Hvilken bil har det bedste automatiske bremsesystem?

AEB eller automatisk nødbremsning er et system, der findes i moderne biler, og som giver dig et ekstra lag beskyttelse, hvis noget går galt. Disse systemer er designet til at overvåge dine omgivelser og aktivere bremserne, hvis systemet vurderer, at du er i fare for at køre ind i et køretøj.

Disse systemer bør ikke erstatte din opmærksomhed, mens du er på vejen, for de er mest til for at give dig den nødvendige hjælp, hvis du ikke bremser i tide. Sørg som sådan altid for at holde et følsomt øje med alt, hvad der sker omkring dig, og sørg for at læse denne artikel for at finde ud af, hvilke biler der tilbyder de bedste AEB-systemer på det aktuelle marked.

Den nye Honda Civic er et godt og prisvenligt valg for dem, der ønsker en suveræn allroundbil med alle de sikkerhedsmæssige klokker og fløjter uden at skulle bruge premiumbeløb. Hyundai Palisade er mere eller mindre det samme, når det gælder mellemstore SUV’er, og Honda Accord præsenterer samme sæt fordele for markedet for mellemstore sedaner.

Hvis du ønsker en kompakt SUV, der også tilbyder overlegne sikkerhedssystemer, herunder AEB, skal du sørge for at tjekke Mazda CX-5 ud. Endelig, hvis du ønsker en mere luksusbil, der tilbyder alt fra et sikkerhedssynspunkt og samtidig er ønskværdig og luksuriøs, skal du sørge for at tjekke Audi A4 Allroad.

Honda Civic

Honda Civic er bredt anset som en af de bedste allroundbiler på markedet i dag, fordi den tilbyder praktisk anvendelighed, effektivitet og pålidelighed til en rimelig opnåelig pris. Desuden er hele køreoplevelsen fyldt med spænding, fordi Civic’en byder på et både dynamisk og roligt chassis.

  Bedste hatchback til ældre bilister

Det bedste ved den nye Honda Civic er dog, at den fra fabrikken er udstyret med Honda’s Sensing-sikkerhedssystem. Dette system omfatter også AEB, og det har gjort det muligt for Civic at opnå den højest mulige sikkerhedsklassificering fra IIHS, hvilket gør den til en af de sikreste biler på markedet i dag.

Hyundai Palisade

Den nye Hyundai Palisade er også en fantastisk all-around-bil, hvad angår praktisk anvendelighed, komfort, effektivitet og pålidelighed. Den byder også på et stilfuldt ydre blandet med et smukt indrettet interiør, der kommer med mange materialer af høj kvalitet såsom læder og aluminium. Den tilbyder plads til op til syv passagerer, og den kommer med et ret overkommeligt prisskilt.

Palisade leveres med et utal af sikkerhedsfunktioner fra fabrikken, der omfatter AEB, lane keep assist, bagudvendt advarsel og avanceret adaptiv fartpilot. Som det er tilfældet med Civic, har Palisade også opnået IIHS’s højeste sikkerhedsbedømmelse både for sine softwareløsninger og sikkerhedsorienteret teknik.

Honda Accord

At vælge mellem Honda Accord og Toyota Camry er et ret svært valg at træffe, men det ser ud til, at den nye Accord i øjeblikket slår Camry, især når det kommer til køreoplevelsen og den praktiske anvendelighed. Den nye Accord er lige så pålidelig og effektiv, mens den uden tvivl ser lidt mere spændende ud.

Accord kommer også fra fabrikken med Hondas Sensing-gruppe af sikkerhedssystemer, som også omfatter AEB og mange andre nyttige softwaresikkerhedsløsninger. Dette gør det muligt for Accord at opnå også IIHS’s Top Safety Pick+.

  Er biler med soltag det værd?

Mazda CX-5

Kompakte SUV’er og crossovers bliver stadig mere populære både i USA og Europa, hvilket betyder, at biler som Mazda CX-5 anses for at være yderst eftertragtede. CX-5 tilbyder dog meget mere end blot det rigtige segment, fordi den tilbyder overlegen dynamik, pålidelighed og pris sammenlignet med de fleste andre kompakte SUV’er på markedet.

Sikkerhedsmæssigt kommer CX-5 med AEB, blindvinkelovervågning, kollisionsforebyggelse fremadrettet og advarsel om krydsende trafik bagud direkte fra fabrikken, hvilket gør CX-5 til en overlegen kompakt SUV, hvad angår sikkerhed. CX-5 har også fået Top Safety Pick +-karakteren fra IIHS, hvilket yderligere bekræfter sikkerhedsbeviserne.

Audi A4 Allroad

Audi A4 kan nemt betragtes som den perfekte bil til flere formål, fordi den tilbyder en hævet kørestilling sammenlignet med en almindelig A4, og den tilbyder også overlegen praktisk anvendelighed i forhold til både Avant-versionen af A4 og sedan-versionen.

Hvad angår sikkerhed, leveres A4 Allroad med AWD fra fabrikken, hvilket er noget, du ønsker, hvis du ønsker at opretholde sikkerhedsoplysningerne, uanset hvor barske kørselsforholdet måtte være. Som prikken over i’et har A4 også opnået IIHS’s Top Safety Pick+-karakter.

FAQ-afsnit

Er automatiske bremsesystemer det værd?

Disse systemer er bestemt det værd, især når de følger med bilen som standard. Selv når de ikke gør det, har de tendens til at koste færre penge sammenlignet med mange andre unødvendige ekstra muligheder, så det giver mening at vælge AEB for det ekstra lag af sikkerhed.

Som sådan er systemer som disse bestemt det værd, fordi man aldrig ønsker at spare på sikkerheden. Du bør dog aldrig stole på, at disse systemer er de bedste reaktioner i en vanskelig situation.

  Bedste brugte biler til en første bil

Hvad gør en bil sikker?

Moderne bilers sikkerhed afhænger både af smart teknik og softwareløsninger som AEB eller andre ADAS-goodies. De vigtigste faktorer, når det drejer sig om sikkerhed, er effektive sammenføjningszoner, der afbøjer kollisionskræfterne væk fra føreren, og vigtige sikkerhedssystemer såsom airbags, sikkerhedsseler og ABS.

Men systemer som AEB, kollisionsforebyggelsessystemer, vognbaneassistent og blindvinkelovervågning er også nyttige for den generelle sikkerhed i bilen. Hvis du vil købe den sikreste bil på markedet, skal du sørge for at tjekke IIHS- eller EURO NCAP-kollisionstest.

Hvilke biltyper er de mest sikre?

De sikreste biler på markedet er de biler, der køres af erfarne og udpegede førere. Men hvis du vil vide, hvilke biltyper der har tendens til at have de højeste sikkerhedsoplysninger, skal du sørge for at tjekke SUV’er, minibusser og sedaner.

Disse er de sikreste biler på markedet, fordi de er store, og fordi de har tendens til at indeholde den højeste mængde sikkerhedssæt både fra fabrikken og hvis de er fuldt udstyret.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z