BMW ix3 VS Tesla Model Y – Hvilken er bedst?

Hvis du leder efter en fuldt elektrisk SUV, er der en stor chance for, at du støder på Tesla Model Y eller BMW ix3. Begge disse biler yder fremragende, er luksuriøse og effektive i deres ydeevne. Men hvilken bil er bedre end den anden?

Tesla Model Y er lidt bedre end BMW ix3. Det skyldes, at den yder bedre, er mere praktisk, hurtigere, mere pålidelig og har en bedre rækkevidde end BMW ix3. Ikke desto mindre er BMW ix3 mere effektiv og ser flottere ud end Tesla Model Y.

Så det endelige valg vil afhænge af, hvad du leder efter i en fuldt elektrisk SUV. På trods af at BMW ix3 er dyrere end Tesla Model Y, er sidstnævnte en syvsædet bil med et mere avanceret og kraftfuldt batteri.

Hvilken bil er bedst – BMW ix3 VS Tesla Model Y?

Udvendigt og indvendigt udseende

Hvis skønhed er det, du leder efter i en helt elektrisk SUV, så tager BMW ix3 dagen. Denne tyske maskine ser mere adræt ud end Tesla Model Y. Nogle af de funktioner, der får den til at se spektakulær ud, er dens nyregitter, tredimensionelle baglygter, en skarp skulderlinje og dobbeltcirkelformede forlygter.

På den anden side er Tesla Model Y ret mangelfuld med sit mundløse center og okay design. Det eneste tiltalende ved Tesla Model Y er bagsiden, som giver den et mere sportsligt udseende. Alt i alt ser BMW ix3 smuk og adræt ud.

Interiøret i Tesla Model Y er dog rummeligt med mere benplads end i BMW ix3. Selv om begge biler er 5-sæders biler, kan Tesla Model Y have plads til op til 7 passagerer, hvilket er enestående. BMW ix3 kan kun rumme op til 5 passagerer.

  Hvad er de bedste elbiler med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Når det kommer til den generelle komfort, er BMW ix3 mere komfortabel end Tesla Model Y. BMW ix3 er udstyret med sportssæder i Vernasca-læder, mens Tesla Model Y leveres med sæder i syntetisk læder. Desuden er BMW’s ydre mere avanceret end Tesla’s, selv om de begge har højteknologiske funktioner.

Ydeevne

Med hensyn til ydeevne er Tesla Model Y en af de bedst præsterende SUV’er på markedet. Udstyret med en 75-kWh-batteripakke leverer bilen op til 351 hestekræfter og 389 lb-ft moment. Omvendt leverer den 80 kWh-batteripakke, som BMW ix3 leveres med, maksimalt 282 hestekræfter og 295 lb-ft drejningsmoment.

Derudover har BMW ix3 en tophastighed på 112 mph, mens Tesla Model Y har en tophastighed på 155 mph. Desuden accelererer Tesla Model Y Long Range også hurtigere end ix3’eren, da den tager 4,8 sekunder at accelerere fra 0 til 60 mph. I modsætning hertil tager BMW’en 6,8 sekunder, hvilket er en af de langsomste blandt de helt elektriske SUV’er.

Range

Tesla kan prale af at have en af de bedste batteriteknologier på markedet. Som følge heraf holder deres batterier længere. Tesla Model Y har en fremragende rækkevidde på 330 miles, mens BMW ix3 kun kan klare op til 285 miles. Selv den mere kraftfulde Tesla Model Y Performance-variant har en rækkevidde på 303 miles.

Batterikapacitet

BMW ix3-batteripakken har en større kapacitet end Tesla Model Y’s batteripakke. BMW ix3 er udstyret med en batteripakke på 80 kWh, mens Tesla Model Y leveres med en batteripakke på 75 kWh. Ikke desto mindre kommer Tesla-batteriet med bedre teknologi end BMW ix3’s batteri.

FAQ

Er Tesla Model Y værd at købe?

Ja, Tesla Model Y er værd at anskaffe sig. Denne crossover SUV er smukt designet og meget komfortabel. Desuden yder den fremragende og har en fremragende rækkevidde sammenlignet med sine konkurrenter. Dog er dens kørsel og håndtering ikke særlig tiltalende, men dens overordnede køredynamik er exceptionel.

  Hvilken Tesla har et soltag?

Så hvis du ønsker at investere i en pålidelig og meget avanceret fuldt elektrisk SUV, er Tesla Model Y en god mulighed.

Hvilken fuldt elektrisk SUV er hurtigere – BMW ix3 eller Tesla Model Y?

Tesla Model Y er hurtigere end BMW ix3. Det skyldes, at den accelererer fra 0 til 60 på kun 4,8 sekunder. Desuden er Tesla Model Y Performance Version endnu hurtigere, da det kun tager 3,5 sekunder at komme fra 0 til 60 mph. BMW ix3 tager derimod 6,8 sekunder for at komme fra 0 til 60.

Derfor er Tesla Model Y meget hurtigere end BMW ix3. Desuden har BMW ix3 en tophastighed på 112 mph, mens Tesla Model Y basismodellen har en tophastighed på 155 mph.

Hvilken bil er mest effektiv – Tesla Model Y eller BMW ix3?

Af alle de nuværende fuldt elektriske SUV’er på markedet er BMW ix3 den mest effektive og økonomiske SUV. Denne crossover-SUV er endnu mere effektiv end Tesla Model Y Long Range-varianten. Så hvis du ønsker at spare på driftsomkostningerne, kan BMW ix3 være den bedste fuldt elektriske SUV at anskaffe sig.

Hvilken bil er nemmere at vedligeholde – BMW ix3 eller Tesla Model Y?

BMW ix3 og Tesla Model Y er dyre at vedligeholde, da de begge er luksusbiler. Selv om Tesla Model Y har problemer med karrosseriet, er det meget billigere at vedligeholde denne bil i det lange løb end BMW ix3. Det skyldes, at BMW ix3-dele er dyrere end Tesla Model Y-dele.
Det er dog en stor hovedpine at tage din Tesla til Tesla-servicecentret for at få den repareret og vedligeholdt. Det skyldes, at der er færre Tesla-servicecentre, og du kan være nødt til at vente i flere måneder på at få din bil repareret.

  Er Tesla bedre end Lexus?

Hvilken bil holder længere – Tesla Model Y eller BMW ix3?

I gennemsnit skulle Tesla Model Y holde i mindst 120.000 miles. På den anden side bør BMW ix3 holde i mindst 100.000 miles. Med disse tal er Tesla Model Y derfor den mere holdbare bil og kommer med en bedre garanti. Takket være den fremragende Tesla-batteriteknologi.

Resumé

I denne sammenligning er Tesla Model Y den klare vinder, da Tesla har meget at byde på i forhold til BMW ix3. Først og fremmest er Tesla Model Y hurtigere end BMW ix3. Desuden er den mere kraftfuld med en bedre rækkevidde. På den anden side ser BMW ix3 mere tiltalende ud, og den er også mere effektiv.

Så hvis du ønsker at spare på driftsomkostningerne og have en flot bil, er BMW ix3 den bedre bil. Men hvis du vil have fremragende ydeevne, fremragende rækkevidde og hastighed, så er Tesla Model Y det bedste valg.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z