis jeg er høj?

Tja, det kommer an på, men du kan sandsynligvis få plads i alle tre af disse. Faktisk er jeg selv 1,80 m høj, og jeg kører til daglig i en Audi A3 Sportback, og jeg er ret tilfreds med den plads, der er til rådighed. At vælge mellem disse er mere afhængig af faktorer som pris, ønsker og en god portion fornuft.

En Audi A4 har masser af plads, en Audi A6 lidt mere, og Audi A8 lidt mere. Du kan lige så godt vælge en SUV, hvis du vil have endnu mere plads, men det er sikkert at sige, at en af disse vil være tilstrækkelig for de fleste høje personer.

  De bedste biler med hatchback til høje bilister

Hvad er fordelene og ulemperne ved større køretøjer?

Mere plads, mere lastrum, normalt slankere styling, øget sikkerhed. Det er nogle af de fordele, du kan opleve med en større bil. Større biler er normalt også bedre udstyret, mere komfortable og mere behagelige på længere ture.

Men de er næsten altid dyrere, tungere og dermed mindre brændstoføkonomiske, sværere at manøvrere og parkere og sværere at se ud af. Alle moderne biler er naturligvis udstyret med parkeringssensorer og mange kameraer, men små biler har også disse funktioner.

Hvad er den bedste bil til transport af høje personer?

Hvis du forestiller dig selv som NBA-spiller, vil du sikkert gerne blive kørt med chauffør i en S-Klasse LWB, en BMW 7-serie L, en Audi A8L eller en Jaguar XJL. De bedste biler med chauffør er biler med længere akselafstand som disse, eller en Range Rover, hvis du foretrækker en SUV.

Men den bedste chaufførkørte bil, der findes, er næsten helt sikkert Rolls Royce Phantom. Phantoms er dog mest forbeholdt kongelige, selv NBA-spillere bliver normalt ikke kørt i en Phantom. En Bentley Flying Spur LWB er også en fantastisk chaufførbil, men begge koster obskønt mange penge.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z