Bedste BMW til en bilferie

Bedste BMW til en bilferie

På en lang biltur har du brug for masser af plads til familien, en komfortabel og sikker køretur og nok hestekræfter til, at du hele tiden kan være opmærksom og nyde turen fuldt ud. BMW X5 xDrive er den perfekte kandidat til opgaven med tilstrækkelig ben- og hovedplads, bagageplads og mere end nok kraft.

BMW X5 xDrive

Den første BMW X5 luftede sin debut i begyndelsen af 1999 og blev senere et benchmark for luksuriøse midsize SUV’er. Indtil videre har der været fire generationer, hvor den nuværende er anført af G05 BMW X5. Der er også tre nye X5 M-modeller på vej i serien.
2021 BMW X5 er en kombination af stil, status, komfort og kraft. Hvis du skal ud på en lang biltur, har du helt sikkert brug for nok plads til alle familiemedlemmer, medmindre du skal af sted alene. BMW X5 er den næststørste SUV, som BMW tilbyder til sin fanbase.
2021-versionen har ofret et par af sine offroad-egenskaber til fordel for bedre håndtering og mere komfort på vejen. Desuden er interiøret overlegen i forhold til tidligere modeller, og det føles ganske afslappende at køre i X5.

BMW X5 motorens egenskaber

Da BMW X5 SUV’en er et relativt stort køretøj, tilbyder BMW X5 SUV’en mange motorvarianter, både benzin- og dieselmotorer. De kommer alle sammen i en 8-trins automatisk ZF 8HP-transmission med 8 gear. Der er også mulighed for at parre en benzinmotor med en brændselscelle-drevet elmotor.
Valgmuligheder for benzinmotorer:
● X5 xDrive40i: B58B30M1 3,0 L l6 turbo, 330 hestekræfter
● X5 xDrive50i: N63B44M3 4,4 L V8 twin turbo, 456 hestekræfter
● X5 xDrive45e, en kombination af B58B30M1 3,0 L l6 turbo og en synkron elmotor, 389 hestekræfter
● X5 M, twin-turbo S63 4,4 L V8 med S63-turbo, 591 hestekræfter
● X5 M Competition, S63 4,4 L V8 twin-turbo S63 4,4 L V8, 617 hestekræfter
Dieselmotor tilvalg:
● X5 xDrive25d: B47B20 2.0 L l4 turbo, 231 hestekræfter
● X5 xDrive30d: B57D30 3.0 L l6 turbo, 261 hestekræfter
● X5 xDrive40d: B57D30A 3.0 L l6 turbo, 335 hestekræfter
● X5 M50d: B57D30C 3.0 L l6 quad-turbo, 394 hestekræfter
BMW X5 M Competition har den hurtigste motorindstilling og når fra 0 til 62 miles i timen på kun 3,7 sekunder. Selv om dette sind lyder vanvittigt hurtigt for en SUV, er de andre “langsommere” motorvarianter også meget hurtige med en gennemsnitstid på 5 sekunder.
Indgangsmotoren er xDrive 30d, som klarer opgaven på 6,1 sekunder og føles fantastisk, selv om den er den langsomste motor. Vores topvalg med hensyn til motorvarianter er X5 xDrive30d og X5 xDrive40i. Men uanset hvad du vælger, accelererer alle disse meget hurtigt og vil gøre det muligt for dig at overhale andre køretøjer på sikker vis.

  Volvo vs. BMW's pålidelighed - hvilken er bedst?

BMW X5 G05 – Affjedring, håndtering og kørsel

Alle BMW X5-modeller, bortset fra M50i, leveres med en standard luftaffjedring. Kørslen er meget jævn og imponerende. Du vil’ bemærke de fleste huller eller skarpe kanter på vejen, med den eneste undtagelse er BMW X5 xDrive 45e, da den har et lidt fastere greb på vejen, måske på grund af sine 21-tommer hjul.
Når det kommer til styringen, er den meget stabil under hele turen. Krogede veje, lige linjer, regn eller sne generer ikke BMW X5 xDrive.

Motorstøj, interiør og funktioner

Du kan tydeligt høre motoren brumme, selv med dieselindstillingerne, hvilket er en behagelig overraskelse. En sjov lille detalje er, at hvis du vælger Sport-kørselstilstand, vil højttalerne faktisk forstærke lyden af motoren og kunstigt afspille racerlyde for dig. Dette kan måske appellere til nogle, men bestemt ikke til alle.
Førerstillingen er imponerende komfortabel. Med den typiske elektriske sædejustering fra BMW og en ryglænsvinkel samt en udtrækkelig pude med lændestøtte kan BMW’s sæder behage alle, uanset hvor forkælet de er.
Infotainmentsystemet leveres som standard med en 12,3-tommers skærm med de fineste funktioner, som BMW har at tilbyde. Navigationen er meget pålidelig og nem at bruge. Både Apple CarPlay og Android Auto er tilgængelige for at forbinde med din smartphone, ligesom USB og Bluetooth er tilgængelige.
Sædets forhøjede position giver føreren en rigelig synsvinkel og en kommanderende plads på vejen. Infotainment-kontrollerne er enkle og intuitive, men alligevel meget effektive. BMW-læderet er af høj kvalitet, og instrumentbrættet er fantastisk luksuriøst.
Til gengæld er udsynet bagi ikke lige så rigeligt som foran. Derfor har BMW implementeret en hel del parkeringskameraer og sensorer for at hjælpe dig, når du parkerer. Sidevinduerne er næsten lodrette, hvilket giver bonuspoint for udsynet i siderne. Bakkameraet kan også spille en stor rolle for at hjælpe dig med at køre baglæns. Der er også et top-down view til rådighed til at guide dig.

  Den bedste BMW-model for pengene

Dine spørgsmål til BMW X5 besvaret

Hvor meget koster en BMW X5 på entry-level niveau?

Afhængigt af udstyr og motorindstillinger varierer prisen på 2021 BMW X5 meget. Den laveste pris for en helt ny SUV af modellen er omkring 60.000 kr. for en sDrive40i. Køretøjet har stjerneanmeldelser og gode bedømmelser. På trods af at det er en X5 på entry-level niveau, bringer den en fantastisk ydeevne, komfort og stil med sig.

Er BMW X5 dyr at vedligeholde og servicere?

Ejere af BMW X5 har rapporteret, at de gennemsnitlige reparationer varierer mellem 150 og 400 USD pr. service hver 10.000 miles. Større reparationer af komponenter i drivlinen kan koste mellem 1.000 og 3.500 dollars eller endda mere i større tilfælde. Årlig vedligeholdelse anslås at være et gennemsnit på 1.400 USD eller i nogle tilfælde så meget som 1.800 USD.

Er en brugt BMW X5 pålidelig?

Når du køber en brugt BMW, spiller mange faktorer ind. Er køretøjet blevet serviceret og vedligeholdt regelmæssigt og korrekt? Er den blevet kørt aggressivt? Generelt set er X5’ere holdbare maskiner, og de nyere X5’ere scorer andenpladsen med hensyn til pålidelighed i kategorien af mellemstore luksus-SUV’er, endda foran Volvo XC90 og Range Rover Sport.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z