Hvilken bil har den bedste parkeringsassistent?

Parkeringsassistentsystemer er lavet til at gøre din parkeringsproces meget nemmere, men hvis du er en erfaren bilist, er der gode chancer for, at du ikke bruger sådanne systemer så ofte. Selv om det altid er godt at vide, at der er et dygtigt system, der holder øje med dig.

Sådanne systemer er mest fordelagtige for folk, der mangler den nødvendige erfaring og ekspertise, og især dem, der ikke føler sig sikre, mens de parallelparkerer på en travl gade. Parkeringsassistent er en nyttig funktion, men der er forskellige sofistikeringsniveauer, som disse systemer tilbyder.

Nogle systemer kan kun vejlede dig med hørbare eller skriftlige instruktioner, andre kan overtage rattet, mens de mest avancerede systemer er i stand til at gøre alt uden behov for menneskelig indgriben. Uanset hvilket system der er tale om, skal du sørge for at holde et følende øje med systemet hele tiden.

I øjeblikket er W223 Mercedes Benz S-klassen udstyret med det mest avancerede parkeringsassistentsystem, Tesla Model S kommer tæt på på andenpladsen. Udover disse har Audi A8 også et avanceret parkeringsassistentsystem, og det samme gør Ford Expedition, BMW 5-serie og endda Ford F150 og mange flere biler.

Mercedes Benz S-Klasse

Gennem alle årene har det højeste niveau af bilparkeringskomfort været en velovervejet og tidseffektiv parkeringsservice. Du skulle blot køre til hoveddøren på et hotel, og en professionel valet-arbejdsgiver ville gøre resten. I dag er den mest bekvemme måde at parkere din bil på at investere i den nye Mercedes Benz S-klasse.

Et system kaldet Automated Valet Parking gør det muligt for dig at efterlade bilen på et udpeget sted, gå væk fra den, og bilen finder den nærmeste parkeringsplads og parkerer selv. Når du ankommer til garageindgangen, skal du blot trykke på et par knapper, og bilen kommer tilbage, hvor du efterlod den.

  Hvad er de bedste cabrioleter med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Tesla Model S

Lige nu er Tesla en af de mest interessante virksomheder på planeten af flere forskellige årsager. Først og fremmest startede Tesla-selskabet bogstaveligt talt en revolution i bilindustrien ved at skubbe på elmotoren. Udover selve motoren har Tesla også været pioner inden for futuristisk teknologi som Smart Summon Mode.
Smart Summon-tilstanden er mest rettet mod parkeringsscenarier med trange pladsforhold, hvor du ikke har plads nok til at komme ind eller ud af bilen. Selve systemet er i stand til parallel- eller vinkelret parkering, men den ekstra funktion her er muligheden for ikke at være inde i bilen, mens den kører ind eller ud af parkeringspladsen.

Audi A8

Audi A8 er Audis flagskib i luksussedanen, og som sådan er Audi A8 lidt af en teknologifestival. Selv om A8 skal have en grundig opdatering i år eller næste år, er den stadig udstyret med Audis AI Park Assist-pakke, som skulle gøre hele parkeringsprocessen meget nemmere.

Systemet benytter sig af et 360-graders 3D-kamera med masser af ultralydssensorer, som kan parkere bilen på mange forskellige måder. Bilen vil gøre alt, du skal bare lade den gøre det. Udover dette kan A8 også styres med en mobiltelefon uden for bilen, hvis du ønsker at nærme dig eller forlade en trang parkeringsplads.

BMW 5-serie

BMW 5-serien er en af de mest ikoniske firedørs executive sedans gennem tiderne, og det er helt sikkert en af de bedste BMW-modeller, der nogensinde er blevet introduceret. Som sådan har 5-serien altid masser af imponerende teknologiløsninger, og parkeringsassistentsystemerne er yderst interessante takket være en særlig nøgle.

  Hvilke små biler har parkeringsassistent?

5-serien kan klare alle de almindelige parkeringsopgaver uden menneskelig indgriben. Det betyder, at 5-serien er i stand til at styre styretøjet, gas- og bremsepedalen og selve gearene. Den mest imponerende funktion, som 5-serien har, er den særlige fjernbetjeningsnøgle med en dedikeret touchscreen.

Ford Expedition/Ford F150

Ford Expedition og den nye Ford F150 bruger begge afledte varianter af de samme parkeringsassistentsystemer. Disse systemer kan parkere bilen uden menneskelig indgriben. De er også i stand til at forlade parkeringspladsen uden nogen indgriben, samtidig med at de nyder godt af en særlig 360-graders side-sensorteknologi.

Det betyder, at selv disse enorme SUV’er/pickups kan parallelparke for dig. Det giver bestemt mere mening at anvende en sådan teknologi i en stor bil end i en subkompakt hatchback. Som sådan har Ford sørget for, at systemet er pålideligt og altid er klar til at hjælpe.

FAQ-afsnit

Er parkeringsassistentsystemer det værd?

Nødvendigheden af et parkeringsassistentsystem er meget afhængig af føreren og den pågældende bil. Hvis du er en erfaren, selvsikker bilist, der ved, hvordan du parkerer en bil uanset situationen, er parkeringsassistenten ikke andet end en ren gimmick for dig, især hvis du kører en ret kompakt bil.

Hvis du derimod kører i en stor bil, eller hvis du bare mangler erfaring og/eller selvtillid, når det gælder parallelparkering, er disse systemer helt sikkert meget nyttige. Uanset om du har brug for det eller ej, er det altid nyttigt med et ekstra par øjne.

  Er en sort bil varmere end en hvid bil?

Hvilke biler har mest gavn af et parkeringsassistentsystem?

Hvis du kaster et blik på listen over de bedste parkeringsassistentsystemer, der er nævnt ovenfor, er der et tilbagevendende tema hos alle de nævnte biler. De er store og til tider udfordrende at se ud af. Disse typer biler er dem, der har mest gavn af parkeringsassistentsystemer.

Skal jeg købe en bil med parkeringsassistentteknologi?

I de fleste tilfælde, nej. Der er ingen grund til at købe en bil udelukkende på baggrund af dette system. Hvis du mener, at du ikke vil få gavn af det, hvorfor så spilde pengene. Producenterne er klar over dette, så de har en tendens til at pakke de ikke så populære muligheder sammen med de mest populære, så de kan få en ordentlig fortjeneste.

Hvis du ikke har den nødvendige selvtillid til at parkere på nogen måde eller form, bør du øve dig i det, da det er et vigtigt aspekt af at eje en bil. Folk bør aldrig være helt afhængige af disse systemer, og de bør altid være klar til at overtage kontrollen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z