De bedste brugte biler til høje personer

Hvis du er en høj person, er du klar over alle de forskellige kompromiser, du skal indgå i livet. Selv om de nogle gange måske er små og ubetydelige som ikke at kunne sidde komfortabelt i offentlige transportmidler eller ikke at kunne strække sig ud på en lang flyvetur.

Andre kan være mere betydningsfulde, som f.eks. ikke at kunne købe en seng af den rette størrelse eller ikke at kunne købe bestemte bilmodeller. Mens de fleste moderne biler kan passe til selv de højeste personer, er der nogle, der simpelthen ikke kan.

Du bør kigge efter en SUV, en pickup eller en sedan eller endda en minivan. Biler som Toyota Prius, VW Golf eller Ford F-150 er de mest populære biler på planeten, og de kan sagtens passe til de fleste høje mennesker.

At købe en god brugt bil til høje bilister er mere eller mindre det samme som at købe en bil under normale omstændigheder, men det er altid en god idé at prøvekøre bilen på forhånd.

Bedste brugte sedaner til høje bilister

Du bør nok vælge en mellemstor eller en fuld størrelse sedan, men adskillige kompakte sedaner er også mere end rummelige for høje personer. En god brugt bil til større bilister er Hyundai Sonata, den er forholdsvis overkommelig, rimeligt veludstyret med 40,4 tommer hovedhøjde og 45,5 tommer benplads.

Andre gode brugte sedan-muligheder for større bilister er Subaru Legacy eller Nissan Altima. Begge tilbyder 40 tommer hovedhøjde og 43 tommer benplads for Subaru’en eller 45 tommer for Altima’en. Disse to er også forholdsvis overkommelige og almindelige, reservedele er nemme at få fat i, og de er billige at køre.

  Kan man køre en hybrid uden batteri?

Hvis du ønsker en mere luksuriøs løsning, er en BMW 3-serie GT en god mulighed for større bilister, fordi den tilbyder 41,3 tommer hovedhøjde og 42 tommer benplads. En brugt, tidligere generation af S-klasse er en kolos, og den tilbyder også 42,1 tommer hovedhøjde og 41,4 tommer benplads.

Hvis du vil have en EV, tilbyder en Tesla Model S en generøs 42,7 tommer benplads, men hovedhøjden er omkring 39 tommer, hvilket kan være et problem for de længste personer. Du bør nok afprøve disse for at finde ud af, hvilken der passer perfekt til dig, men dimensionerne er helt sikkert tilstrækkelige.

Bedste brugte SUV’er til høje personer

Lad os se det i øjnene, en SUV er sandsynligvis den type bil, du søger. Selv om sedaner tilbyder mere end nok plads, er de ret lave, og det betyder, at de ikke er helt så nemme at komme ind og ud af. En mellemstor til fuld størrelse SUV opfylder alle disse krav, og du vil desuden føle dig overlegen i forhold til resten, ligesom du gør til fods.

Hvis du vil have en fornem SUV, er en Audi Q7 en god mulighed. Den er en smule dyrere end din almindelige japanskproducerede SUV, men den har rigeligt med luksus- og komfortfunktioner. Q7 tilbyder 40 tommer hovedhøjde og næsten 42 tommer benplads, og den kasseformede form gør det helt sikkert nemt at få det behageligt.

Hvis du ønsker mere “almindelige” SUV’er, tilbyder GMC Yukon/Chevy Tahoe/Chevrolet Suburban 42,8 tommer hovedhøjde og omkring 45,3 tommer benplads. En Ford Expedition tilbyder også rigelig plads med 42 tommer frihøjde i hovedet og 43,9 tommer frihøjde i benene.

  Hvilken SUV har den mindste trafikstøj?

Næsten alle SUV’er tilbyder nok plads indvendigt og lastmæssigt, kun hvis du vælger en subkompakt eller kompakt SUV, kan du få problemer med at få plads til 4 større voksne.

Værste biler til høje bilister

Som nævnt tidligere er næsten alle biler rummelige nok til de fleste mennesker. Men der er et par muligheder, som du helt sikkert bør undgå, hvis du er høj. Biler som Mazda MX-5 Miata eller Toyota Supra er alt for små til større personer, og hvis du har planer om at transportere flere passagerer, er det næsten umuligt.

En Porsche Boxster er også alt for lille, det samme gælder for Toyota Tacoma eller Chevy Bolt. En Hyundai Veloster er også forholdsvis kompakt, BMW Z4 eller Mercedes SLC/SLK. Selv om du måske kan få plads i disse biler helt alene, vil de helt sikkert ikke være komfortable.

Stort set alle Lamborghini’er er ikke en mulighed. Den nye Corvette har alt for lidt benplads, Toyota Yaris er for lille i alle henseender, og Lotus Exige er nok den værste brugte bilmulighed for høje mennesker.

FAQ-afsnit

Hvad er den bedste biltype til en høj person?

For at indsnævre søgningen bør du nok undgå alle hatchbacks. Selv om de måske kan rumme en større person, vil det gøre bagsæderne ubrugelige. Det samme gælder for kompakte sportsvogne som MX-5 eller Porsche Boxster.

Du bør kigge efter en SUV eller en sedan, en minivan kan også bruges, men lad os se det i øjnene, ingen ønsker en minivan. Stationcars tilbyder masser af lastrum, men den indvendige plads er mere eller mindre den samme som i en sedan. En crossover kan også være en god mulighed, men du bør prøvekøre den for at være helt sikker.

  De bedste sedans til høje personer

Hvad er anderledes ved biler, der er lavet til høje mennesker?

Tja, den vigtigste afgørende faktor er førerens indvendige plads. Du bør kigge efter mindst 40” tommer benplads eller 38” hovedplads, men disse kan variere afhængigt af din højde. Det er også vigtigt, at du er komfortabel og har en sikker afstand til airbags.

Du skal også overveje sikkerheden, og hvis du vælger en større bil, giver det generelt mere plads mellem dig og resten af bilen, og det kan være en stor forskel i en uheldig hændelse.

Hvorfor laver bilfirmaer ikke biler, der er specielt designet til større mennesker?

Hvis man sænker produktmargenen, bliver volumen en nøgle til succes. Det ville bare ikke være rentabelt nok. Kompaktbiler er ikke lavet med små mennesker i tankerne, men snarere for at være mere manøvredygtige og lettere at leve med i bymidter.

Men der er ikke behov for biler, der er specifikke for store mennesker, fordi de fleste moderne bilmærker tilbyder biler, der faktisk er store nok til 98 % af alle mennesker. Det er den samme historie for mindre mennesker, man skal bare justere rattet og sædepositionen, og så er det sandsynligt, at man vil være komfortabel.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z