Er Tesla-biler gode til en bilferie?

Er Tesla-biler gode til en bilferie?

Der er en grund til, at Tesla er den mest populære elbil på markedet. Disse køretøjer har batterier med lang levetid og noget af den bedste teknologi. De er gode til at køre rundt i byen, såvel som til at tilbagelægge lange distancer.
Det er fantastisk at bruge din Tesla til en biltur, da den har batterier med exceptionelle køretider. Derudover har Tesla installeret superchargernetværk omkring hovedveje i USA, Canada, Europa, Australien og Kina. Disse gør bilrejser til at være bekvemme. Du skal bare planlægge din rute lidt i forvejen for at sikre dig, at der er ladestationer der, hvor du skal hen.
Tidligere var det en stor udfordring at bruge en Tesla til lange rejser, da der var færre Tesla-superchargerstationer. Det har ændret sig i de sidste par år, hvilket har gjort det lettere for Tesla-rejsende på lange distancer at oplade deres bil undervejs.

Hvad gør en Tesla god til bilferie?

Fremragende supercharger-netværk

En af fordelene ved at eje en Tesla EV i stedet for en anden EV er, at den har et godt fordelt supercharger-netværk. Du kan nemt oplade din bil, selv hvis du er langt hjemmefra. Du skal bare sørge for at oplade din bil, før den tømmer sit batteri, når du er på rejse.
Det anslås, at Teslas superopladningsnetværk i øjeblikket har mindst 1870 stationer på verdensplan. Dette omfatter over 908 stationer i USA, 98 i Canada, 16 i Mexico, 520 i Europa og 398 i Asien. Med et så veludbredt netværk burde det ikke være noget problem at oplade din Tesla EV på en biltur.
Ud over at have et velforbundet supercharger-netværk har Tesla-stationer normalt forskellige typer af opladere til forskellige brugere. De fleste stationer er udstyret med 250 kW- eller 150 kW-opladere. Nogle steder i byerne er der også 72 kW-opladere.
Derudover er adgangen til ladestationerne meget bekvem, da de normalt ligger ved travle motorveje, så det er nemt for langdistancerejsende at oplade dem. Andre stationer kan findes i indkøbscentre, dagligvarebutikker og endda på tankstationer.

  Er Volvo mere pålidelig end Tesla?

Autopilot-funktion

En anden funktion, der gør Tesla perfekt til bilture, er autopilotfunktionen. Denne funktion gør det muligt for bilen at accelerere, bremse, styre og cruise semi-autonomt inden for sin vognbane. Den kan endda skifte vognbane automatisk.
Da autopilotsystemet bruger kameraer, radar og ultralydssensorer til at se og mærke omgivelserne omkring bilen, hjælper det føreren med at se ting, som han ellers måske ikke ville have bemærket. Så hvis du begynder at døse væk på en lang tur, kan autopiloten tage over i en nødsituation og forhindre dig i at køre galt.

Holdbare batterier

En af de ting, der gør Tesla til noget særligt, er de store og effektive batteripakker, som den leveres med. Disse batteripakker lagrer ikke kun mere strøm, men er også meget effektive, hvilket gør det muligt for en Tesla at tilbagelægge flere kilometer end andre elbiler på markedet.
En Tesla er en god bil til bilture på landevejen, fordi du ikke hele tiden skal stoppe op for at lade op hele tiden. For eksempel har Tesla Model S en imponerende rækkevidde på 412 miles. Selv Tesla Model 3 Standard Range, som har den mindst imponerende rækkevidde, kan tilbagelægge 263 miles, før den skal genoplades.

Omkostninger ved at rejse

Hvad mere er, er omkostningerne ved at rejse med en Tesla langt billigere end at bruge et benzindrevet køretøj. Selv om du måske skal stoppe flere gange for at oplade bilen afhængigt af den afstand, du tilbagelægger, er omkostningerne til opladning stadig billigere.
Det er normalt at bruge 7 til 14 dollars for hver opladningssession på Tesla-superchargerstationerne. Dette krediteres normalt på din konto og er langt billigere end at tanke brændstof. Den eneste udfordring er, at du muligvis skal vente i mindst 40 til 60 minutter for at oplade bilen fuldt ud, før du kører af sted.

  Er det billigere at køre i en Tesla end i en benzinbil?

Go Anywhere Tool

Tesla er udstyret med Go Anywhere Tool, der gør det nemt for Tesla-brugere at rejse fra et sted til et andet. Når du klikker på dette værktøj, foreslår det de hurtigste og mest bekvemme ruter, som du kan bruge.
Derudover vil dette fantastiske værktøj give dig en rute med superchargerstationer, så du nemt kan lade op, hvis dit batteri bliver lavt. Det vil også anbefale opladning baseret på dine kørevaner. Dette giver dig mulighed for at få en problemfri kørsel på din tur og planlægge i overensstemmelse hermed.

Hvad er nogle af udfordringerne ved at køre en Tesla over lange afstande?

Mangel på superopladningsnetværk

På trods af at Tesla forbedrer sit superopladningsnetværk, er nogle områder stadig ikke godt forbundet, hvilket kan være et problem, når du rejser over lange afstande. På disse steder er det en vanskelig affære at bruge en Tesla til bilture, da du kan sidde fast, når batteriet er drænet.

At stoppe for at oplade

Den største udfordring ved at bruge en Tesla på lange bilture er, at du skal afsætte flere timer til at oplade bilen. Så hvis du rejser til en fjern destination, kan du være nødt til at gøre flere stop. Bemærk, at hvert stop vil tage mindst 40 minutter, hvilket kan tilføje en masse tid på din rejse.

FAQ

Hvilken Tesla-model er den bedste til en bilferie?

Tesla Model 3 er den bedste Tesla-model til en bilferie. Det skyldes, at denne luksuriøse EV er hurtig, sikker og leveres med autopilot-funktionen. Den giver dig mindst 263 miles, og du kan nemt oplade den på en af superchargerstationerne på din rejse.

  Hvad er de negative sider ved at eje en Tesla?

Hvor lang tid tager det at oplade en Tesla på en bilferie?

Hvis du bruger en turplanlægger, giver bilen dig præcis besked om, hvor lang tid det vil tage at oplade din bil helt op. Det tager normalt mellem 40 og 60 minutter. Bemærk, at Tesla-superopladere er meget hurtige, og nogle oplader endda på 30 minutter.

Betaler du ved en Tesla-ladestation?

Nej, du behøver ikke betale noget på forhånd på Tesla-ladestationen, da din Tesla-konto vil blive akkrediteret med beløbet. Det er også værd at bemærke, at det beløb, der opkræves, varierer fra den ene supercharger til den anden. Nogle stationer tilbyder endda on-peak- og off-peak-priser.

Road tripping med din Tesla

En Tesla er en god bil til bilture, så længe der er et veludbygget superchargernetværk langs den rute, som du har til hensigt at bruge. Med funktioner som autopilot, advarsel om vognbaneafvigelse, adaptiv fartpilot og et automatisk bremsesystem vil du nyde at køre en Tesla på en lang rejse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z