Hvad er den bedste brugte automatiske bil at købe?

For et par årtier siden var automatgear klodset, ineffektivt og tilbøjeligt til at gå for tidligt i stykker. Men i dag er automatgear en standard, og manuelle gear er langsomt men sikkert ved at blive glemt. Kun en håndfuld bilentusiaster foretrækker stadig manuelle gear, men det er kun tilfældet for dedikerede sportsvogne.

I betragtning af den nuværende situation er der masser af gode automatiske biler at vælge imellem. Nogle producenter som Mercedes har afviklet manuelle biler i et stykke tid nu, og det ser ud til, at mange andre mainstreamproducenter snart vil følge efter.

Hvis du vil have en mindre bil, er den automatiske version af den kvikke Ford Fiesta altid et godt valg. Fiestaen er pålidelig, billig i anskaffelse og drift, og den byder også på en moderne køreoplevelse med et par ret kraftige EcoBoost-motorvarianter.

Hvis du vil have en sedan, er der masser af forskellige generationer af Mercedes Benz E-klasse at vælge imellem, og alle er automatiske og ret pålidelige. Hvis du foretrækker SUV’er, kan du ikke gå galt i byen med en Volvo XC90, da denne slanke SUV er ekstremt pålidelig og effektiv og kun tilbydes med automatgear.

Fordele ved automatisk transmission

Inden vi går ind på de bedste muligheder for brugte automatiske biler, skal du nævne et par grunde til, at du bør vælge en automatgear. For det første er automatgear let, det fjerner belastningen fra den daglige kørsel, og det gør hele køreprocessen mindre indviklet og dermed mere behagelig.

Selvfølgelig vil nogle måske argumentere for ”fornøjeligheden”, men det er sandt, at størstedelen af superbilentusiasterne også foretrækker automatik, det er til dels grunden til, at du ikke engang kan købe en manuel Ferrari, Lamborghini eller McLaren længere.

For det andet er automatik nu lige så effektiv eller endog mere effektiv i forhold til manuelt gear. De reagerer også hurtigere og giver dig mulighed for hurtigere 0-100 km/t og mulighed for at lægge mere fokus på selve kørslen og mindre på at skifte gear. Desuden er automatikmotorer også mere kraftfulde og robuste i dag.

  Bedste brugte biler til en første bil

Bedste lille brugte automatiske bil

At automatgearet har taget fuldstændig overhånd er ret tydeligt i segmentet for små biler. Det er kun et par år eller deromkring siden, at kompaktbiler har foretaget overgangen til automatik, og det ser ud til, at tidevandet er ved at vende til fordel for automatik som tiden går.

Og du kan virkelig ikke gå galt i byen med at købe en Ford Fiesta, da denne lille, men ønskværdige hatchback er en af de mest populære biler på planeten. Hvad angår drivlinen, tilbyder Fiesta punchy EcoBoost-motorer og en smidig og sofistikeret gearkasse.

Hvis du foretrækker europæiske biler, har en VW Golf været og vil altid være et godt valg uanset hvilken transmission der er tale om. Men DSG-automatikgearet i nyere Golf-modeller har vist sig at være mere pålideligt end tidligere.

Hvis du ønsker et mere luksuriøst alternativ, er den tidligere generation af Audi A3 et godt valg, da den tilbyder stort set den samme drivlinje som Golf, men den tilbyder også en mere poleret køreoplevelse, bedre materialer, øget komfort og meget mere stil.

Bedste brugte automatiske sedaner

Sedans var det første bilsegment, der fik gavn af de nyeste automatiske transmissioner, da disse normalt større biler har tendens til at være endnu mere kluntede sammenlignet med mindre biler. Mercedes har droppet manuelle automatgear til det amerikanske marked tilbage i 2011, og det ser ud til, at den beslutning ikke har haft nogen negativ indvirkning på salget.

  Det bedste sted at købe en brugt BMW

Og Mercedes Benz E-klasse har næsten altid været udstyret med en automatisk gearkasse lige siden indførelsen af den automatiske gearkasse i Mercedes’ sortiment. Nogle af 2016-modellerne er nu blevet ret kraftigt nedskrevet, men de tilbyder stadig 99 % af ”Mercedesness”.

Hvis du ønsker en mere overkommelig sedan, er en Toyota Camry eller Honda Accord begge blevet hyldet som uforgængelige i årevis nu. Du kan få begge disse med solide automatgear, men de er ikke engang i nærheden af en E-klasse eller en anden tysk executive sedan.

Når det er sagt, er den forholdsvis nye Audi A6 nok den bedste sedan på markedet lige nu, da den tilbyder et identisk interiør og en identisk udstyrsliste som i Audi A8-flagskibet.

Bedste brugte automatiske SUV’er

SUV’er er blevet 2020’ernes standardbil, og det virker som om, at producenterne nu er opsat på at udvikle nyere SUV’er. Når det er sagt, er der masser af fantastiske SUV’er at vælge imellem uanset størrelse og prisklasse.

Og den bedste brugte mindre SUV at købe lige nu er VW Tiguan, da forholdet mellem pris og hvad du får er ekstremt højt, parret det med en hurtig og smidig dobbeltkoblings-DSG-gearkasse med dobbeltkobling, så har du et fantastisk brugtbilsmuligheder.

Hvis du elsker større SUV’er, virker Toyota 4Runner også som en god brugt mulighed takket være dens stjerneagtige pålidelighed. Hvis du vil have en mere luksus-SUV, er Volvo XC90 langsomt blevet nedskrevet i et par år nu, og nu virker den som et godt køb takket være sit moderne ydre og stadig futuristisk udseende interiørdesign.

For så vidt angår full-size SUV’er, hvis du kan finde en brugt Kia Telluride, så køb den, da det er den bedste full-size SUV-værdimulighed lige nu.

FAQ-afsnit

Er manuelle biler på kanten af udryddelse?

Det er svært at sige, men det er usandsynligt, at manuelle biler nogensinde helt vil gå ud af produktion. Så længe der udvikles forbrændingsmotorer, vil manuelle biler sandsynligvis leve videre.

  Er det værd at købe en brugt BMW 3-serie?

Manuale biler er virkelig populære hos en masse Porsche-entusiaster, og mange andre mærker som BMW og Aston Martin er også opsat på at udvikle nyere manuelle biler.

Hvad er fordelene ved en manuel?

Folk elsker manuelle biler, fordi de får dig til at føle dig mere engageret. Ved at køre manuelt gør du mere, og forholdet mellem bilen og føreren er ikke så fjernt, som det er, når du kører en automatgearet bil.

Manuelt indstillede biler er i de fleste tilfælde billigere, og de er også nogle gange en mere pålidelig løsning. I sjældne tilfælde er en manuel bil betydeligt mere værdifuld på brugtmarkedet takket være eksklusivitet.

Hvilke biler har mest gavn af automatik?

Sedanbiler, SUV’er, stationcars og racerbiler. Luksuslimousiner er lavet med henblik på let kørsel og komfort, og en automat er bedre til alle disse ting sammenlignet med en manuel. SUV’er er store og tunge, og de har brug for mere kraft og generel robusthed.

Og en velbygget automatgearboks vil altid gøre din SUV en smule hurtigere og mere robust. Hvad angår biler med fokus på bane, så vil du gerne have de hurtigste omgangstider. Og dem kan du ikke få med en manuel i 99 % af tilfældene.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z