Aiways U5 vs Tesla Model 3

Aiways U5 er den eneste tilgængelige Aiways-model i øjeblikket, indtil Aiways U6 snart kan købes. U5 er en værdiorienteret SUV/Crossover, der forsøger at tilbyde en grundig og brugbar elbilsoplevelse til en pris, der ikke er så almindelig på elbilsmarkedet.

På den anden side er Tesla Model 3 nok den bedste Tesla-model, du kan købe, fordi den balancerer pris og anvendelighed meget bedre end Model S eller Model Y, som endnu ikke er gennemprøvet i nævneværdig grad.

Tesla Model S fås i et par forskellige udstyrsniveauer begyndende med Standard Model, Long Range Model og Performance Model. Aiways U5 bliver tilbudt i to trims, standardmodellen og Premium-modellen, og den eneste forskel mellem de to er udstyrslisten.

Tesla Model 3 har større rækkevidde, mere teknologi, er mere eftertragtet, er hurtigere, er mere økonomisk og er mere komfortabel og dyrere. U5 tilbyder mere plads, koster færre penge, er ikke nær så eftertragtet, og den mangler karakter, hvad angår køreoplevelsen.

Tesla Model 3 – Den bedste nuværende Tesla-model

Tesla Model 3 koster mere end Aiways, så alle forventer, at den tilbyder mere af alt, hvilket bestemt også er tilfældet. Standard Tesla Model 3 tilbyder EPA-rated 263 miles rækkevidde, Long Range-modellen tilbyder en EPA-rated 353 miles rækkevidde, mens Performance-modellen tilbyder EPA-rated 315 miles på en fuld opladning.

Mellem de tre har de fleste mennesker en tendens til at vælge Standard Range-modellen, fordi den tilbyder nok rækkevidde til de fleste mennesker, samtidig med at den koster meget mindre end Performance- eller Long Range-modellen. Den bedste Tesla Model 3-variant er dog Performance-modellen, fordi den tilbyder AWD og Porsche 911-niveau af ydeevne.

  Hvor ofte skal Tesla'er serviceres?

Den største fordel ved at eje en Tesla frem for andre elbilsmærker er muligheden for at bruge Teslas Supercharger-netværk. Sammenlignet med U5 er Model 3 langt mere spændende at køre, samtidig med at den også er mere sofistikeret.

Model 3 tilbyder bedre passive og aktive sikkerhedsfunktioner, og den overordnede byggekvalitet er bedre med Model 3. Alt i alt er Model 3 helt klart den bedre bil.

Aiways U5 – Et billigt alternativ

Aiways U5 koster op til 40 % mindre end Model 3 i visse udstyrsniveauer, hvilket er en klar fordel. Prisforskellen er dog tydelig i så mange afdelinger, især når det kommer til raffinement, komfort, ydeevne og sikkerhed.

Aiways U5 er positioneret som en billig SUV/Crossover-elbil, der har til formål at omfatte den lavere ende af elbilmarkedet, mens Model 3 forsøger at blive elbilverdenens BMW 3-serie. U5 fås i enten Standard- eller Premium-udstyrsniveauet, og den eneste nævneværdige forskel mellem de to er udstyrslisten.

Alle Aiways-modeller tilbyder omkring 250 WLTP-rated miles rækkevidde, hvilket er nok for de fleste mennesker derude. Aiways klarer sig bedst i forhold til Tesla, hvad angår plads og værdi. Desuden er Aiways en SUV, men den leveres ikke med AWD.

Pladsen på bagsædet er ligaer bedre end i U5, så hvis du har planer om at transportere folk bagi, er U5 det bedre valg.

Tesla Model 3 vs Aiways U5 opladning og teknologi

De fleste mennesker, der har tendens til at købe elbiler, er primært interesseret i faktorer som rækkevidde, opladning og teknologi, så det er kun rimeligt at dvæle lidt dybere ved disse aspekter. Som sådan leveres Tesla Model 3 med enten et 50 kWh-batteri til standardmodellen, et 73 kWh-batteri til Performance-modellen eller et 82 kWh-batteri til Long Range-modellen.

  Er Tesla-batterier genanvendelige?

Det tager ca. 22 minutter at oplade 73kWh Tesla Model 3-batteriet fra 0 % til 80 %, mens 63kWh Aiways-batteriet oplades fra 0 % til 80 % på ca. 45 minutter. Hvis du tilslutter begge disse modeller til en almindelig stikkontakt i hjemmet, når Tesla’en opladningstilstanden på 80 % på ca. 7 timer, mens U5’eren når op på 80 % efter 10 timer.

Energiomkostningerne pr. 60 miles er næsten identiske mellem de to, hvilket betyder, at de rent effektivitetsmæssigt er næsten identiske. En anden stor forskel mellem de to er autonom kørsel, fordi Model 3 tilbyder autopilot, mens Aiways U5 tilbyder en mere standard adaptiv fartpilot.

U5 kommer med de fleste teknologiske funktioner fra det 21. århundrede ud over nogle innovationer som f.eks. kamerasystemet, der overvåger alle dine bevægelser. Disse er dog langt fra lige så avancerede eller effektive som de systemer, der findes i Model 3.

FAQ-afsnit

Kan det betale sig at købe Tesla Model 3 frem for Aiways U5?

Ja, det er det. De fleste mennesker, der køber Model 3, kigger ikke engang på U5, mens de fleste mennesker, der køber U5, har tendens til at sammenligne den med Model 3. Model 3 er simpelthen et bedre allroundprodukt, fordi den har et utal af fordele i forhold til U5, så meget at disse fordele nemt kan retfærdiggøre den prisstigning, der er nødvendig for at købe Model 3.

U5 er en anstændig elbil, der burde kunne opfylde behovene hos 80 % af elbilskøberne derude. Men hvis du vil have det bedste og mest populære, skal du vælge Model 3, selv om den koster mere.

  Er Aiways-biler gode i sneen?

Er Aiways U5 mere sikker end Tesla Model 3?

I betragtning af at U5 er en Crossover/SUV, ville man forvente, at den er mere sikker end Model 3, men det er ganske enkelt ikke tilfældet. En af de største ulemper ved U5 er sikkerheden, fordi Euro NCAP, en førende europæisk organisation for kollisionstest, vurderede U5 med en dårlig 3-stjernet rating.

Tesla Model 3 klarede sig meget bedre, fordi den fik en maksimal sikkerhedsklassificering på 5 stjerner, hvilket er ligaer over U5 både med hensyn til kollisionsforebyggelse og passiv kollisionssikkerhed.

Vil Aiways blive bedre end Tesla i fremtiden?

Det er ret svært at sige, hvordan Tesla og Aiways kommer til at sammenligne sig i de kommende år, men chancerne for at Aiways slår Tesla på noget andet end prisen er ret usandsynlige. Aiways forsøger at sælge billige elbiler til almindelige købere, mens Tesla sælger luksuriøse elbiler til entusiaster.
Som sådan vil niveauet af popularitet og begærlighed altid være bedre med en Tesla. Det betyder ikke, at Aiways laver dårlige biler, men snarere at de ganske enkelt ikke kan sammenlignes med Tesla’er.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z