Den bedste BMW-model for pengene

Den bedste BMW-model for pengene

BMW’er har et ry som luksusbiler, der sigter mod høj ydeevne, men som ikke er lige så pålidelige som andre mærker. Hvis du er på udkig efter en BMW’s ydeevne og stil, men også ønsker at undgå de dyre reparationer, der følger med mærket, er BMW 4-serie efter 2014 de rette modeller for dig.

BMW 4-serie giver dig mest for pengene

Hvis du ønsker at få meget værdi for det, du bruger, er en BMW 4-serie fra efter 2014 et godt valg. Gennemsnitsprisen for en helt ny 2018-model ligger på fornuftige 38.000 kroner. Nye 2020-modeller kan gå for op til 60.000 dollars.
4-serien har en meget højere U.S. News-rating på 8,26 / 10, sammenlignet med andre modeller. Den scorer også 4 ud af 5 med hensyn til pålidelighed, hvilket er langt bedre end alle andre BMW-modeller fra efter 2006.
Alt dette betyder ikke, at de potentielle reparationer, den kan have brug for, ikke er dyre, det betyder blot, at der bør være langt færre reparationer i antal. BMW’er er stadig ret dyre at vedligeholde og servicere.
4-serien er et fremragende køretøj, fordi den kommer med en topmotor, gode præstationer, en overraskende brændstoføkonomi og den af BMW-fans elskede baghjulstræk-styring. Den er en blanding af praktisk anvendelighed og sportskørsel.
4-serien kommer med tiltalende teknologi og gode sikkerhedsfunktioner, hånd i hånd med rigelig bagageplads og benplads til passagererne. Selvfølgelig bringer den også den traditionelle atletiske køreegenskaber fra andre BMW’er samt deres bestialske motorer for en luksus-sedan med sig.

4-serie vs. 3-serie

Udvendigt er BMW 4-serien grundlæggende en 2-dørs version af 3-serien, men når man ser nærmere på den, kan man se, at der er mere end nok forskelle til at give den sin egen serietitel.
3-serien adskiller sig fra BMW 4-serien, fordi den har et meget lavere tyngdepunkt samt et stivet chassis og en retunet affjedring, hvilket alt sammen gør den meget mere adræt. Og som en bonus til komforten er den lidt aflang bagtil og giver mere bagageplads.

  Hvilket læder bruger BMW? Er det ægte?

Motorvarianter af BMW 4-serien

Hvad angår den motortype, du vælger, kommer 4-serien op på 420i, 430i, 440i med hensyn til benzinmotorer, og i diesel: 420d, 430d og 435d.
Uanset hvilken af disse du vælger, vil coupéen være den samme og vil ikke være større afhængig af motoren. Alle disse modeller har frontmotor, og alle undtagen 420i og 420d har en 8-trins automatgearkasse. De to undtagelser kommer med en seks-trins manuel gearstang.
Med hensyn til hastighed er M440i, som er den mere sportslige version, f.eks. udstyret med 369 hestekræfter og kan nå 62 mph på kun 4,5 sekunder, hvilket er meget hurtigere end den konkurrerende S5 fra Audi og C43 AMG fra Mercedes-Benz.
Hvis du ikke er til den sportslige kørsel, men søger komfort og fart på samme tid, er der indgangsversioner som f.eks. 420i med 181 hestekræfter og benzinmotor. Det er ikke underligt, at denne er den mest solgte i serien. Den føles som en sporty coupé og er hurtig, men den fås med en stor rabat i forhold til de andre modeller og er også ganske komfortabel.
En anden ting at overveje er, hvorfor du køber køretøjet. Hvis du ønsker at samle nogle kilometer, bør du helt sikkert overveje 420d. Selv om den er lidt lavere i hestekræfter, bringer den en meget pålidelig motor med sig og gør en hurtigere 0 – 62 mph på kun 7,1 sekunder. Ikke nok med det, men xDrive-versionerne er tilgængelige, hvilket bør overvejes, hvis du befinder dig i en snedækket region. Ellers ville de være spild om sommeren.

  Hvorfor bliver BMW'er værdiforringet så hurtigt?

Interiør i BMW 4-serien

På trods af at BMW 4-serien er en to-dørs coupé, er bagsæderne komfortable og anvendelige. Bortset fra det, hvis du ikke er fan af to-dørs coupéer, tilbyder 4-serien en Gran Coupe-model, der kommer med fire døre. Foran er 4-serien yderst komfortabel og rummelig og har masser af hoved- og benplads.
Når vi taler om de to-dørs modeller, skal du for at komme ind på bagsædet måske klemme dig igennem et smalt hul, som ikke vil være perfekt for alle passagerer, men som er overkommeligt. Og faktisk er dette det eneste problem med bagsædet – at komme ind. Når du først er på bilens bagsæde, vil du blive overrasket over at finde masser af benplads og komfort. Alle, der er kortere end 1,80 meter, behøver ikke engang at sænke hovedet.
4-serien leveres også med et forbløffende infotainmentsystem, som har en 10,3-tommers skærm til alle Serie 4-modeller. Det kan betjenes med en touchscreen eller ved at dreje på en drejeknap, hvilket tjener et godt formål med at fjerne distraktioner for føreren.
Selvfølgelig leveres det med Apple CarPlay og Android Auto. Trådløse telefonopladningssystemer og smarte gestikstyringsfunktioner til infotainmentet kan også købes til din bil som tillægsudstyr.

Ofte stillede spørgsmål om BMW 4-serien

Er BMW 4-serien større end BMW 3-serien?

BMW 4-serien er en smule større end 3-serien. Den kommer med lidt mere lastrum – 57 kubikfod, sammenlignet med 53 kubikfod i BMW 3-serien. 4-serie coupé kommer med en komfortabel 16 kubikfod plads i bagagerummet. Andre store forskelle i serien er den 2-dørs coupé og den bedre håndtering og et lavere tyngdepunkt i 4-serien.

  Laver BMW en pickup truck?

Hvad er de nøjagtige mål for størrelse og vægt på BMW 4-serien?

BMW 4-serien er lidt længere end BMW 3-serien, med en længde på 15,22 fod eller 4,64 meter og en bredde på 6 fod eller 1,83 meter. 4-serien vejer 3420 pund eller 1550 kilo. Det varierer selvfølgelig lidt mellem en 5-dørs og 3-dørs coupé-model.

Hvilken BMW 4-serie er den hurtigste?

Ubestrideligt er dieselmotorerne væsentligt hurtigere end benzinmotorerne i BMW’s 4-serie. 430d tager kun 5,5 sekunder for at nå 0 – 62 mph. M4 er naturligvis noget helt andet, da den er den selvstændige sportsmodel i serien.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z