De bedste SUV’er til høje personer

Det er altid en god idé at vælge en SUV som din daglige chauffør. Den dominerende position, som en SUV tilbyder, plus den øgede indvendige plads og køretøjets generelle kapacitet er ved at blive de mest ønskede bilfunktioner i disse dage.

Hvis du er en høj bilist, er en kompakt SUV crossover måske ikke perfekt, hvis du har planer om regelmæssigt at transportere flere større voksne. Men noget som en Volkswagen Tiguan, Toyota Highlander eller en Hyundai Santa Fe tilbyder rigelig plads til de forreste passagerer.

Hvis du vælger en mellemstor SUV, vil du opleve en betydelig forøgelse af størrelsen og det indvendige rum. SUV’er som BMW X5, Nissan Pathfinder, Ford Edge og Hyundai Palisade er mere end rigeligt til store bilister.

Hvis du vælger en full-size SUV som Ford Expedition, Chevy Tahoe, BMW X7 eller en Mercedes GLS, får du glæde af en enorm last- og passagerplads til op til 7 passagerer.

Kompakte crossover-SUV’er til store personer

Som nævnt tidligere er en kompakt crossover-SUV måske den mindste SUV af slagsen, men alle nyere crossover-SUV’er er rummelige nok til høje personer. Hvis du er over 1,80 meter og leder efter en SUV, der komfortabelt kan transportere dig og dine høje venner, skal du vælge en rummelig mid- eller full-size SUV.

Noget som den nye Volkswagen Tiguan anses ofte for at være den perfekte allroundbil. Det skyldes, at en kompakt SUV tilbyder de fleste af de funktioner, der er forbundet med større SUV’er, men de koster ikke så meget. Når det er sagt, tilbyder en Tiguan 41,3 tommer hovedhøjde for føreren og 41,5 tommer benplads for føreren.

Toyota Highlander er en utrolig populær lille SUV, og det er der en god grund til, for Toyota tilbyder klassens førende pålidelighed til en konkurrencedygtig pris. Highlander tilbyder næsten 40 tommer hovedhøjde for føreren og 42 tommer benplads for føreren.

  Hvad er den bedste bil til ældre bilister?

En Hyundai Santa Fe tilbyder klassens førende indvendige plads til en rimelig pris. Det er værd at nævne, at mærker som BMW, Audi, Land Rover og Mercedes laver bedre kompakte SUV’er, men de mangler plads sammenlignet med de 42,6 tommer hovedhøjde for føreren og 41,2 tommer benplads for føreren i Santa Fe.

Mellemstore SUV’er til høje mennesker

En mid-size SUV er nok den perfekte størrelse for en SUV, hvis du ikke har planer om at transportere mere end 5 passagerer. De er store nok til at give en ægte SUV-oplevelse, men de er ikke kolossale som full-size SUV’er, hvilket kan være et problem for nogle mennesker.

Hvis du er høj, vil en hvilken som helst mellemstor SUV sandsynligvis være god nok, men den nye BMW X5 er sandsynligvis den mest førsteklasses af slagsen. X5 tilbyder 41 tommer hovedhøjde til føreren og omkring 41,5 tommer benplads til føreren. Selv om Bimmer ikke tilbyder klasseledende indvendig plads, er det, den tilbyder, klasseledende komfort og luksus.

SUV’er som Ford Edge forsøger på den anden side at tilbyde klassens førende hoved- og benplads med imponerende 40,2 tommer hovedplads og 42,6 tommer benplads. Nissan Pathfinder formår at gøre det med en endnu mere imponerende 42 tommer for både hoved- og benplads for føreren.

Men den mest rummelige mellemstørrelse SUV er Hyundai Palisade med 39,3 tommer hovedplads for føreren og 44,1 tommer benplads for føreren. Men det er svært at begå en fejl, når du køber en mellemstor SUV, hvis du ønsker plads og komfort, det betyder, at 99 % af de mellemstore SUV’er vil være mere end rigeligt rummelige.

  De bedste cabrioleter til høje personer

Full-size SUV’er til høje mennesker

Hvis du vælger en full-size flagskibs-SUV, kommer du ikke til at mangle plads overhovedet. Full-size SUV’er er faktisk den bedste løsning at gå efter, hvis du vil have mest mulig plads til rådighed for op til 7 passagerer. Full-size SUV’er koster ganske vist mest, men du vil føle dig som kongen af vejen, og det retfærdiggør nemt prisen.

Hvis du vælger en Chevy Suburban/Chevy Tahoe, får du 42,3 tommer hovedplads for føreren og 44,5 tommer benplads for føreren, hvilket er klasseledende i segmentet for full-size SUV’er. En Ford Expedition tilbyder 42 tommer hovedhøjde for føreren og 43,9 tommer benplads for føreren, ikke langt fra, og af disse er mere end nok.

Noget som en Mercedes GLS giver dig 39,4 tommer hovedplads for føreren og 40,3 tommer benplads for føreren. En BMW X7 tilbyder 42 tommer hovedhøjde for føreren og 39,8 tommer benplads for føreren. Europæiske SUV’er er normalt mindre, men de er også mere end rigeligt for de fleste mennesker.

Læs også om valg af Sedan når man er høj.

FAQ sektion

Skal jeg købe en mid-size eller en full-size SUV, hvis jeg er høj?

I de fleste tilfælde tilbyder både mellemstørrelses- og fuldstørrelses-SUV-segmentet rigeligt med plads til større førere. Hvis du planlægger at transportere mere end 5 passagerer regelmæssigt, skal du vælge en full-size 7-sæders SUV. Hvis du primært skal køre alene, skal du vælge en mid-size SUV.

Enhver af disse vil være god nok, fordi begge disse segmenter er designet til at rumme større personer. Du vil næppe kunne mærke forskellen, hvis du ikke er 1,80 meter eller højere. Du kan altid sænke sæderne og skubbe sæderne helt tilbage, og hvis du stadig ikke passer ind, så gå efter en Hyundai Sonata.

  Hvilken SUV er bedst - Cadillac eller Mercedes?

Er store SUV’er bedre end små eller mellemstore SUV’er?

Ikke nødvendigvis, de fleste SUV’er, der sælges, er kompakte eller mellemstore, kun en mindre procentdel af SUV’erne er store SUV’er. Full-size SUV’er er større, dyrere, mindre brændstoføkonomiske, sværere at se ud af og mere krævende at navigere gennem snævrere bygader.

De har alle samme funktioner og bekvemmeligheder, og i de fleste tilfælde er en full-size SUV bare større. Men nogle full-size SUV’er som Maybach GLS er faktisk bedre end en topmodel Mercedes GLE. Men GLE i sig selv er allerede en fantastisk SUV.

Er en sedan mere rummelig end en SUV?

I modsætning til hvad mange tror, er nogle sedaner faktisk mere rummelige end nogle SUV’er. Biler som Nissan Altima eller Hyundai Sonata tilbyder mere end 45 tommer benplads til føreren, hvilket er mere end de fleste SUV’er.

Dette bekræfter blot endnu en gang, at næsten alle bilsegmenter er mere end i stand til at rumme større personer. Mindre hatchbacks bør undgås, selv om de måske er rummelige nok, vil det normalt kræve, at du stjæler en stor del af pladsen på bagsædet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z