Hvilken bil er Bumblebee

Alle Michael Bays Transformer-film var et kæmpehit på grund af masser af action og fantastisk CGI, men selve bilerne var også en stor del af det. Mellem alle de interessante motordrevne maskiner, der er afbilledet i serien, er der næppe nogen af dem, der er så genkendelige som Bumblebee.

Bumblebee er baseret på den legendariske Chevy Camaro, og med hver film kom der en ny Bumblebee Camaro. For et par år siden blev alle fire Camaro Bumblebee-biler solgt på en auktion for 500.000 dollars, hvilket måske ikke virker som meget, men det skyldes, at de alle fire ikke er lovlige på gaden.

Den første generation af Bumblebee spillede hovedrollen i Transformers fra 2007 og den efterfølgende efterfølger, Revenge of the Fallen. Anden generation af Bumblebee blev introduceret i 2010, som optrådte i Dark of the Moon-filmen. Disse to generationer ligner hinanden ret meget.

Tredje generation af Bumblebee var en Camaro med et redesign fra 2013, der blev lavet for at ligne 2016-seriens produktionsmodel. Den fjerde og sidste Bumblebee Camaro blev brugt i filmen The Last Knight fra 2016. Chevy gjorde dette for at promovere 2019-modellen af Camaro, som så næsten identisk ud med filmbilen.

1. gen Bumblebee Camaro – Den originale

Den første Transformers-film blev vist tilbage i 2007, og den første iteration af Bumblebee Camaro’en er nok den mest ikoniske. Denne Camaro-model blev senere udgivet som en serieproduceret 5. generation af Camaro, og takket være filmen blev denne model et kæmpehit med et rekordhøjt salg.

Filmen starter med en gammel og rusten Camaro fra 1977, som senere forvandles til den nu elskede 5. generations Camaro. Først i 2009 frigav Chevy endelig den 5. generation af Camaro til offentligheden, hvilket betyder, at den originale Bumblebee var under udvikling i et godt stykke tid.

  Hvad er den mest rummelige sedan?

Denne Camaro-model var baseret på Camaro Concept fra 2006, men understellet var faktisk baseret på Holden Monaro. Dette var nødvendigt af hensyn til ydeevnen, da Camaro Concept kun var et koncept på det tidspunkt.

Som sådan blev den originale Bumblebee ikonisk, og næsten alle vidste, at denne Camaro-model sandsynligvis ville blive en fremtidig klassiker. Mellem en lang række filmberømte biler er denne gule muskelbil helt sikkert en af de mest ikoniske.

2. generation af Bumblebee Camaro – en værdig efterfølger

Før anden generation af Bumblee blev introduceret, besluttede Chevy at bruge en modificeret produktionsversion af den første Camaro til Revenge of the Fallen-fortsættelsen. Efterfølgeren udkom kun et par måneder efter den offentlige udgivelse af den 5. Camaro, hvilket satte yderligere skub i salget.

Til filmen Dark of the Moon fra 2011 besluttede Chevy imidlertid at opgradere Bumblebee til SS-specifikationen. Denne version af Bumblebee havde en lignende, men anderledes gul farve, der mere lignede en ravfarvet nuance end en flad gul farve som dens forgænger.

Andre ændringer omfattede et sæt nyere sporty sorte hjul, sorte sidespejle og et sæt malede sorte striber, der løb sammen med kølerhjelmen. Denne version af Camaro var en hel del mere strømlinet, men alligevel aggressiv, og mange mener, at denne version er den flotteste.

  1. og 4. gen Bumblebee Camaro modeller – En betydelig afvigelse fra den originale
  Biler med den mindste afskrivning

Den tredje bil var meget anderledes i forhold til sine forgængere med en mere moderne udseende front og bagende. Denne version rockede også et mere aggressivt karrosserisæt hele vejen rundt om bilen og et sæt nye hjul med dækskrift.

Denne Bumblebee Camaro er baseret på et koncept for den efterfølgende 5. generation af Camaro-modellen, hvilket yderligere bekræfter, at Chevy snedigt har brugt Transformers-franchisen til at markedsføre alle de kommende Camaro-modeller.

Den sidste Camaro-model er uden tvivl den mest aggressive model hidtil. Med et vanvittigt aerokit ligner denne Camaro mere en racerbil end en muskelbil. Denne generation var i princippet også den næste serieproducerede Camaro, ligesom alle dens forgængere.

Uanset hvilken Camaro-generation du synes er den bedste, klarede alle disse modeller sig meget godt hvad angår salg. I dag bliver Chevy Camaro langsomt mindre og mindre populær på grund af kontroversielle designbeslutninger, og dette kan spille til fordel for alle de foregående modeller.

FAQ-afsnit

#### Hvor meget blev Bumblebee-samlingen solgt for?

Tilbage i 2019 blev alle fire Bumblebee Camaro-modeller solgt for rapporterede 500.000 dollars. Dette kan måske ikke virke så meget for fire filmberømte biler, men grunden til, at de ikke indbragte endnu mere, er, at de ikke er gadeautoriserede, og som sådan kan de kun køres på en bane.

Ingen ønsker dog at risikere at beskadige en filmbil på en banedag, og det er mere end sandsynligt, at alle fire af disse aldrig vil se nogen kørsel. De er derfor kun værdifulde for folk med bilsamlinger og mange penge. Hvis de var lovlige på gaden, er der stor sandsynlighed for, at auktionsprisen ville være betydeligt højere.

  Hvilke biler er mindst tilbøjelige til at ruste?

Hvorfor var Bumblebee en Camaro og ikke en VW Beetle?

I den oprindelige serie er der en gul WV Beetle ved navn Bumblebee, men rygtet siger, at Michael Bay mente, at VW Beetle lignede Herbie alt for meget, og det ville han ændre. Derudover gik Chevy med til at skrive en stor check op, hvis Camaro skulle bruges som Bumblebee.

Set i bakspejlet traf Chevy det rigtige valg, da Transformers-franchisen var afgørende for at promovere alle de nyere Camaro-modeller. I fremtiden vil VW Beetle måske få et comeback som Bumblebee ifølge en af filmens producenter.

Hvad er den bedste Chevy Camaro gennem tiderne?

Det er ret svært at vælge den bedste Camaro gennem tiderne, men det ser ud til, at Camaro ZL1 fra 1969 er den allerbedste Camaro af dem alle. Takket være et fantastisk design, en lang arv og en tordnende L88 427 big block-motor er 69 Camaro den ubestridte Camaro-mester.

Denne version af Camaro’en havde 430 hk, hvilket var et enormt tal tilbage i 1969. Ud over den tekniske flex var denne version også begrænset til kun 69 enheder, hvilket gjorde 69 Camaro til en utrolig værdifuld bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z