De bedste brugte biler til korte personer

At være enten over gennemsnitshøj eller lille giver en række udfordringer i hverdagen. Uanset om det er skostørrelser eller bilstørrelser, skal du sikre dig, at begge dele passer til dine daglige behov. De skal begge være komfortable, flotte og rummelige nok uden at koste uhyrlige summer.

Små mennesker har dog gavn af biler, der er nemme at komme til, har masser af justeringsmuligheder i både sæder og ratstamme og giver et godt udsyn hele vejen rundt. De har også fordel af ratbetjening, en elektrisk betjent bagklap, justerbar affjedring og masser af håndtag og muligvis endda trinbrætter.

Som sådan kan Hyundai Santa Fe være en god mulighed, hvis du ønsker en let brugt SUV, der kombinerer ergonomi og værdi perfekt. Honda CR-V tilbyder stort set det samme sæt af fordele, hvilket også er tilfældet med Subaru Forester. Alle tre er også pålidelige, fulde af teknologi og rigeligt rummelige.

Hvis du foretrækker sedaner, skal du sørge for at tjekke Toyota Camry. Hvis du vil have en mere kompakt SUV, er Mazda CX-30 den rigtige. Dodge Ram 1500 er den bedste pickup truck til små personer, fordi den giver meget værdi for pengene.

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe er bredt anset som en af de bedste mellemstore SUV’er på markedet, fordi den tilbyder overlegenhed over hele linjen. Android Auto, Apple CarPlay, LED-forlygter, en 8″ infotainmentskærm og masser af avancerede førerassistentsystemer er standard i Santa Fe, hvilket betyder, at det er ret nemt at finde et eksemplar med ordentlige ekstraudstyr på brugtmarkedet.

Der, hvor Santa Fe dog henvender sig til kortere førere, er i kørepositionen, fordi den tilbyder masser af justeringsmuligheder både i sæderne og i ratstaflen. Håndfri elbetjent bagklap, elektronisk betjent rat, masser af udsyn og plads gør Santa Fe til et perfekt valg for kortere bilister.

  Nikkel-metalhydrid vs. lithium-ion i hybridbiler

Honda CR-V

Honda CR-V har været den gyldne standard for en familie-SUV i årtier nu, hvilket betyder, at CR-V tilbyder et stort sæt kvaliteter, der henvender sig både til enkeltpersoner og familier. CR-V tilbyder en sammensat køreoplevelse kombineret med masser af plads, justeringsmuligheder og praktiske egenskaber.

Kørestillingen kan ændres specifikt til kortere førere, og du kan også placere rattet korrekt. Pålideligheden er overlegen med CR-V, hvilket har været tilfældet i årtier nu. Elektrisk betjent bagklap, masser af håndtag, trinbrætter, nem adgang og udsyn hele vejen rundt er alle træk ved CR-V.

Toyota Camry

Det er svært at lave en “best of”-liste over biler til et hvilket som helst formål uden at medtage mindst en enkelt Toyota-model. Det skyldes, at Toyota er et mærke, der er kendt for overlegen pålidelighed, stor værdi og masser af ergonomiske finurligheder. Dette gør næsten alle Toyota-modeller til gode allroundbiler, som også strækker sig til korte chaufførbehov.

Som sådan tilbyder Camry også masser af justeringsmuligheder i kørestillingen, samtidig med at den er utrolig nem at komme til takket være en forholdsvis lav dørtrin. Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Camry er en af de bedst sælgende mellemklasse-sedaner på markedet, når man tænker på, hvad du får for dine penge.

Mazda CX-30

En crossover/kompakt SUV kan lige så godt være det bedste bilsegment for en kortere bilist, fordi den kombinerer en højere kørestilling uden at være alt for svær at komme ind i. Som sådan er Mazda CX-30 den rigtige, fordi den tilbyder et sæt kvaliteter, som de fleste crossovers simpelthen ikke kan matche, i hvert fald ikke i denne prisklasse.

  De bedste kompakte biler til høje personer

Mazda positionerer deres biler med en sporty stamtavle, hvilket er sandheden med CX-30. Det betyder dog ikke, at CX-30 går på kompromis med justerbarheden af kørepositionen eller andre træk ved en god bil til en kortere fører. Tværtimod fås Mazda’en med alle de førnævnte funktioner ud over trinbrædder, som ikke er nødvendige i dette segment.

Dodge RAM 1500

Pick-up trucks er utroligt populære i USA, fordi de kombinerer overlegen praktisk anvendelighed med stor værdi. De er den eneste biltype derude, som nemt kan være både et arbejdskøretøj og et privat køretøj uden at foretage nogen justeringer. Siddepositionen er rigeligt justerbar, og RAM 1500 har også et godt udsyn hele vejen rundt.

Pålideligheden er også ret anstændig, og det samme er effektiviteten. RAM 1500 kan fås med masser af korte førervenlige funktioner, herunder både trinbrætter og endda el-justerbare pedaler, hvilket sjældent er tilfældet i de fleste biler. Du kan også få 1500’eren med justerbar affjedring og en elektrisk betjent bagklap, hvilket betyder, at du kan få alle de førnævnte korte førervenlige funktioner med denne lastbil.

FAQ-afsnit

Er det farligere at køre bil som kort bilist?

Der er ingen specifikke forskelle med hensyn til sikkerhed mellem høje og korte førere, hvis begge følger alle anbefalinger i forbindelse med kørestillingen. Det betyder, at man skal holde sig et godt stykke bag rattet for ikke at risikere unødvendige airbagskader.

På den anden side skal du, hvis du er høj, købe en bil, der passer bedre til dine behov, hvilket betyder, at du ikke bør købe en kompakt bil og fratage dine bagpassagerer den velfortjente indvendige plads, fordi det kan være et stort problem, hvis der sker en ulykke.

  Hvorfor er brugte Mercedes S-Klasse så billige?

Hvordan kan jeg gøre en bil mere egnet til en lille bilist?

Som tidligere nævnt er det bedste, du kan gøre, at købe en bil, der har flest mulige kortbilistvenlige funktioner. På den anden side kan du også investere i specifikke gadgets som f.eks. pedalforlængere og alle mulige slags puder, som skulle hjælpe dig med at blive mere komfortabel bag rattet.

Du skal dog sørge for, at alle disse gadgets er sikre at bruge, da du ikke ønsker, at de skal forringe bilens sikkerhedsegenskaber.

Er SUV’er bedre end biler til små bilister?

SUV’er er normalt kendt for at tilbyde mere justeringsmuligheder end de fleste sedans og hatchbacks derude. De tilbyder også funktioner som f.eks. trinbrætter, der gør dem lige så tilgængelige som lavtsiddende biler, samtidig med at de bevarer alle kvaliteterne ved en hævet kørestilling.

Som sådan er en SUV næsten altid et bedre valg for en kortere bilist, fordi det er meget lettere at sætte sig godt til rette i en SUV, uanset hvordan man ser på det.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z